Ne-am obisnuit noi sa auzim engleza americana - in filme. Daca ar fi fost atatea filme englezesti pe piata... probabil ca ne-ar fi placut mai mult engleza cu accent britanic.
Mie imi plac ambele... Daca ma gandesc la limba oficiala, ca daca ne gandim la dialecte... nu stiu zau...
Mie imi place foarte tare accentul britanic asa cum imi place si accentul oamenilor din ardeal
Si eu ziceam la fel ca tine mai demult, ca suna prea "stufos" accentul acela britanic si ca e mai fain cel american(care de fapt nu prea au niciun accent), insa m-am intalnit cu un englez care avea un accent atat de frumos incat m-am indragostit de accentul lui...
bine, recunosc, m-am indragostit si de tip, dar asta e o poveste mai veche
Accentul britanic, in mod sigur! cel american e si mult mai usor de "insusit". parerea mea!
Adevarul este ca cel britaic...cam zagaraie la ureche...prefer cel american... e mult mai placut...
Mie una nu-mi place accentul britanic, se intelege si mai greu si parca ti se ingroasa vocea cand vorbesti. acum e si vorba de gusturi si cum te-ai invatat...
Pentru mine sună mai fain cel britanic, reflectă conservatorismul lor de secole. Cel australian se apropie foarte mult, tot colonizata de britanici a fost, nu? În America e alta poveste, mai multe națiuni colonizatoare cu limbi de lemn (spaniolii, olandezii, portughezii, francezii) s-au amestecat cu britanicii. Ăștia din urmă n-au fost cei dintâi, dar datorita Regatului Unit mai bogat, cu resurse finaciare si belicoase mai mari datorită atâtor colonii... S-au impus. Și nu mă mir. Cine e sănătos să stea pe insula aia și să nu fie în vacanță?
Legion7X întreabă: