| deya_2793 a întrebat:

Sall! trec in clasa a 7a si profa de romana ne-a zis sa citim 2 romanae ce romane credeti ca ar fi bune pentru clasa a 7a, care miar trebuii?

7 răspunsuri:
| pwp a răspuns:

Romanul adolescentului miop
Invitatie la vals de Mihail Drumes

| iuli a răspuns:

Iti recomand "Mandrie si prejudecata" daca esti fana a cartilor romantice. In acest gen se incadreaza si cartile lui Nicolas Sparks(care mie mi se par geniale), dintre care iti recomand Ultimul Cantec si Draga John.
Daca vrei ceva de actiune iti recomand Aventurile si memoriile lui Sherlock Holmes, insa nu e un roman, sunt mai multe povesti(de 20-30 pagini).
Ar mai fi si cartile acestea mai noi, gen Twilight, Stapanul Inelelor, Jurnalele Vampirilor, insa nu cred ca profesoara ta de romana va fi de acord cu ele.
Lectura placuta!

| iuli a răspuns:

Am uitat sa mentionez de cartile lui Jules Verne. Sunt de actiune si sunt pline de suspans. Dintre acestea ti-as recomanda O calatorie spre centrul Pamantului, Capitan la 15 ani, Doi ani de vacanta si Insula misterioasa.

| natashacrown a răspuns:

Morometii happy

| Saiko a răspuns:

Din câte îmi amintesc, nu faceţi romanul în clasa a 7-a, ci într-a opta. Eu ţi-aş recomanda, dacă e musai roman, Romanul Adolescentului Miop şi Baltagul, care îţi vor folosi într-a opta big grin

| aylin_8497 a răspuns:

Amintiri din copilarie - Ion Creanga

Baltagul - Mihail Sadoveanu
Doi ani de vacanta - Jules Verne

Calatoriile lui Guliver - Jonathan Swift

David Coperfield - Charles Dickens

Robinson Crusoe - Daniel Defone

Nuvele : Hagi Tudose - Barbu Delavrancea

Catrastofa; Itic strul, dezertor - Liviu Rebreanu

Dincolo de nisipuri - Fanus Neagu

Moartea lui Castor - Ioan Alexandru Bratecu-Voinesti

Cozma Racoare - Mihail Sadoveanu