Vrei sa incepi ceva despre care nu stii nimic.
super.si nu-mi spune.nu ai auzit de google.
graffiti e o arta in adevaratul sens al cuvantului.
pace!
Poi ca sa faci graffiti trebuie sa ai painturi da iti sugerez sa incerci mai intai pe foaie (cu pix sau creion, carioci) si apoi daca te pricepi poti sa incepi . Eu din curiozitate am facut cateva graffiti si apoi unii mi-au zis ca am talent si mi-au spus sa le fac tatuaje si chiar mi-a reusit daca esti priceput incearca si tu
1.Depinde ke tip de graf vrei sa faci: Tag sau bombe
2.Tre sa ai un tag, ca de exemplu: Sueze. Tu trebuie sa iti gasesti unul un tag, tagu se da pe stalpi, cosuri de gunoi, in baie, pe garduri si in general tagu se da pe suprafete mari
3. Tagu se da cu markere
4.Pentru bombe( adica alea mare) trebuie sa fii chiar bun la graf, la o bomba iti trebiue 4-5 tuburi
5. Daca vrei sa iti cumperi http://www.rulez.ro/graffiti-c-5.html?osCsid=20g39nhe2k6kphngslev9a2s67, uite si cum sa ajungi la magazin http://www.rulez.ro/contact_us.php
Funda?!
Pentru inceput iti recomand sa faci niste schite in creion pe o foaie. faci diferite desene la care incerci sa mai adaugi efecte (umbre, 3D blocks, sageti etc) dupa care poti trece pe un perete.Pentru perete iti trebuiesc tuburi de vopsea speciale ( NU folosi vopsele de masina ) si niste capsuri (capacele pentru tuburile de vopsea; ajuta sa dai linii mai groase sau mai subtiri). Iti trebuiesc si niste fonduri ca sa cumperi toate prostiile alea...eu personal as fi trecut la ziduri dar n-am destui bani pentru asta, asa ca m-am limitat la un creion si un caiet Iti urez bafta!
Manaca iti trebuie creion si foaie si ca sa stii cum sa faci grafiti uitate in *** pe google nu ne mai intreba pe noi
Ba anonime uh esti membru TPU? Ca nu te vad ce dracu.
Salut. Dupa ce comentarii am citit, m-am decis sa-ti raspund, sa-ti spun cam tot ce trebuie sa stii. Graffiti e o arta, asta o sa-ti spuna toti grafferi. Daca vrei sa faci graffiti, o sa ai nevoie de un tag. Tagul tau e ca o semnatura, un nick name, cum vrei tu sa-i spui. Eu, de exemplu, dau cu Mipo. Sprayuri: Montana Hardcore si Hardcore 2 sunt sprayuri cu high pressure, adica presiune inalta. Cu astea umpli mai repede, faci conturul mai repede pentru ca vopseaua iese cu presiune inalta, adica repede, cu mult mai repede fata de Montana 94 care e low pressure, adica vopseaua iese mai greu. Hardcore si Hardcore2 sunt indicate pentru bombe. Bombele sunt desenele care le dai la strada, undeva unde sunt vazute de foarte multi oameni. Normal ca e riscant sa dai o bomba, daca te prinde garda e nasol. Daca vrei sa dai bombe, da-le noaptea, cand nu mai sunt multi oameni pe strada. 94-ul se foloseste de obicei la piese, adica desenele alea foarte complicate, cu litere care au sageti si alte treburi. Alea, cum au mai spus si altii, la locuri chill. Cum inca esti la inceput, nu iti recomand sa dai piese. Bombe, in nici un caz la strada, da-le in locuri linistite, unde ai timp, ca sa te obisnuiesti cu spray-ul in mana. O sa vezi ca te va durea mana pentru. ca tii apasat pe cap (capsuri la plural - capacele), nu o sa dai conturul bine sau fillul - adica culoarea cu care umplii - o sa faci multe greseli. Atentie! Nu exista 2 tipuri de graffiti cum spunea cineva: "tag sau bombe". Tagul nu e graffiti, astia sunt oameni care nici nu stiu ce vorbesc. Cum ti-am zis, daca vrei sa te apuci de graffiti, ai nevoie de un tag la inceput. Trebuie sa exersezi tot felul de stiluri de taguri. Mie nu imi plac tagurile super complicate de abia intelegi ceva din ele. Tu, ca graffer, o sa intelegi dar un om obisnuit, probabil nu. Toy - ei bine, asta e un cuvant care o sa-l auzi foarte des. Dupa cum stii, toy vine de la jucarie, in engleza. Se refera la grafferi incepatori care cros-eaza - adica isi dau tagul peste tagul alt cuiva, sau deseneaza un **** de bomba peste o piese, ai inteles tu la ce ma refer. Ideea e sa incerci sa nu-ti dai tagul peste alt tag sau sa desenezi peste alt cineva, decat cu acordul respectivului sau daca il cunosti personal, altfel risti sa iti iei bataie. Whole car - graffurile care se dau, de regula pe metrouri sau trenuri. Whole car se refera le desenele alea mari date pe tot vagonul de tren sau metrou, dat pe tot, adica si pe usi, pe geamuri, tot, tot, tot. Whole car - intreaga masina din engleza, presupun ca faci si tu legatura.
Piece - piesa
Bomb - bomba, data la strada, cat mai la vedere. Mai sunt si altele pe langa whole care, bombe sau piese dar pe astea le aflii tu mai incolo.
Capacele de la tuburi sunt pe diferite dimensiuni. Adica, fiecare capac da mai gros sau mai subtire linia. De exemplu, New York Skinny Cap da subtire, in jur de un cm daca imi aduc bine aminte. Sunt capace care dau linii si de 50 cm. Cu cat linia de la capac e mai groasa, cu atat tubul o sa se consume mai repede. Alte sprayuri: Molotow, Belton, Montana Black/White/2G/Gold, Alien, Montana Micro - e facut special pentru. taguri, are doar 30 ml, Montana Pocket, etc. Pentru inceput iti recomand sa exersezi foarte mult pe foaie. Stiu ca d'abia astepti sa desenezi pe un perete, dar o sa te ajute mult pe foaie. Ai grija, pe perete nu e ca pe hartie, o sa vezi ca nu o sa mai dai liniile asa drepte. Ai grija cum desenezi literele! Daca gresesti poti sa repari, dar mai greu. Sfat: cand desenezi, sa zicem ca ai negru la contur si rosu la fill. Ei bine, ca sa iti iasa ok desenul, prima data da conturul de la litera cu rosu, adica cu culoare cu care vrei sa umplii litera. Dupa ce ai umplut litera, da cu negru, culoarea de contur. Astfel, culoarea de la fill nu o sa-ti "muste" din contur. Ei bine, sper ca ti-am fost de folos. Good luck! :
Salut!
In primul rand, vreau sa spun ca apreciez ca ai scris 3 ore la un comment!
Dar..doar incepatorii dau tag-uri? Adica..am prieteni care de 4 ani dau tag-uri (eu nu-s chiar asa 'avansat') si care..tot la stadiul de tag-uri au ramas. daca dai bombe esti mai 'jmecher'?
A, nu...dar ce rost are sa dai doar taguri? Dupa parerea mea, mai bine nu mai dai daca doar tagezi. Daca vrei sa te numesti graffer, mai bine pui mana pe spray! Inca o treaba: la inceput, iti recomand sa dai la tine in curte daca ai unde sau te lasa parintii, ori la bunica-ta, etc. Iti zic asta din 2 motive: 1. Pe foaie desenul poate sa iti iasa perfect, dar pe perete nu e ca pe foaie..degeaba stai 3 ani la foaie si dupa te apuci de perete...pe perete nu o sa dai liniile atate de repede, te mai incurci, etc - asta am zis-o si in commentul trecut. 2. Daca dai o bomba in oras cat inca esti toy si normal ca nu o sa desenezi chiar atat de bine, cand iti vezi desenul o sa zici: "ba, ce ca**t de desen am dat! ". Mai ales dupa cativa ani cand o sa te perfectionezi. Eu mai dau la bunica-mea cand nu am cu cine sa ies..mai ales ca asa pot desena linistit si ma perfectionez mai bine decat atunci cand dai pe fuga. Daca vrei sa ma mai intrebi si altele, intreaba-ma.
Salut, iarasi!
De la ultimul meu comment la raspunsul tau, am inceput sa dau si pe pereti.
Nu vreau sa ma numesc graffer. Si sa stii ca daca nu ai un MTN cu care sa dai pe toti peretii, nu inseamna ca nu ai dreptul sa dai! Poate unii nu vor sa TRAIASCA din asta!
Nu am inceput sa dau bombe inca..raman la tag-uri. O sa incerc pe hartie niste bombe, dar nu cred ca o sa iasa mare chestie.
tu ce tag ai?
Cine a zis ca e obligatoriu sa traiesti din asta? Eu nu traiesc din asta. Da, daca nu ai bani, asta e alt ceva. La inceput nici mie nu-mi ieseau bombele pe hartie. Nu vrei sa stii ce urate erau, ce prostii. Imi e si rusine cu ele, dar tot le pastrez. Asa o sa pot vedea evolutia mea in timp. Eu dau cu Oston. Tu?
Shak
Pai si daca atunci cand mergi pe strada sa faci graffiti te vad oameni si te iau la rost?
1.www.oleak.ro & www.rulez.ro - comanzi tot ce ai nevoie : recomandabil Mtn Hardcore = tag, boomb
Mtn 94 = piese
Mtn Alien = efecte...
Montana Gold, Black ...etc le incerci mai tarziu
2. Faci Tag
3. Faci Bomb
4. Faci Piesa ( la loc chill )
5.Toate le incerci pe foaie
6.zaiko4ever@yahoo.com - pentru mai multe info :) mersi
Sall prima oara pentru ca sa faci un graff ai nevoie de :
1. Un tag care il dai unde vr tu
2. O foaie si un creion (pentru ca sa iti faci propriu tau graff)
3. Talent la desen
4. Tuburi de graff
Dar tine minte pentru a face un graff smecher o sa ai nevoie de mai multi oameni pentru ca nu o sa poti sa faci tu de una singura si conturu, si culorile, si umbrele etc. (si vezi sa nu te vada politia ca dai pe pereti pentru ca poti sa-ti iei amenda si sa faci si puscarie)
Bafta
Frate nu sunt un avasant, dar te sfatui sa incepi cu desene pe caiet si pe urma cand te apuci sa cumperi ce iti trebuie. te sfatuiescsa folosesti marfa de la Hardcore site:http://www.olliegangshop.ro/graffiti/mtn-hardocre-2.html
Si restul tot de acici caci acest site se ocupa cu acceste lucruri si este specializat!
Succes!
TRebuie sa ai talent.Sa stii ce trebuie sa faci.Si mai intai incearca pe foi cu markere speciale sau creioane. Apoi treebuuie sa.ti iei tuburi de graff.Si sa te duci sa mazgalesti pereti=]].