De fapt, hangiul l-a mutat pe al doilea drumeţ din A, în camera 9 ( I), la un loc cu al 10-lea drumeţ.
Am văzut că majoritatea v-aţi prins de "escrocherie".
Solutia este ca cei doi care doreau sa doarma impreuna dar nu vroiau sa recunoasca cand au fost pusi impreuna s-au indragostit iremediabil si au trait happily ever after.
"Drumeţul 10, fiind unul din cei doi din camera A"
Deci spui ca erati zece persoane dar a zecea persoana este de fapt tot prima (sau a doua) persoana.
Pai asta inseamna ca nu erati zece ci noua.
Later edit: M-am pacalit. Nu ai specificat ca in camera A s-ar afla drumetii 1 si 2, ci doar ca se afla doi drumeti. Deci este posibil ca unul din cei doi sa fie drumetul 10.
In orice caz tot nu vad ce este de explicat.
Stim ca in prima camera se afla o persoana, iar in celelalte opt camere se afla alte opt persoane. Despre persoana care e in plus nu se precizeaza nimic. Hangiul a reusit sa gaseasca o modalitate de a caza 9 persoane in 9 camere. Ce e de explicat in asta?
Da, ai dreptate. O fi lăsat-o pe scări plângând. - ha ha
E derutant enunţul, conceput tocmai ca să ne distrăm puţin. Ideea era de a sesiza greşeala de la finalul enunţului, unde se spune că "ne-a cazat conform cerinţei noastre". Nu ne-a cazat conform cerinţei noastre, că noi cerusem ca toţi zece să avem cameră cu un pat.
Cum imi explic, ce? Ca au intrat 9 oameni in 9 camere? Ala din camera 9, cum spui tu h, nu este drumetul 10, ci drumetul 1 sau 2, ca astia erau in camera 1 (a). Iar drumetul 10 a ramas fara camera.
E misto problema, te face sa iei turistul 1 sau 2 drept turistul 10. Eu unul a trebuit sa fac o schema ca sa inteleg.
Nici eu nu imi explic. Daca faci o schema pe hartie reiese ca trebuie sa stea 2 intr-o camera, dar felul in care e explicat...
Fals. Care dintre nr.1 și nr.2 a fost cazat cu nr.10? Dacă a fost cazat nr.2, atunci nr.1 unde a dormit? În beci?