| fcsb a întrebat:

Sa va vad la asta daca sunteti buni va dau timp de gandire 15 min dupa aia va dau raspunsu

Problema:
"Citeam deunazi la pagina 18 a unei mici brosuri cu mult text si fara nici o ilustratie ca, in preajma orasului Miercurea Ciuc, unde se inregistreaza de obicei temperaturile cele mai scazute din tara noastra, pe la inceputurile lunii mai, cu toate ca temperatura fusese in timpul zilei relativ moderata, noaptea s-a lasat deodata un frig si a inceput sa ninga, asternandu-se un covor de zapada destul de gros. Am intors repede fila, pentru a afla ce e atat de curios in asta. Si, astfel, am putut citi pe pagina urmatoare ca exact peste 72 de ore de la scaderea pronuntata a temperaturii, un soare arzator a topit zapada in cateva ore!".

Care sunt cele doua greseli din aceasta scurta povestire?

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

1.Pagina 18 e in stanga cartii, deci n-ai de ce sa dai pagina.
2.Peste exact 72 de ore, era tot noapte, deci...cam greu sa fi fost soare.

6 răspunsuri:
| alexdop21 a răspuns:

Cu soarele e corect dar altfel nu mai vad cealalta greseala

| fcsb explică:

Hai ca numa un raspuns am
@abis a doua greseala este buna, prima poate fi interpretata si astfel, dar nu poti sa intorci pagina mai departe pentru ca in orice carte paginile cu sot sunt in stanga, iar cele fara sot in dreapta

| 1968 a răspuns:

Soare arzator si pagina 18?

| abis a răspuns:

Daca intorci pagina 18 ajungi la pagina... 17! Deci nu la pagina urmatoare, ci la cea precedenta.

Daca acum este noapte, peste 72 de ore va fi tot noapte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inceputurile lunii mai
si soare arzator
banuiesc ca acestea doua sunt cele greseli

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

nu stiam ca este soare noaptea si apropo ai incurcat paginile laughing