| parishiltonbia a întrebat:

Lucrez la o carte si as vrea sa stiu niste sfaturi, ponturi ca sa o fac mai buna. Ce idei aveti? De ce lucruri trebuie sa tin cont?
P.S. Este de gen fantasy si aventura.

2 răspunsuri:
| BubbleWhitee a răspuns:

Tre` sa tii cont de o multe chestii. Pentru inceput, gandeste-te ce ti-ar placea tie sa citesti. Cum ti-ar placea tie sa fie? Ce te-ar atrage cu tine? Trebuie sa vezi prin ochii unui cititor, cum ar veni. Trebuie sa scrii corect, sa nu te repeti. Trebuie sa nu scrii ceva plictisitor sau fara sens. Fa in asa fel incat sa pui in poveste de toate. Si cand zic de toate, ma refer sa pui toate emotiile posibile. Frica, iubire, curaj ...tot ce vrei tu. Trebuie sa pui cititorul sa simta toate astea atunci cand citeste, si nu o sa se plictiseasca in felul asta. Trebuie sa descrii personajele de fiecare data, locurile si actiunile ca cititorul sa-si poata imagina ceea ce citeste. E foarte important. Nu repeta frazele, nu le lungi prea mult. Este bine si sa creezi o confuzie. De exemplu, acum se intampla ceva, mai incolo e cu totul invers. In felul asta, bagi cititorul sub semne de intrebare si va fi interesat sa vada ce se intampla mai departe odata ce tu il faci sa creada ca lucrurile vor sta diferit mereu. Cam astea ar fi lucrurile de baza. Ai grija la descriere, la exprimare. Foloseste multe figuri de stil...cam atat zic eu. Mult succes, sper ca te-am ajutat.

| BubbleWhitee a răspuns (pentru BubbleWhitee):

De multe chestii **