Nu te supara frate, Pantomime, Bla-Bla, Puzlle joaca-te pe calculator, tableta, telefon etc. Citeste o carte iti recomand Herry Potter, ceva de lui Ion Luca Caragiale, Ion Creanga, Mihai Eminescu etc.
Sunt prea simple pentru tine cartile pe care le citesti, de-asta te plictisesc. Actiunea previzibila, psihologia personajelor simplista sau lipsa, mizele mici. Pe cand gusturile tale au evoluat, intelectul de asemenea. Citeste carti mai bune. Citeste marile romane ale literaturii universale. Incepe sa citesti istorie, Istoria Angliei de Andre Maurois sau ceva de Steven Runciman.
Eu nu ma plictisesc niciodata, de-abia imi amintesc cum e sa te plictisesti. Si asta pentru ca citesc. Citesc beletristica, in special canonul britanic si francez, citesc de mult si tot mai am mult de citit, citesc stiinte sociale, adica istorie (asta imi e si formatia intelectuala), economie, sociologie, antropologie culturala. Cand sunt pe drum sau astept citesc pe un telefon pe care il folosesc numai la asta, la serviciu am o gramada de timp in care citesc. Nu vad de ce m-as plictisi. Poti sa incepi sa faci si tu asta. Sarut mana.
Poti citi carti pe wattbad, poti dormi (stii momentele cand chiar vrei odihna si nu poti, acum bucura.te), joaca.te pe calculator/telefon, fa ceva inedit de mancare.
Poti sa te uiti pe tv sau calculator depinde ce ai. «Macao»
– E nevoie de tot pachetul de 52 de cărţi.
– Cărţi importante: "4" înseamnă "stai un joc". Cu "2" şi "3" se obligă următorul jucător să "umfle" două, respectiv trei cărţi. Cu "As"-ul se poate schimba culoarea care e în joc.
– Cum se joacă: Poate fi jucat de maximum 7-8 persoane. Fiecare primeşte 5 cărţi. Se împart cărţile şi se pune una cu faţa în sus. Primul jucător trebuie să pună peste cartea de jos una cu acelaşi semn (inimă roşie, romb, treflă sau inimă neagră) sau de aceeaşi valoare (adică cinci peste cinci sau valet peste valet). Următorul trebuie să respecte aceleaşi reguli şi aşa mai departe. Cine nu are în mână nici o carte pe care poate să o pună jos, trebuie să ia una din teancul celor rămase. Dacă un jucător are mai multe cărţi de aceeaşi valoare (de exemplu doi, trei sau patru popi), poate să le pună jos pe toate odată. 4512-286505-20cartidejocshutterstock_44234521.jpg
macao
Cine pune cartea de doi sau de trei jos îl obligă pe următorul să "umfle" două sau trei cărţi. Acesta din urmă poate contraataca cu un doi sau un trei, astfel că următorul va lua din teancul cărţilor rămase suma "doiarilor" sau "treiarilor" puşi jos. De exemplu: dacă un jucător pune jos trei de 2, cel de după el trebuie să ia de jos şase cărţi sau poate să pună şi el un 2 şi cel care urmează va lua opt cărţi! Când un jucător pune jos un 4 sau mai mulţi, următorul jucător nu mai poate juca o tură sau mai multe, dar poate contra cu unul sau mai mulţi "pătrari", iar "pedeapsa" merge către următorul. Când un jucător rămâne cu o singură carte în mână e obligat să anunţe "Macao". Dacă uită şi apucă altul să strige înaintea lui Macao, atunci e obligat să ia cinci cărţi. Câştigă cel care scapă cel mai repede de cărţile din mână, iar jocul continuă până când rămâne un singur jucător cu cărţi în mână. Acesta ia de obicei pedeapsă.
Şeptic»
– Se folosesc 32 de cărţi, de la "7" până la "Popă" şi "As".
– Cărţi importante: "7"-le e cel care "taie", iar "10" şi "As" sunt puncte.
– Cum se joacă: Celor patru jucători li se împart câte patru cărţi, iar restul pachetului se pune deoparte, lângă jucători. Primul pune jos o carte, cu faţa în sus, iar ceilalţi dau câte una, oricare din mână. Dacă nici unul nu pune jos o figură identică celei puse de primul jucător sau un 7, atunci cel care a pus întâiul jos ia cele patru cărţi strânse. De exemplu, dacă primul pune jos "Damă" şi nici unul din participanţi nu dă "Damă" sau "7", el ia toate cele patru cărţi strânse jos. Dacă cineva dă "Damă" sau şapte, înseamnă că acela a "tăiat" şi va lua el cărţile… sau nu le va lua, dacă primul jucător taie la rândul lui cu o damă sau cu un şapte. Ia cărţile strânse jos cel care a tăiat ultimul. Apoi fiecare ia o carte din pachet, ca să aibă iar patru în mână. La final se numără câţi decari şi aşi a strâns fiecare. Câştigă cel care acumulează mai multe puncte. sper ca am ajutat
Şeptic»
– Se folosesc 32 de cărţi, de la "7" până la "Popă" şi "As".
– Cărţi importante: "7"-le e cel care "taie", iar "10" şi "As" sunt puncte.
– Cum se joacă: Celor patru jucători li se împart câte patru cărţi, iar restul pachetului se pune deoparte, lângă jucători. Primul pune jos o carte, cu faţa în sus, iar ceilalţi dau câte una, oricare din mână. Dacă nici unul nu pune jos o figură identică celei puse de primul jucător sau un 7, atunci cel care a pus întâiul jos ia cele patru cărţi strânse. De exemplu, dacă primul pune jos "Damă" şi nici unul din participanţi nu dă "Damă" sau "7", el ia toate cele patru cărţi strânse jos. Dacă cineva dă "Damă" sau şapte, înseamnă că acela a "tăiat" şi va lua el cărţile… sau nu le va lua, dacă primul jucător taie la rândul lui cu o damă sau cu un şapte. Ia cărţile strânse jos cel care a tăiat ultimul. Apoi fiecare ia o carte din pachet, ca să aibă iar patru în mână. La final se numără câţi decari şi aşi a strâns fiecare. Câştigă cel care acumulează mai multe puncte.
Salut! Poti sa te uiti la televizor.Si daca iti place stinta si, ai o plasma iti recomand „Discovery Scince"!