Pricomigdale
Durata: 1 h
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 200 gr miere, 100 gr zaha pudra, 250 gr nuci prasite, trei albusuri, un pliculet de zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se freca mierea cu nucile prajite si macinate si cu un albus, pana se obtine o crema groasa.
Separat se bat doua albusuri cu zahar pudra, pana se tine de lingura si se adauga la compozitia de miere, cu care se amesteca bine.
Cu o lingurita se aseza pe a tava unsa si tapetata cu faina, gramajoare.
Se coace la foc potrivit pana cresc (aprox. jumatate de ora).
Se scot din tava calde.
sau
Ingrediente:
nuci sau alune 200 g
zahar 300 g
oua 6 buc
faina 40 g
esenta de migdale 1 ml
zahar vanilat 2 plicuri.
Preparare:
Nucile sau alunele se macina, se amesteca cu zaharul si albusurile de oua. Se pune vasul la un foc potrivit, amestecandu-se bine cu o lopatica ade lemn, pana ce se infierbanta. Se ia vasul de pe foc si se raceste, se aduga faina, zaharul vanilat si esenta de migdale. Se toarna compozitia cu un pos sau cornet in tavi captusite cu hartie alba, in forme rotunde sau lungi si se coc la cuptor la un foc potrivit.
Mentiuni:
Dupa ce s-au copt, se desprind de pe hartia unde s-au copt, cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa, cu care se uda spatele hartiei pe care s-au pus pricomigdalele si se lasa cateva minute sa stea pe planseta si apoi se asaza pe un platou.
Timp Preparare: 40 '
Complexitate: medie
mimi2000mimi întreabă:
Yurisa întreabă: