Incearca sa-ti ordonezi programul. Memoplus te va ajuta realmente dupa 6 saptamani de administrare, deci nu e foarte util in cazul tau.
Gandeste-te intai cand inveti mai usor: seara sau dimineata? Eu, de exemplu, invat mai usor seara. Cand aveam program ca tine eficientizaem la maxim seara ca sa pot invata. Adica de la scoala veneam in pas grabit acasa, intr-o jumatate de ora ma schimbam/spalam/mancam (si imi odihneam mintea) si apoi ma asezam la masa de lucru de unde ma ridicam la ora 00.00. Faceam dusul de seara si la 00.30 dormeam, asa ca ma puteam scula lejer la 9.00 (perfect satula de somn) si mai aveam si dimineata vreo doua ore de invatat si vreo ora de relaxare. Asa ca nu eram obosita, dormeam suficient si imi foloseam bioritmul ca sa si invat. In plus, recuperam in weekend, cand dormeam pe saturate si invatam doar 8-9 ore pe zi (adica imi lasam suficient timp de relaxare - 3-4 ore pe zi ca sa compensez restul saptamanii).
Colegii care invatau mai bine dimineata mergeau relaxat spre casa, stateau cu familia, etc, invatau doar o ora seara si se culcau la 22.00, asa incat sa se poata scula fara probleme la 6.30 si sa invete toata dimineata. Daca ti se potriveste mai bine acest program, il poti folosi foarte bine (eu prefer sa dorm mai mult dimineata, dar nu este o regula)
Si eu am acelasi program, ai putea sa incerci ca seara sa te relaxezi iar dimineata sa te trezesti mai devreme si sa inveti atunci. daca te trezesti la 07:00 e bun, ai tot timpul, iar cand ai mai putin de invatat poti sa te trezesti si mai tarziu! in 4-5 ore inveti si luceafarul si mai ai timp si de altele Bafta
Ma gandeam. Te poti duce la meditatzii dimineata? Sau dupa ce te intorci de la scoala [ nu conteaza ora ] chemi pe cineva la tine sa te ajute;]
Si eu am acelasi program. Poti sa te trezesti mai de dimineata (eu ma trezesc la 8.00). Totusi, consider k nu sunt indicate pastilele pentru a invata.
Si eu am acelasi program. Eu de exemplu, daca vin la 18, 19 de la scoala, imi scot cartile din ghiozdan, ma schimb, mananc, pe urma imi fac dus si ma apuc de teme. Nu ma las pana nu le termin de seara. Daca imi mai raman cateva ore sau cateva zeci de minute pana la miezul noptii mai invat pentru a doua zi, daca nu invat de dimineata cand ma trezesc pe la 8:30, 9.
Bafta.
Buna!
Tot programul acesta il am si eu insa eu fac chestia asta din clasa a 5-a.
Sea ra fa-ti temele iar dimineata ia si invata. E mult mai bine asa. Trezeste-te mai devreme ca de obicei ca sa-ti ajunga timpul pentru invatat. Eu una asa fac. Nu e chiar asa de greu pe cat pare, e greu la inceput pana te vei acomoda cu programul. Daca o sa stii cum sa iti faci programul o sa iti ajunga destul si o sa ai si timp liber. Pastilele nu cred ca o sa te ajute intr-un fel, insa tu faci cum vrei.
Pa, pa!
Uite cum fac eu:Vin seara de cursuri 18:00-19:00,mananc,ma odihnesc putin si ma apuc de teme, care de obicei nu sunt foarte lungi, termin cu ele pe la 20:00-20:30,iar pana in jur de 22:00 imi invat.
De dimineata ma trezesc pe la 8:00-8:30 imi mai repet lectiile si mai scriu cate ceva, apoi vine timpul sa plec la scoala!
Stiu ca este dificil programul de dupa-amiaza, dar asta e pana si eu abia astept sa fac dimineata din nou!