| CoL00SaL a întrebat:

SallTPU!

As vrea sa imi achizitionez aceasta placa video:http://www.emag.ro/......E1KJNBBBM/

As dori sa stiu daca ruleaza bine la sursa mea de 450W

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In primul rand trebuia sa stim ce placa de baza ai. Daca ai slot PCI-e 3.0 este foarte buna. Daca ai mai mic (1.0, 2.0 sau 2.1) viteza de transfer a placii de baza este mai mica si placa video va lucra mai greu. Pentru ca sursa sa stim daca duce ar trebui sa stim si ce alte componente ai. Un procesor AMD consuma mai mult de cat Intel. Un Hdd consuma in jur de 18-20 W. Sursa ta scrie pe ea ca da 450W dar e minciuna. Mai mult de 70% nu da. Deci sa fii fericit daca da 315 W.
Consumul unei placute de memorie este de 2-3W. Pierderi in circuit si alte piese (tastatura, coolere, mouse).
Placa video in sine consuma 75 W si poate ajunge pana 80-90 W.
Daca mai vrei sa si scrii niste DVD-uri la al 2-lea risti sa ti se blocheze si sa strici un DVD.

| CoL00SaL explică (pentru Salontanul):

N-am slot pci-e 3.0 ci 2.0, iar sistemul meu este un Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @3. 30GHz 4GB RAM iar placa de baza...cum stiu ce placa de baza am?

| CoL00SaL explică (pentru CoL00SaL):

Am gasit...placa de baza este: H61M-P21 (MS-7680)

| Salontanul a răspuns (pentru CoL00SaL):

Da.
1. Este PCI-e x16 V 2.0. Viteza de transfer este mai mica datorita placii de baza si placa video nu va lucra la capacitatea maxima.
2. Sursa ta ar trebui sa fie macar de 550 W din motivele expuse mai sus.

3 răspunsuri: