| AndreiDoMino a întrebat:

Sal
Am un papagal: Micul Alexander de aproximativv 3 ani inca nu a scos sunete mai uluitoare.Deci cum il pot invata sa vorbeasca sau sa scoata sunete noi?

10 răspunsuri:
| Canswers a răspuns:

In primul rand trebuie sa fie singur(sa nu aiba pereche) si dupa aceea incearca sa ii tot repeti regula un cuvant simplu(recomandat 2 silabehee hee. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frumos araspuns no name de unde l-ai luat?big grin

| DrDeath a răspuns:

Dai supa de literelaughing.
Serios acum...habar nu am dar sper sa iti traiasca si sa nu zboarewinking.

| ஐNoNameஐ a răspuns:

Papagalii Micul Alexander se numara printre speciile care vorbesc foarte bine si care pot invata un vocabular bogat (de chiar pana la 250 de cuvinte), fiind depasiti in aceste capabilitati doar de papagalul gri african si, poate, de papagalii amazonieni. Ei pot pronunta cuvinte cu o claritate uimitoare, sunt buni imitatori, sunt foarte inteligenti si pot invata chiar si diverse trucuri. De asemenea, Micii Alexanderi vor imita cu usurinta cele mai diverse tipuri de zgomote, de la soneria telefonului pana la ciripitul altor pasarele. Micii Alexanderi pot incepe sa vorbeasca in jurul varstei de 1 an sau chiar 7-8 luni. Atat masculul cat si femela pot fi antrenati sa vorbeasca la fel de bine. Cu cat papagalul este antrenat la varste mai fragede, cu atat sansele de succes sunt mai mari. De asemenea, chiar si un Mic Alexander neimblanzit poate vorbi, desi papagalii dresati sunt mult mai usor de "convertit" la vorbirea umana. Unii papagali vor invata sa vorbeasca in cateva saptamani, altii vor avea nevoie de luni sau chiar ani de antrenamente sustinute.Pentru a va invata papagalul sa vorbeasca aveti nevoie de foarte multa rabdare, devotament si afectiune. Ca si in cazul oamenilor, si in cazul papagalilor este valabila zicala "repetitia este mama invataturii". 1. Incercati sa stabiliti o rutina zilnica, ideal este sa desfasurati 2 sedinte a cate 10 minute fiecare, una dimineata si una dupa-amiaza sau chiar inainte de culcare. Sedintele trebuie sa fie amuzante si suficient de stimulative pentru inteligenta ridicata a Micului Alexander.

2. Scoateti papagalul din colivie in timpul sedintelor de antrenament, pentru a-i da posibilitatea sa-si focuseze atentia numai asupra dumneavoastra. Creati un mediu inconjurator linistit, fara zgomote sau evenimente care sa-i distraga pasarii atentia de la lectia de vorbire. Asigurati-va ca papagalul va poate vedea miscarea buzelor si va poate auzi cuvintele.

3. Incepeti prin a repeta un cuvant simplu si scurt, eventual format dintr-o singura silaba, o formula de salut sau chiar un nume: "buna", "coco", "iubi" etc. Lungiti silabele cuvantului pentru a va asigura ca Micul Alexander il retine corect (papagalii accelereaza rostirea cuvintelor): "buuuunnnnnaaaa", "cooocooo". Repetati cuvantul clar, pe aceeasi tonalitate, dar nu tare, pentru a evita astfel ca papagalul sa vocalizeze prea puternic in viitor. Repetati cuvantul ales pe durata intregii sedinte. In cazul in care cuvantul ales reprezinta un obiect, aratati-l papagalului in timp ce-l denumiti. Micul Alexandru va invata usor sa faca asocieri intre cuvinte si obiecte sau cuvinte si diverse actiuni. Purtati-va cu papagalul dumneavoastra exact asa cum va purtati cu un copil care abia invata sa vorbeasca.4. Nu incercati sa va invatati companionul mai multe cuvinte odata, alegeti unul singur si treceti la urmatorul abia dupa ce papagalul il pronunta suficient de bine pe primul ales.

5. Recompensati papagalul cu o mica tratatie si o mangaiere de fiecare data cand este atent si reuseste sa invete ceva. Recompensa are rol de incurajare si va ajuta Micul Alexander sa fie atent in continuare.

6. Inarmati-va cu foarte multa rabdare si blandete!

7. Nu pedepsiti niciodata papagalul daca nu reuseste sa invete sa vorbeasca! Nu tipati la el si nu il loviti! Fiecare pasare are personalitatea sa proprie si nu toate sunt interesate in a imita limbajul uman.

8. Puteti incerca sa utilizati CD-uri sau casete inregistrate cu cuvantul sau cuvintele pe care doriti ca Micul Alexander sa le invete. Cand plecati de acasa lasati sa mearga CD-ul sau caseta, repetitia este unul dintre cei mai importanti factori de succes. Puteti lasa si radioul sau televizorul deschis atunci cand plecati de acasa. Totusi, Micul Alexander este un papagal prea inteligent si el va avea nevoie de interactiuni cu omul pentru a invata sa vorbeasca.

9. Puteti repeta cuvantul care doriti sa fie invatat si in afara sedintelor, atunci cand va aflati in preajma papagalului dumneavoastra.

Uneori papagalul va prefera sa vorbeasca intai cand nu sunteti prezent, pentru a-si perfectiona talentul inainte sa vi-l prezinte si dumneavoastra. Nu va mirati daca papagalul dumneavoastra va incepe sa pronunte diverse cuvinte pe care le va auzi dumneavoastra si in afara sesiunilor de "lucru". Primele cuvinte sunt cel mai greu de invatat, dupa aceea totul va merge mult mai usor si s-ar putea chiar sa fie nevoie sa aveti grija ce vorbiti in prezenta papagalului pentru a evita situatii jenante in care acesta ar putea sa repete cuvinte nu tocmai placute auzite de la dumneavoastra!
Funda

Nu fiti dezamagiti daca papagalul dumneavoastra nu vorbeste! Iubiti-l in continuare la fel de mult si descoperiti impreuna cu el alte modalitati de distractie si de interactiune!
Funda?:-)


| nelu70 a răspuns:

La varsta asta nu mai pooti sa-l inveti sa vorbeasca.

| InnA_3234 a răspuns:

Pai nu va invata sa vorbeasca decat daca stai toata ziua cu el si ii repeti anumite cuvine iar cand a scos un cuvant nou incearca sa il premiezi cu ceva ca un biscuie ca sa il icurajezi sa mai invete si alceva.Incearca sa incepi cu cuvinte simple si apoi treci la cele mai grele

| lila_1550 a răspuns:

Trebuie sa-i repeti de mai multe ori pe zi acelasi cuvant.sau daca nu inregistrezi cuvantul pe un cd si il lasi sa mearga de mai multe ori si in fiecare zi(partea negativa a ultimului procedeu este ca la un moment dat o sa se plictiseasca si nu-i mai da interes)ah masculii sunt mai predispusi sa poata vb decat femelele.succes

| larisuca23 a răspuns:

Trebuie sa-l inveti cum ai invatat si tu adica litera cu litera.

| Tedy2001 a răspuns:

Pai in primul rand nu trebuie sa auda sunete care se aud frecvent prin casa de exemplu latratul unui caine sau alte sunete.Am si eu un papagal la fel si stau la curte.Nu stie sa vorbeasca si il am de aproape 2 ani.Asta pentru ca il aute pe cainele meu latrand in fiecare zi si incear sa-l imite scotand sunte pitigaiate ca de latrat. Sper ca te-am ajutat!

| abcdefghijklmnopqrsştţuvxwzy a răspuns:

Trebuie sa petreci mai mult timp cu el si sa ii repeti acelasi cuvant pana il prinde, dar nu uita dupa fiecare fapta buna o recompensa.