Iesi cu unul sau doi prieteni de la bloc si chiar daca se va intampla sa-i intalnesti si sa rada de tine tu poti sa-i ignori sau sa le raspunzi inapoi la fel.Parintii tai si dirigintele stiu de problema ta? N-au luat masuri impotriva lor? De ce te complaci in aceasta situatie? Mai tarziu nu vei fi capabil sa-ti rezolvi problemele si conflictele daca nu ceri ajutor si nu-ti faci curaj si singur!
Trebuie sa le bati obrazul colegilor. Respectul trebuie sa fie ceva reciproc. Tocmai am terminat clasa a VIII-a si pot spune ca noi am avut atercatiile noastre, dar am ramas o familie cu bune si cu rele. De colegii de clasa nu mi-a fost niciodata frica pentru ca doar ii cunosc de cand aveam 7 anisori colegii tai trebuie sa fie adevarati nenorociti daca ai ajuns sa fi atat de fricos. Eu in schimb am probleme cu tiganii in cartierul meu, de aceea iau intotdeauna pe cineva cu mine in mall, parc sau la cumparaturi de tot felul.
Cea mai buna solutie e sa-i ignori. O sa se plictiseasca la un moment dat. Ai incredere in tine, toti suntem egali si nimeni nu are dreptul sa-si bata joc de cineva! Daca problema continua eu zic sa vorbesti cu parintii sau cu profesorii. La ce scoala esti?
Deci tu acum ce vrei sa iti spunem cum sa scapi de"rusine" sau daca la noi e decat un strand si un mall? ca nu am inteles
Si eu fac parte din acele persoane. Dar nu-mi este rusine sa ma duc la mall sau altundeva singura doar pentru ca ma intalnesc cu colegii.Eu si cu colegii mei avem zone diferite de iesit in oras sau la cumparaturi.Si ce daca te intalnesti cu ei pe strada? Ardele si tu niste cuvinte care stii ca o sa-i doara sau treci pur si simplu pe langa ei cu nasul pe sus ca sa le arati ca nu te pui la mintea lor.
Eu nu sunt printre acele persoane dar iti dau un sfat:presupun ca ai prieteni si daca iti e frica sa mergi la mall sau la cinema poti sa mergi impreuna cu ei, incearca sa ai incredere in tine.problema cu orasul Arad ca este mic, nu vad de ce ar rade, sunt orase mult mai mici in tara, dar in Arad sunt privelisti frumoase, multe alte lucruri de vizitat.Asta chiar nu conteaza. Dar cei care locuiesc la tara ce crezi ca ar face?
Si eu am fost intr-o situatie aseanatoare.Eu intai am incercat sa vorbesc cu ei. I-am intrebat ce tot au cu mine, de ce isi bateau joc, dar au ras si mai mult de mine. Abia asteptam sa se termine anul scolar si sa plec la liceu.
Intr-o zi cand colegii mei si-au batut joc toata ziua de mine.Cand am ajuns acasa am inceput sa plang si credeam ca asa va fi mereu, dar a intrat tata in camera si a vazut ca plang.Am vorbit cu el si mi-a spus sa-i spun dirigintei. A doua zi la scoala i-am zis dirigintei si am rezolvat totul.De atunci colegii nu se mai poarta urat cu mine.
Davyduchiha2001 întreabă: