| RoxyTeIubeste a întrebat:

:O:O:O: Neata all :O:O:O Aseara am visat ca eram eu cu cineva in podul casei si cautam un soricel mic si eu m-am dus si am inceput sa dau cu picioarele intr-un butoi si de acolo prima data a iesit acel soricel si el a intrat inauntur a 2 oara cand am batut a iesit un gandac mare... gandacu ala mare ma urmarit toata casa peste tot si dadeam cu ce apucam in el si nu murea si pana la urma la omorat fratele meu ce semnifica acest vis

5 răspunsuri:
| stanly7 a răspuns:

Sigmund Freud spunea despre vise:
Visul nu e altceva decât o formă particulară a gândirii noastre, făcută posibilă de starea de somn, şi activitatea onirică, ce produce această formă şi nu alta, este esenţialul visului, explicaţia caracterului său aparte.
Vis este un termen care descrie experiența subconștientă constând dintr-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații care apare, de obicei, în timpul somnului, dar mai ales în cazul tipului de somn în care ochii se mișcă (somn REM). Capacitățile cognitive, precum gândirea și memoria, sunt secundare, persoana care doarme percepând psihic și emoțional evenimentele petrecute în vis ca elemente reale petrecute aievea.
Evenimentele din vis sunt cel mai adesea imposibile sau foarte puțin probabile în realitatea fizică din starea de veghe, fiind simultan în afara posibilității de control a persoanei care visează. Singura excepție cunoscută este visul cunoscut sub terminologia de vis lucid, în care cei ce visează sunt conștienți că visează, putând exercita controlul asupra diverselor aspecte ale visului inclusiv a mediului din vis. Într-un vis lucid, mediul înconjurător este adesea mult mai realist iar acuratețea senzorială este mai ridicată decât în visele obișnuite.
Freud distinge trei tipuri de vise care au la baza diferentierea in functie de gradul de rationalitate si de veridicitate a continutului. In prima categorie se situeaza visele simple sau visele clare care sunt specifice copiilor si care sunt inspirate de nevoi fiziologice. In cea de-a doua categorie sunt situate visele rezonabilecare au o anumita coerenta logica iar in cea de-a treia categorie sunt situate visele obscure, incoerente si absurde, care fac interesul psihanalistilor.

Pentru a putea interpreta continutul criptat al viselor, Freud clasifica imaginile in urmatoarele cinci procese:

1. Decalare
Se petrece cand dorinta pentru un lucru sau o persoana este simbolizata de altceva sau altcineva.

2. Proiectia
Se petrece cand cel care viseaza isi proiecteaza propriile dorinte pe o alta persoana.

3. Symbolizarea
Apare cand nevoile inabusite ale visatorului se elibereaza metaforic.

4. Condensarea
Procesul in care visatorul isi ascunde simtirile sau nevoile, transformandu-le intr-o imagine sau intr-un eveniment scurt in vis. Astfel, intelesul acestei imagini a visului poate sa nu fie chiar evident.

5. Rationalizarea
Este ultima treapta a visului. Mintea care viseaza organizeaza visul incoerent intr-unul care este mai inteligibil si mai logic. Mai este cunoscuta drept revizia secundara.
Freud este, in mod deosebit, preocupat de continutul sexual al viselor. El crede ca sexul este cauza tuturor lucrurilor care apar in vise. Conform lui Freud, fiecare obiect subtire si lung (ex: cutit, tigara, pistol etc.) reprezinta penisul, in timp ce orice cavitate sau bazin (castron, pestera, tunel etc.) denota vaginul.

| andrei733 a răspuns:

Nimic,este doar un vis.Si eu am visat acum trei zil ca eram intr-un avion ca era sfarsitul lumii si eu am reusit sa scap.Astea sunt doar vise, nu totate au semnificatie

| mihaibumbar a răspuns:

Ceau.stai linistita nu are nici o semniicatie e doar un vis

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In general visurile sunt ganduri de peste zi care te-au framantat!
Sau daca te gandesti prea mult la un lucru il visezi! Nu are o anumita insemnatate asa cum spun unii! E doar un vis!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soricel inseamna ca esti insarcinata. daca esti mai mare ca varsta.gandacul poate insemna altceva mai rau.vezi ce faci.mai bine cu soricelul pe care sa-l ingrijesti decat cu gandacul care vrea sa te manance.