Nostima partea cu defectul
fimo soft este intr-adevar mai moale, nici mie nu-mi place deloc si il folosesc pe cel clasic, care se gaseste in exact aceeasi gama de culori. mai exista fimo effect, care dupa cum ii spune si numele, prezinta diverse efecte, gen sclipici, transparenta, fosforescenta etc.
eu ti-as recomanda sa achizitionezi un fimo clasic si sa reiei experienta, va fi mai placuta
Se numeste soft pentru ca nu 'sclipeste'. Daca ai observat, mai sunt si alte modele de Fimo care sclipesc, si se numesc altfel, nu mai stiu exact cum. Faptul ca e greu de modelat e normal, Fimo se modeleaza greu, se lipeste, trebuie sa ai ceva dexteritate sa faci chestii ca lumea.
De ceva vreme descarc de pe intrnet documentatie (carti, reviste, filme si filmuletze) despre FIMO.
Din filmele vizionate rezulta ca FIMO se comporta ca o plastilina obisnuita, fara a fi lipiciosa.
Mai mult decat atat, exista o masina pentru laminat FIMO, masina in care se baga acest material si este transformat intr-o coala ca de placinta.
Daca ar fi fost lipicios precum spui, masina s-ar fi infundat si n-ar mai fi iesit nimic.
Cred ca ceea ce ai cumparat est EXPIRAT sau CONTRAFACUT.
Sfat: Intra pe YOUTUBE, da o cautare dupa "FIMO" sau "polymer clay" si vei vedea diverse FILMULETZE.
Vei vedea ca FIMO nu e lipicios.
@ anonim: sunt 2 magazine în centru, Galeriile Creativ (pe strada castelului) şi Inspir pe strada mai jos de strada castelului, lăngă staţia aia, mai jos de Pizza Iulia.
Diferenta intre fimo clasic si fimo soft e de nuante doar nu si de compozitie.
pentru a putea lucra cu materialul "lipicios" impacheteaza materilalul in hartie dar o singura data (un singur strat de hartie sa fie) de preferat sa fie o coala alba fara linii sau altceva. astfel vei observa cum absoarbe hartia uleiul din material. ( sa lasi cam o zi si o noapte in hartie sa absoarba bine si apoi mai fa inca o data chestia asta )
eusebiu27 întreabă: