| Alin74 a întrebat:

Eu in vara fac 12 ani si as vrea sa stiu de la cati ani ai voie pe scaunul din dreapta din fata(cand dati raspuns aratati si o "dovada").

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform legislatiei rutiere (Regulamentul de aplicare a Codului rutier) ai voie de la 12 ani, citez:
"ART.97.(1) Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate.
(2) Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.
(3) Se interzice conducatorilor de autovehicule, precum si persoanelor care ocupa scaunul din fata sa tina in brate animale in timpul deplasarii pe drumurile publice."
Nerespectarea prevederii reprezinta contraventie si conducatorul auto poate fi amendat. Numai bine!

3 răspunsuri:
| alexandru_6678 a răspuns:

De la 14 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la 12 ani ai voie sa stai pe scaunul din dreapta la masina si de la 14 ani ai voie sa stai in spate pe motocicletawinking Dovada: bunicul e politist asa ca l-am intrebat ca sa fiu sigura...happysi mi-e lene sa reproduc fragmentul respectiv din legislatia rutiera:p

| Tadeus a răspuns:

Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice. Funda?