P. S. inseamna "Post Scriptum", adica in latina inseamna "dupa scris". Acest P. S. se foloseste la sfarsitul corespondentei, ca o adaugare.
Post scriptum: inseamna ca adaugi ceva la textul initial- dupa ce ai scris- ca traducere.
Post scriptum
Este un adaos la o scrisoare (sau la un text )dupa terminarea si iscalirea ei.
Inseamna post script. este un fel de observatie / concluzie a celor scrise mai sus.
Inseamna post scriptum, de obicei se adauga la sfarsitul unui mesaj, o informatie in +
"P. S" il folosesti cand spui ceva si la sfarsit mai adaugi ceva :" Postum Scriptum"
Nu cred ca intelegi asa ca iti dau un exemplu:
" Esti super draguta si de treaba!
P. S : imi plac ochii tai." am luat un comm de hi5
Inseamna "post scriptum", vine din latina si vine tradus ca: "scris dupa", adica dupa ce termini o scrisoare si iti dai seama ca ai uitat sa mai spui ceva.
P. S inseamna post scriptum adica atunci cand scrii o scrisoare si uiti sa scrii ceva dupa ce ai incheiat scrii p. s si spui ce mai aveai de spus sper ca te-am ajutat
Insemana ca si cum a uitat ceva sa scrii in continutul textului si scrie la urma, se foloseste des intr-o scrisoare.
p. s sper ca te-am ajutat ca nici eu nu stiu cum sa explic concret
pa pa :*
Post scriptum, se foloseste dupa ce trimiti o scrisoare, e ceva ce a uitat sa adauge in timpul scrisorii sau care nu are nici o legatura cu mesajul acesteia.
ex:
Draga David,
Tin sa te anunt ca liceul unde am plecat este foarte tare. Mi-am facut o gramada de prieteni si activitatile de aici imi plac foarte mult. Te astept si pe tine.
cu drag, mave.
PS: saluta-l pe george din partea mea.
Post Scriptum - Pe Scurt
P. S - Apropo
P. S il pui la sfarsitul unui mesaj, cand ai uitat sa spui ceva.
Sper ca te-am ajutat!
fundita. plzz :*:*:*
P. S. vine de la "Post Scriptum", expresie latina care inseamna "dupa scris".
P. s.=post-scriptum
POST-SCRÍPTUM s. n. Text care se adaugă uneori la o scrisoare, după terminarea și iscălirea ei. [Scris prescurtat și: P. S.]
Post Scriptum. E atunci cand scrii o scrisoare, o inchei, inca ai mai uitat sa spui ceva deci pui un P. S.
Pai eu din cate astiu inseamna un fel de „notă„" sau ceva un fel „pe scurt" dar ca mai mult englezii il foloseai[asta in trecut]acum oricine il foloseste! e mai bine decat sa te chinui sa scrii„in concluzie" sau „denota ca." mai scurt! PS si in engleza e post scriptum [scuze gramatica! m-am grabith ]
BunnyBrain întreabă: