Iubirea este strălucirea care preschimbă praful vieţii cotidiene într-o ceaţă aurie.
Iubirea este cea mai frumoasă muzică din partitura vieţii. Fără ea, ai fi un etern afon în corul imens al omenirii.
Iubirea e un sărut furat, un zâmbet inocent, o îmbrăţişare pătimaşă... şi un suflet smuls din piept...
Iubirea este viaţă. Şi dacă îţi lipseşte iubirea, îţi lipseşte viaţa.
Iubirea este singura forţă capabilă să transforme un inamic într-un prieten.
Iubirea este o primăvară din care trebuie să stârpeşti multe omizi, ca să poţi culege-n toamnă frumoase fructe. Dar ce păcat, poete, stârpind omizile îţi stârpeşti în mai trandafirii tăi... de fluturi
Iubirea e ca o flacara care arde neincetat.Nimeni nu o poate singe vrodata.Este unica si fara ea oamenii nu ar putea trai
@Lia imi pare rau, dar tata nu a fost Eminescu .deci cu metaforele mai slabutz pe la mine
In pantaloni nu am metafora. e ceva real si palpabil
Iubirea este atunci cand pentru dragostea unui ¨trandafir¨ suportii mii de spini. e bine asa Lia .Si cat despre averea mea din pantaloni.hmmm
@Elly4all.vezi ca ai doua fulgere. unul deasupra si unul jos.crezi ca te nimereste vreo unul in inima?
Iubirea este un fluture care dupa fiecare despartire deschide in inima mea un butic cu amintiri la reducere...
Inca una, tot cu aredeiul. Pai da, daca mama mi-a gatit azi ardei umpluti, ardei copti.
Iubirea-i ca un ardei iute. Drumoasa si colorata la exterior, insa atunci cand o gusti, constati ca infruptatea ta are nevoie de o gura...de apa in cazul asta.
Iubirea este ca vantul - nu o vezi, dar o simti!
Iubesc citatul asta! e din filmul "A walk to remember" - o poveste de dragoste emotionanta :X
Iubirea este ca o flacara, se stinge, se aprinde si te arde cand te astepti cel mai putin.
Iubirea este ca un fulger, te loveste in inima cand te astepti cel mai putin.
Iubirea este ca un red bull, iti da aripi
@Nony, si metafora unde este? O tii in pantaloni?
@Nony, metafora este o subtilitate, nu m-am indoit in ceea ce priveste "averea ta".
Ma bucur ca ai palpat-o si este activa
Ceea ce scriu nu-mi apartine, este un citat din Ionel Teodoreanu-"Lorelei". Romanele lui mi-au luminat copilaria, tineretea si pana azi.Nu as putea sa exprim mai bine iubirea decat asa cum el a facut-o:"Pe harfa rasturnata a ierburilor tale, vara, trupul si sufletul meu sunt inceputul unui mare cantec si tremurul mainii care-l cauta". Chiar de nu o sa iau fundita, eu totusi, chiar si dupa atatia ani de cand am citit romanul, raman impresionata de ce a vrut sa transmita.
Atunci cand iubesti si nu esti iubit, te simti ca un telefon fara cartela SIM.
)
Comparatie (cea mai simpla): Iubirea e ca o fundita de pe TPU. Inutila.
-Nu e inutila, dar nu am gasit alt cuvant.
Iubirea este focul ce izbucneste in inimi si care nici apa nu-l poate stingte!
Iubire. iubirea e universul. universul tau, al ei, o contopire a dragostei si a durerii a lacrimei de dor cu cea de fericire a zbuciumului a doua inimi a dorului ostoit in contopire si renascut imediat in clip[a urmatoare, iubirea este clipa si vesnicia si frumuseta si dragostea, iubirea este totul.
Aniela2777 întreabă:
DιιιάLøvєs1Dツ întreabă: