Citeste o carte scrisa de
1. Un scriitor roman
2. Un scriitor strain
Citeste o carte interesanta, e mai greu sa te ridici si sa mergi pana la biblioteca(in camera de langa, nu biblioteca municipala), decat sa o citesti.
-Citeste o carte
-uita-te la televizor
-asculta muzica
-vorbeste la telefon
-fa-ti temele
Sper ca te-am ajutat...
1 iti faci de mancare, mie imi place sa fac de mancare ma relaxeaza
2 te uiti la un film si mananci mancarea facut
3 iesi un pic la aer curat
- tresezte-te
- fa niste exercitii simple de intindere a muschilor
- fa-ti un ceai cald
- mananca ceva sanatos, ce-ti place
- relaxeaza-te citind o carte
- fa un puzzle
- scrie in jurnal
- asculta muzica
- deseneaza
- mananca un fruct
- plimba-te putin la soare (daca ai ocazia)
- fa-ti curat sau aranjeaza o mica parte din lucrurile care au nevoie
- alege-ti ce haine sa porti maine
- gandeste-te sau planuieste o calatorie, sau ce vei face in weekend
- dormi, odiheste-te
- incearca sa gatesti ceva ce-ti place (poate ceva dulce si simplu)
As putea scrie la infinit.
Sunt atatea lucruri pe care le poti face in afara de stat la laptop sau tv.
Iti doresc sa ai o zi frumoasa
Mai poti sa faci o baie calda in timpul zilei. Chiar daca nu poti sta mult pentru ca esti racita, te va face sa te simti mult mai bine.
Buna!
Depinde ce anume te pasioneaza/intereseaza pe tine.Profita de o zi libera pentru ati satisface placerile la care poate uneori renunti din cauza altor treburi.Eu spre exemplu sunt pasionata de muzica, dans, actorie, par si unghii.Am stat intr-o zi acasa pentru ca eram putin racita si m-am ocupat de pasiunile mele.Am invatat o coregrafie, am repetat niste scene din filme, am exersat la chitara, am incercat sa compun o melodie, mi-am facut unghiile cat mai artistic posibil si mi-am tuns singura varfurile parului.Si a fost o zi foarte frumoasa! Deci depinde ce te pasioneaza pe tine.
1. te uiţi la televizor
2. faci ceva creativ, desenezi etc.
3. filmezi un video-blog ( dacă te pricepi )
Daca nu mai vrei sa stai la laptop, probabil te-ai plictisit.Ai putea :
-sa citesti o carte
-sa compui poezii
-sa desenezi ceva ce iti place
-sa vorbesti la telefon
-sa asculti muzica la telefon ori tv
-sa te uit la un film interesant
-sa citesti poezii mai complexe si sa incerci sa iti dai seama de ideile poetice, trairile eului liric, sentimentele, gandurile lui.
Sper ca ti-am fost de ajutor
*** w06 1/8 pag. 8-10 Nu-l puteţi economisi, deci folosiţi-l cu înţelepciune! ***
Nu-l puteţi economisi, deci folosiţi-l cu înţelepciune!
TIMPUL înseamnă bani. Această zicală este pe buzele multora. Timpul însă nu se aseamănă mai deloc cu banii sau cu alte bunuri. Nu-l poţi economisi ca să-i dai o întrebuinţare ulterioară aşa cum economiseşti bani sau cum pui deoparte alimente, combustibil sau alte lucruri. Orice încercare de a economisi timp nefolosindu-l este zadarnică. Ce se întâmplă dacă dormi opt ore şi încerci să economiseşti ce-a rămas din zi nefăcând nimic? La sfârşitul zilei, orele nefolosite sunt pierdute pentru totdeauna.
Timpul se aseamănă cu un râu cu ape repezi care curge neîncetat. Nu-l poţi opri şi nu poţi folosi chiar fiecare picătură. Cu câteva secole în urmă, oamenii au început să facă roţi de apă pe malurile râurilor. Ei foloseau apa ca să obţină energie şi să pună în mişcare pietrele de moară, joagărele, pompele şi ciocanele mecanice. Cu timpul e la fel: nu trebuie economisit, ci folosit la lucrări bune. Avem însă de luptat cu doi hoţi de temut: amânarea şi ruda ei apropiată, dezordinea. Să vorbim mai întâi despre amânare.
Nu amânaţi!
O zicală cunoscută sună aşa: „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi". Unii însă o reformulează astfel: „Nu lăsa pe mâine ce poţi lăsa pe săptămâna viitoare". Când au de îndeplinit o sarcină grea, ei aleg cea mai uşoară cale de rezolvare: amânarea. Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, „a amâna" înseamnă „a trece la îndeplinirea unei acţiuni într-un moment ulterior celui stabilit iniţial". Cel ce amână îşi face obiceiul de a lăsa lucrurile pe altă zi. Pe măsură ce stresul creşte, el se linişteşte lăsând pe mai târziu ce are de făcut, iar apoi se bucură de „timpul liber" astfel câştigat. Dar asta până când stresul se acumulează din nou.
Uneori, când suntem obosiţi fizic sau afectiv, trebuie să amânăm o parte din lucrurile pe care le avem de făcut sau chiar pe toate. În plus, cu toţii simţim uneori nevoia să scăpăm de rutina zilnică. Nici Fiul lui Dumnezeu nu a făcut excepţie. Deşi era foarte activ în lucrarea de predicare, Isus îşi rezerva timp pentru el şi pentru discipolii săi (Marcu 6:31, 32). O pauză de acest fel este benefică. Amânarea însă este altceva. De obicei, ea are efecte dezastruoase. Să analizăm un exemplu.
O adolescentă are trei săptămâni la dispoziţie ca să înveţe pentru un test la matematică. Trebuie să revadă multe notiţe şi să consulte multe cărţi. Se simte tensionată. E tentată să amâne şi. . . cade în această capcană. În loc să înveţe, se uită la televizor. Zilele trec, iar ea amână să facă ce trebuie pentru a trece testul. Cu o noapte înaintea testului, ea se vede nevoită să recapituleze toată materia. Stând la birou, începe să se uite prin notiţe şi cărţi.
Orele se scurg. În timp ce restul familiei doarme, ea se supune unui adevărat maraton, chinuindu-se să memoreze formule matematice, trigonometrice şi formule cu radicali. A doua zi la şcoală, se luptă cu întrebări la care mintea ei obosită nu e pregătită să răspundă. Nota pe care o primeşte e mică. Nu ia testul. Trebuie să parcurgă din nou întreaga materie şi e posibil chiar să nu treacă clasa.
Amânarea a costat-o scump pe această elevă. Există însă un principiu biblic care ne poate ajuta să evităm situaţii asemănătoare. „Vegheaţi deci încontinuu cu stricteţe cum umblaţi: nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi, cumpărând pentru voi orice moment oportun", a scris apostolul Pavel (Efeseni 5:15, 16). Pavel îi îndemna pe creştini să-şi folosească timpul cu înţelepciune îngrijindu-se de lucrurile spirituale, dar principiul poate fi util în multe aspecte ale vieţii. Întrucât, de obicei, putem decide când să ne ocupăm de o anumită sarcină, vom obţine rezultate mai bune şi vom termina mai repede dacă începem ce avem de făcut la ‘momentul oportun’, sau la momentul potrivit. După cum arată versetul, prin aceasta se remarcă oamenii „înţelepţi".
Când era ‘momentul oportun’ ca eleva să se apuce de învăţat pentru testul la matematică? Ar fi putut să petreacă în fiecare seară circa 15 minute, revăzând treptat materia. Astfel, nu ar fi fost nevoită să muncească pe brânci cu o noapte înainte de test, când i-ar fi prins mai bine să doarmă. În ziua testului ar fi fost odihnită şi bine pregătită şi ar fi putut lua o notă mare.
Aşadar, când vi se încredinţează o sarcină, gândiţi-vă când e ‘momentul oportun’ pentru a o îndeplini şi treceţi la acţiune. Astfel, nu veţi cădea în capcana amânării şi nu veţi avea de suferit. În plus, veţi găsi satisfacţie într-o muncă bine făcută. Acest lucru este deosebit de important când modul în care ne achităm de o sarcină îi afectează şi pe alţii, cum este în cazul însărcinărilor primite în congregaţia creştină.
Puneţi capăt dezordinii!
Aşa cum s-a arătat anterior, al doilea obstacol în calea folosirii cu înţelepciune a timpului nostru preţios este dezordinea. Ştim că e nevoie de timp să ne ocupăm de lucrurile noastre, să le punem la loc, să le folosim, să le curăţăm, să le depozităm şi chiar să le găsim. Acolo unde sunt multe lucruri, e nevoie şi de mult timp. E mai obositor şi durează mai mult să lucrezi într-o încăpere sau într-o casă înţesată de lucruri decât să lucrezi în încăperi goale sau în spaţii unde lucrurile sunt puse la locul lor. Şi, cu cât se strâng mai multe lucruri, cu atât ai nevoie de mai mult timp ca să găseşti un anumit obiect.
Specialiştii în domeniul curăţeniei spun că aproape jumătate din timpul petrecut de oameni făcând curăţenie este pierdut „adunând, ocolind şi dând la o parte gunoiul şi alte lucruri lăsate în cale". La fel se întâmplă şi în alte aspecte ale vieţii. Aşadar, dacă vreţi să vă folosiţi mai bine timpul, uitaţi-vă în jurul vostru. E atâta dezordine încât abia vă puteţi strecura printre lucruri sau, şi mai rău, pierdeţi timp preţios? Dacă e aşa, puneţi capăt dezordinii!
Acest lucru nu e întotdeauna uşor. Poate că e dureros să arunci lucruri nefolositoare, dar la care ţii mult. Ar fi ca şi cum ai pierde un prieten drag. Dar cum vă puteţi hotărî să păstraţi sau să aruncaţi un lucru? Unii folosesc regula „un an": Dacă nu folosiţi un lucru timp de un an, aruncaţi-l. Dar dacă şi atunci vă e greu să-l aruncaţi? Puneţi-l într-o cămară pentru alte şase luni. Când vă veţi uita din nou la acel obiect şi veţi vedea că a trecut un an şi jumătate şi tot nu l-aţi folosit, vă va fi mai uşor să vă debarasaţi de el. În orice caz, scopul este acela de a scăpa de dezordine, cu alte cuvinte de a folosi cât mai bine timpul.
Evident, dezordinea nu se limitează la casă sau la locul de muncă. Isus a vorbit despre „îngrijorările acestui sistem de lucruri şi [despre] puterea amăgitoare a bogăţiilor" care pot ‘înăbuşi cuvântul’ lui Dumnezeu şi ne pot împiedica să dăm rod în răspândirea veştii bune (Matei 13:22). Am putea avea atâtea activităţi şi obiective, încât să ne fie greu să găsim timpul necesar pentru a ne păstra echilibrul şi obiceiurile spirituale atât de importante. În consecinţă, vom suferi pe plan spiritual şi, în cele din urmă, nu ni se va permite să intrăm în lumea nouă promisă de Dumnezeu, când va fi timp din belşug pentru a face lucrurile care aduc cu adevărat satisfacţie şi plăcere. — Isaia 65:17–24; 2 Petru 3:13.
Vă luptaţi să găsiţi timp pentru toate lucrurile pe care le consideraţi necesare, care au legătură cu serviciul, casa, maşina, hobby-urile, excursiile, exerciţiile fizice, evenimentele sociale sau o mulţime de alte lucruri? Atunci probabil că a venit vremea să vă gândiţi cum puteţi face ordine în viaţa voastră pentru a aloca mai mult timp lucrurilor spirituale.
O altă zicală este: „Timpul pierdut nu se mai poate afla". Într-adevăr, timpul se scurge neîncetat asemenea unui râu. Nu i se poate schimba direcţia şi nu poate fi economisit; odată pierdut, e pierdut pentru totdeauna. Urmând principii biblice simple şi făcând paşi concreţi, putem câştiga timpul de care avem nevoie pentru a ne ocupa de „lucrurile mai importante", care sunt spre bunăstarea noastră veşnică şi „spre gloria şi lauda lui Dumnezeu". — Filipeni 1:10, 11.
Vai eu cate as face
1. origame
2.doooooorm
3.ma joc cu sora mea
4.ma uit la pantera roz cu sorme
5.as da drumul la televizor(daca as avea)
6.invat pentru scoala
7. lenevesc
8.imi tremin puzzelul
9. putina ordine
10.citesc ceva ca-mi place
11.ma uit la poze de familie
12.rascolesc toata casa sa gasesc ceva interesant si vechi(orice casa trebuie sa aiba ceva)
13. vorbesc la telefon
14.ma uit pe geam
15.incerc orice cd care il am in casa (am multe)
mai vrei?
da mai vrei
17.desenez ceva
18.joc sah online
19.joc conquiztador
20.fac clatite sau prajituri
21.incerc sa repar ceva orice este stricat
22.fac o reactie in lant
23.fac o casa pe sketchup
sper sa-ti placa vreo una
Pai, Te poti uita la televizor... Sau sa vorbesti cu cea mai buna prietena a ta la telefon... Sper ca te-am ajutat. xoxo:*
1) Daca esti talentata la desen deseneaza si dupa ce ai facut desenul poti sa il faci 3D punand pe el hartie creponata sau carton colorat.
2) Poti sa faci origami.
3)Poti sa inveti chineza( eu stiu sa fac literele de pe un site)
4)Poti sa faci martisoare ( daca tot se apropie 1 Martie)
5)Poti sa asculti muzica prin casti de la telefonul mobil.
6)Poti sa iti faci un poster perzonalizat cu vedeta preferata.(iei un poster normal, il pui pe o foaie colorata mai mare si lipesti stelute, sclipici sau poti sa faci asta si cu poze cu tine sau cu poze de familie si sa il pui pe frigider pentru ati vedea opera )
Sper ca ideile pe care ti le-am dat sa iti fie de folos ca sa uiti de raceala si sa nu te plictisesti.
1.televizor
2.citesti o carte
3.desenezi ceva
4.incerci sa scrii o povestioara ceva
* daca ai si ceva de lucru pentru scoala ar fi ideal sa te ocupi
-scrie poezii, povesti.
-deseneaza personaje din desene, amuzante.
-fa karaoke, canta, danseaza.
1)Te trezesti
2) Joci jocuri
3) te culci dupa amiaza
4) te trezesti la 8
?
5) te culci la loc peste 2 ore
Vezi? simplu.
1- poti sa te uiti la tv
2- poti sa gastesti
3- poti sa desenezi
4- poti sa citesti o carte interesanta
5- mainca cit mai multe fructe, bea ceai fierbinte, si nu iesi afara
-poti vedea un film sau doua
-poti sa te uiti la ce mai ai prin garderoba(sa o reimprospatezi)
-sa citesti reviste de fete sau o carte
-sa pictezi ceva(e relaxant)
-sa vorbesti la telefon
-etc. Fundita?
-jocate cu animalutul de companie(daca ai)
-o chemi pe prietena ta la tine si va jucati ceva
-te uiti la tv
faci din teme sa scapi de ele
Oodododo :3 Ce tare de tine
Pai crede.ma ca daca as fii in locul tau as face o groaza de lucruri, acum depinde daca vrei sa stai si sa te ocupi de a doua zii, sau sa traiesti clipa
1 poti sa te uiti la tv
2 sa asculti muzica
3 sa-ti sun prietenele/prieteni sa vorbiti
4 sa dormi(poate)
5 sa te uiti la un film(comedia, actiune,)
si sa nu te uiti la unul horror
etc.
Funda?
XatomisX întreabă:
oanabaloana întreabă: