Hidratare
Abordarea recomandată de cei mai mulți medici vizează hidratarea corectă după o noapte de pomină. Alcoolul este un diuretic puternic, iar alături de apă pierzi mai repede și mineralele din organism.
Apa la temperatura camerei este primul lucru pe care ar trebui să-l bei când te trezești mahmură. Sucul de roșii este folosit de mulți deoarece este sărat și are un conținut ridicat de electroliți, la fel ca și băuturile speciale pentru sportivi.
Nu bea cafea înainte să te hidratezi corect cu apă, ceai sau suc de fructe și legume, deoarece această băutură va agrava deshidratarea.
Vitaminizare
După o noapte în care ai băut, la mahmureală contribuie și nivelul scăzut de vitamine B și C din organism. Fructele proaspete sau sucul lor, în special citricele, sunt o doză necesară de vitamina C, iar alte fructe îți oferă zaharuri naturale care grăbesc absorbția alcoolului.
Legumele recomandate sunt cele verzi, bogate în vitamina B, în special B12, de la spanac și pătrunjel până la broccoli.
Termoterapie
Căldura te poate ajuta să scapi mai repede de simptomele provocate de mahmureală prin relaxarea vaselor de sânge. Un duș cald te încălzește rapid pe fugă. Evită însă apa foarte fierbinte sau bea generos apă înainte și după duș.
Dacă nu trebuie să ajungi la serviciu, încearcă o baie cu aromaterapie. Eucaliptul și menta sunt cele mai potrivite arome pentru a scapa de mahmureală.
Compresele calde, aplicate pe frunte sau pe tâmple, pot potoli durerea de cap asociată migrenei atunci când te grăbești.
Energizare
Chiar dacă intuiția îți spune să rămâi în pat cu pătura trasă deasupra capului, mișcarea te scapă mai repede de mahmureală. Cu câteva exerciții fizice te energizezi mai rapid și simptomele neplăcute se atenuează.
Cea mai bună metodă de a te energiza poate fi chiar sexul, dacă ești dispusă să-i dai o șansă la prima oră. Mișcarea și apropierea de partener sunt elementele importante, nu orgasmul, dar și acesta te ajută dacă nu ești prea mahmură să ajungi la final.
Relaxare
Alcoolul te ajută să adormi ușor, dar nu-ți oferă odihnă de calitate. Somnul după o beție poate fi mai agitat astfel încât organismul apucă să se recupere mai puțin decât într-o noapte obișnuită.
Când vrei să scapi de mahmureală cât mai repede, apelează la un remediu recomandat de medicina tradițională orientală: masajul tălpii piciorului drept, în special de la jumătatea tălpii până la degetul mic.
Atunci când ești nevoită să devii funcțională cât mai repede și n-ai timp de un pui de somn suplimentar, singura soluție poate rămâne tot alcoolul. În cel mai rău caz, acest lucru doar amână simptomele mahmurelii pentru mai târziu, dar îți oferă o soluție temporară pentru atenuarea lor.
Nu cred ca poti scapa de mahmureala asa repede cum se zice. Azi e sambata deci liber, daca vrei sa-ti revii trebuie sa dormi cu sticla de apa la temperatura camerei.Somn,te trezesti bei apa si iar somn. Numai asa te hidratezi bine. Daca bei cafea, mai rau este.Si nici muraturi sau altele cum zic unii. Zic asta pentru ca si eu am incercat toate metodele, cu muraturile poti avea necazuri mai mari, sunt sarate si ridica tensiunea, si e mai rau. Somn vere si apa multa.
Prietene sunt in aceeasi situatie, nici eu nu stiu ce sa fac, dar stii cum e vorba aia, Cui pe cui se scoate
Mananca ceva gras cu muraturi, si hidrateaza te in special cu sucuri de fructe. plus mai baga niste somn
Buna sa bei ceva acru ca de exempu suc de lamaie ies din mahmureala repede asa am auzit
gabyz27 întreabă: