Daca e setat din bios ca si first boot device DVD-WR ar trebui sa mearga. Ori nu e bootabil, ori e scris la viteza prea mare si face figuri! daca sti sigur ca e bootabil incearca-l pe alta unitate, doar sa vezi daca il vede, nu trebuie sa instalezi windowsul. Daca pe alt calc merge, iar pe al tau nu, mai scrie-l o data pe alt tip de dvd si la viteza mai mica! bafta!
Dacă te pricepi să faci dvd bootabil încearcă să descarci Ubuntu Linux v11.04 sau Kiwi Ubuntu Linux și să încerci să îl instalezi, în limba română, în paralel, cu Windows-ul tău. Instalarea unui Linux în română este un avantaj că softul sistem de operare, este legal gratuit și te inregistrezi gratuit și nu prea mai ai treabă cu virușii. Eu am început-o cu Kiwi Ubuntu Linux și acum am și Ubuntu Linux și am renunțat la orișice Windows.
Kiwi e un sistem de operare adaptat pentru utilizatorii din România.
E bazat pe Ubuntu Linux, deci e gratuit, stabil, ușor de instalat și folosit, imun la viruși, spyware și malware și vine pe un singur CD. O ediție nouă apare la fiecare 6 luni sau chiar mai des sincronizat cu lansările Ubuntu.
Conține traduceri și corectoare ortografice pentru limbile română și maghiară, codecuri pentru muzică, video și Flash, suport pentru conectarea la internet prin PPPoE (Romtelecom Clicknet și RDS). Poate citi și scrie pe partițiile create de Windows, și lucra cu documentele deja existente create cu Microsoft Office.
Deoarece Kiwi folosește depozitele de pachete Ubuntu, actualizările de securitate și de corecturi sunt automat disponibile și in Kiwi atâta vreme cât sunt și pentru versiunea Ubuntu pe care este bazată, de obicei 18 luni.
Pentru a-l încerca, porniți calculatorul de pe un CD pe care ați inscripționat imaginea. Aveți nevoie de 384 Mb de RAM pentru a-l rula in condiții bune. Dacă vreți să-l instalați pe disc e nevoie de 4Gb spațiu liber - fie partiție separată, fie loc liber in partiția Windows, în cazul din urmă la instalare se va crea o partiție pentru Kiwi.
Dacă nu aveti posibilitatea de a descărca sau inscripționa imaginea, puteți comanda de la Linux Hangar în schimbul unor CD-uri goale.
Prezentare generală
De ce încă un alt derivat?
Cu abundenţa de distribuţii, şi sarcina şi confuzia care alegere prea mult poate provoca, că este o întrebare foarte potrivit:) Scopul principal al Kiwi este promovarea software-ului liber în rândul consumatorilor de la care chiar trecerea la Ubuntu este o provocare. Modificările incluse, care din diverse motive nu sunt pe CD-ul Ubuntu, scopul de a depăşi obstacolele principale pe care le-am văzut novice ciocni utilizatori în timp ce încerca Ubuntu, cum ar fi lipsa de suport lingvistic locale de pe CD-ul, incapacitatea de a conecta uşor la unele reţelele ISP-ului şi multimedia lipsesc caracteristici afară de la cutie. Ca atare, cu un efort limitat şi o cantitate mică de modificări nonintrusive Kiwi este mai uşor pentru a configura Ubuntu sistem. Comutarea între Kiwi şi Ubuntu este pur şi simplu o chestiune de adăugarea sau eliminarea de surse suplimentare apt Kiwi utilizări.
De ce numim Kiwi?
Se părea ca o dulce si usor de retinut numele, şi de la o anumită distanţă, în condiţii de iluminare nefavorabile, secţiune transversală a unui kiwi arata ca logo-ul Ubuntu. Deci, a fost o alegere evidentă, chiar dacă în retrospectiv, nu a fost cel mai norocos ca a cauzat un pic de confuzie în ceea ce priveşte ţara de distributie de origine. Se poate presupune că acesta este un Kiwi (din Noua Zeelandă) distro. FWIW, există, de asemenea, alte câteva proiecte software numit Kiwi, cele mai populare fiind SUSE lui instrument derivat constructor distro.
Detalii
Nu-l utilizaţi Automatix sau script-uri similare cu un ton de vanilie Ubuntu?
Nu, şi niciodată nu va. Toate modificările sunt realizate prin intermediul sistemului de pachete, cu instalarea pachetelor existente, nemodificate din arhivele oficiale şi uşor modificate sau pachete noi de la o arhivă suplimentare.
De ce nu face un remix Ubuntu?
derivate "Remix" Ubuntu sunt obligate să folosească numai software-ul disponibil în repo oficiale. Cu utilizarea unor pachete care nu se califică (SpeedTouch, libdvdcss2), la fel de mult ca mi-ar fi plăcut numindu-l Ubuntu din Europa de Est (sau orice altceva) ediţie, aceasta nu este o utilizare corectă a mărcii Ubuntu.
De ce nu au personalizat opera de arta?
În spiritul de schimbări minime şi mai ales funcţionale, opera de arta este aproape identic cu Ubuntu. Printre cele câteva locuri care s-au schimbat logo-ul sunt usplash şi ecranul Greeter login. În acest fel diferenţa este clară şi Ubuntu nu se critica nemeritat, în cazul puţin probabil al unei Snafu major Kiwi-numai, dar simt general este familiar cu cele deja utilizate pentru Ubuntu.
Care este orarul de lansare?
Kiwi urmează îndeaproape programul de lansare Ubuntu. Aceasta înseamnă că există o versiune nouă la fiecare şase luni. În plus, pot exista versiuni intermediare bazate pe cele mai recente actualizări cu Ubuntu pachet şi lustruire specifice Kiwi incluse.
Care este sensul de numărul de versiune?
În ceea ce priveşte Ubuntu, numărul de versiune reflectă anul şi luna de eliberare. Versiune stabilă de Ubuntu pe care un anumit Kiwi lansare este bazat pe Ubuntu este cel mai mare număr de versiune mai mică sau egală cu Kiwi unul. De exemplu, atât Kiwi 7.04 şi 7.08 s-au bazat pe Ubuntu 7.04, şi atât Kiwi 7.10 şi 8.03 la Ubuntu 7.10.
Ce variante de CD-uri sunt disponibile?
Ca de 9.04, Kiwi este pentru i386, Desktop şi CD-uri numai Ubuntu / GNOME bazează. Acest lucru este puţin probabil să schimbe vreodată.
Care depozitele nu provin de la pachetele?
Depozitele regulat Ubuntu sunt utilizate şi, în plus, un mic depozit la http://kiwilinux.org, care conţine pachete nu în arhivele Ubuntu, sau modificări la o mână de cele existente. Medibuntu depozitele se adaugă, de asemenea. modificări noastre sunt transportate în Launchpad în echipa lui Kiwi personale Pachetul Arhiva.
Cum se trece la / de la Ubuntu?
Principala diferenţă dintre Ubuntu şi Kiwi este pachetul de selecţie implicit şi adăugarea acestor arhive pachet:
deb dezinvolta http://kiwilinux.org/archive principal # Kiwilinux
src http://kiwilinux.org/archive dezinvolta-deb principal # Kiwilinux
dezinvolta deb http://packages.medibuntu.org/ free-free # Medibuntu non
deb-src dezinvolta http://packages.medibuntu.org/ free-free # Medibuntu non
Instalaţi acest pachet pe Ubuntu 9.04, pentru a configura Kiwi şi sursele Medibuntu APT şi chei GPG:
http://kiwilinux.org/......-4_all.deb
Limbi pe care nu-l suport?
Ca de 9, 04, suport complet pentru limba engleză, română şi maghiară sunt incluse pe CD-ul.
Care sunt principalele diferenţe de la un standard de instalare Ubuntu
Nu există nici un client de mail inclus. Plugin-uri restricţionat GStreamer, DVD cu criptare de sprijin şi Adobe Flash sunt instalate în mod implicit. Există un meniu restaurare GRUB GUI pe LiveCD. Pentru a face spaţiu pentru completări fonturile asiatice şi metodele de intrare sunt eliminate.
Contribuirea
Dacă sunteţi contribuie la Ubuntu sunteţi contribuie la Kiwi şi vice-versa.
Bannere şi promovarea?
Iată un set iniţial de grafică Kiwi.
Cine aceasta se dezvoltă?
Kiwi a fost iniţiată de către dezvoltator de bază Ubuntu Jani Monoses, şi a primit mai multe contribuţii sub formă de patch-uri,, opera de arta de ambalare, ce gazduieste facilităţi din partea membrilor Libertatea Software Group din Cluj şi echipa românească Ubuntu.
În cazul în care nu am fişier bug-uri?
Pentru a Launchpad pe ambalaj specifice credeţi că este buggy, la fel ca pentru Ubuntu.
Thumbs up Kiwi Linux (Ubuntu romanesc)
Kiwi Linux este o distribuție Linux, adaptată pentru utilizatorii din România. E bazat pe Ubuntu, deci e gratuit, stabil, ușor de instalat și folosit, imun la viruși, spyware și malware și vine pe un singur CD, cu o ediție nouă la fiecare 6 luni sau chiar mai des. Conține traduceri și corectoare ortografice pentru limbile română și maghiară, codecuri pentru muzică, filme și Flash, Java, suport pentru conectarea la internet prin ADSL. Poate citi și scrie pe partițiile create de Windows, și poate lucra cu documente deja existente create cu Microsoft Office. Deoarece Kiwi folosește depozitele de pachete Ubuntu, actualizările de securitate și de corecturi sunt automat disponibile și în Kiwi atâta vreme cât sunt și pentru versiunea Ubuntu pe care este bazată, de obicei 18 luni. Pentru a-l incerca, porniți calculatorul de pe un CD pe care ați inscriptionat imaginea. Aveti nevoie de 512 Mb de RAM pentru a-l rula în condiții bune. Dacă vreți să-l instalați pe disc e nevoie de 4Gb spațiu liber - fie partiție separată, fie loc liber în partiția Windows, în cazul din urmă la instalare se va crea o partiție pentru Kiwi. Dacă nu aveți posibilitatea de a descărca sau inscripționa imaginea, puteti lua un CD gratuit de la câteva magazine de calculatoare sau puteți comanda de la Linux Hangar în schimbul unor CD-uri goale.
Un tutorial al celor de la PC config despre Kiwi Linux
Suporta retelele PPoS gen RDS
Sursa: Wikipedia
Http://pc-config.info/instalare-kiwi-linux-10-08/Linux // Toate articolele // Tutoriale video
Instalare Kiwi Linux 10.08
Author An article by Moldovan Dragos Comments 16 Comments
Share
Buna ziua, in tutorialul video de astazi o sa va prezint instalarea sistemului de operare Kiwi Linux. Kiwi Linux este o distributie de Linux bazata pe Ubuntu, se mai numeste Ubuntu romanesc, deoarece este dezvoltat de niste romani. Pentru a putea rula acest sistem de operare aveti nevoie de 384 mb RAM. Instalarea Kiwi Linux este asemanatoare cu instalarea Ubuntu, versiunea 10.08 bazandu-se pe Ubuntu 10.04 LTS. Pentru instalare, aveti nevoie de un cd cu Kiwi Linux, puteti descarca de pe internet imaginea iso cu Kiwi Linux pe care o veti arde pe un cd, dupa care veti putea incepe instalarea. In tutorialul de mai jos am folosit Virtual Box pentru a putea captura intregul proces de instalare al acestui sistem de operare. Pe viitor o sa mai urmeze tutoriale video despre Linux, pana atunci va las sa urmariti acest tutorial.
Kiwi Linux – Linux pentru Romania sau un Linux Clujean?
Friday, May 29, 2009
By Pika Kolozsvár
Logo
Recent a aparut o noua versiune Kiwi Linux, v 9.04 (primul numar inseamna anul, adica 2009, iar a doua luna, adica aprilie).
Kiwi e un sistem de operare adaptat pentru utilizatorii din România., care a fost inițiat de un membru al echipei Ubuntu, Jani Monoses un tanar clujean, pe care cei din „cerc" il cunosc de la proiectul Xubuntu. E bazat pe Ubuntu Linux, deci e gratuit, stabil, ușor de instalat și folosit, imun la viruși, spyware și malware și vine pe un singur CD. O ediție nouă apare la fiecare 6 luni sau chiar mai des sincronizat cu lansările Ubuntu.
Conține traduceri și corectoare ortografice pentru limbile română și maghiară, codecuri pentru muzică, video și Flash, suport pentru conectarea la internet prin PPPoE (Romtelecom Clicknet și RDS). Poate citi si scrie pe partițiile create de Windows și lucra cu documentele deja existente create cu Microsoft Office. Deoarece Kiwi folosește depozitele de pachete Ubuntu, actualizările de securitate și de corecturi sunt automat disponibile și in Kiwi atâta vreme cât sunt și pentru versiunea Ubuntu pe care este bazată, de obicei 18 luni.
Kiwi Linux
Pentru a-l încerca, porniți calculatorul de pe un CD pe care ați inscripționat imaginea. Aveți nevoie de 384 Mb de RAM pentru a-l rula in condiții bune. Dacă vreți să-l instalați pe disc e nevoie de 4Gb spațiu liber – fie partiție separată, fie loc liber in partiția Windows, în cazul din urmă la instalare se va crea o partiție pentru Kiwi. Discul conține nu doar sistemul de operare ci și programele care acopera o mare parte a activităților uzuale:
Kiwi Linux
-Mozilla Firefox 3, pentru navigare eficienta și sigură pe Internet.
-Pidgin pentru chat cu cei de pe Yahoo Messenger, MSN, ICQ, Google Talk, IRC și alte rețele.
-Open Office 3, o suită de birou compatibilă cu Microsoft Office.
-Gimp pentru prelucrare de imagini. -câteva jocuri simple, playere pentru filme și muzică.
Kiwi Linux
Kiwi Linux
Aplicațiile menționate mai sus au si variante care rulează pe Microsoft Windows, deci dacă nu sunteți încă deciși să treceți pe Linux, puteți face un prim pas spre libertate și legalitate prin a le descărca si a le instala. Sunt gratuite și 100% legale.
Pe sfarsit am lasat doua linkuri:
- daca vreti sa il downloadati, Kiwi Linux il gasiti aici
- daca vreti o mana de ajutor, v-am pregatit si un link cu un videotutorial.
Similar Posts:
Ubuntu Linux
Linuxuri mici pentru performante maxime!
Cel mai bun browser de internet….pe Linux!
Moblin, sistem de operare de la Intel pe suport Linux.
Sisteme de operare pentru netbook-uri
Kiwi Linux
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Kiwi Linux este o distribuție Linux, adaptată pentru utilizatorii din România. E bazat pe Ubuntu, deci e gratuit, stabil, ușor de instalat și folosit, imun la viruși, spyware și malware și vine pe un singur CD, cu o ediție nouă la fiecare 6 luni sau chiar mai des. Conține traduceri și corectoare ortografice pentru limbile română și maghiară, codecuri pentru muzică, filme și Flash, Java, suport pentru conectarea la internet prin ADSL. Poate citi și scrie pe partițiile create de Windows, și poate lucra cu documente deja existente create cu Microsoft Office. Deoarece Kiwi folosește depozitele de pachete Ubuntu, actualizările de securitate și de corecturi sunt automat disponibile și în Kiwi atâta vreme cât sunt și pentru versiunea Ubuntu pe care este bazată, de obicei 18 luni. Pentru a-l incerca, porniți calculatorul de pe un CD pe care ați inscriptionat imaginea. Aveti nevoie de 512 Mb de RAM pentru a-l rula în condiții bune. Dacă vreți să-l instalați pe disc e nevoie de 4Gb spațiu liber - fie partiție separată, fie loc liber în partiția Windows, în cazul din urmă la instalare se va crea o partiție pentru Kiwi. Dacă nu aveți posibilitatea de a descărca sau inscripționa imaginea, puteti lua un CD gratuit de la câteva magazine de calculatoare sau puteți comanda de la Linux Hangar în schimbul unor CD-uri goale.
Tux.svg
Ce este Ubuntu?
Ubuntu este un sistem de operare realizat de o echipă globală de experți. Conține toate aplicațiile de care aveți nevoie: un navigator de Internet, o suită de birou, aplicații media, mesagerie instant și multe altele. Ubuntu este o alternativă liberă pentru Windows și soluțiile Office.
Află mai multe despre proiectul Ubuntu ⟩
Citește despre filosofia Ubuntu ⟩
Află cum poți contribui și despre comunitatea Ubuntu în România ⟩
Promisiunea Ubuntu
Ubuntu
Ubuntu va fi întotdeauna disponibil în mod gratuit, împreună cu versiunile enterprise și actualizările de securitate.
Ubuntu este oferit cu asistență comercială completă din partea Canonical și sute de alte firme din jurul lumii.
Ubuntu include ceea ce este mai bun în infrastructura de traduceri și accesibilitate pe care comunitatea softwareului liber o are de oferit.
Toate aplicațiile de bază Ubuntu sunt libere și cu sursă deschisă. Dorim să folosiți programele libere și cu sursă deschisă, să le îmbunătăți și să le împărtășiți.
Poate mă înjuri că ți-am copiat de pe Net despre Kiwi, nu ți-am copiat și despre Ubuntu Linux, cauți tu cu un motor de căutare!
Sistemele de operare Windows adevărate sunt bune dar și foarte scumpe.
Ce ai tu pe dvd-ul ăla cred că este o porcărie piratată la mâna a zecea plină de viruși și cu fișiere lipsă.
Soluțiile corecte sunt ori un Windows adevărat, deci bun, dar foarte scump pentru buzunarul tău, sau un Linux, pentru români, care este gratuit.
Un Windows 7 adevărat se vindea cu ceva intre 11 și 12 milioane, de lei vechi.
Cei de la Microsoft, nu sunt proști și au între cei mai buni programatori și au împânzit Internetul cu softuri anti-piratare.
Si ori mergi pe lucruri adevărate, dacă te ține buzunarul, ori mergi pe sisteme de operare și softuri gratuite.
Cu o a treia opțiune îți faci nervi aiurea, că o dai în bară. A treia soluție este o iluzie.
Tu crezi că de nebun, am trecut pe Linux-uri, dar aveam mereu belele cu calculatorul.
Anul asta mi-am pus internet și iar am avut belele, cu calculatorul.
Mi-a deschis și mie unul mintea ori softuri adevărate pe bani mulți ori gratuite.
Că a treia cale un există.
Sau există, dar ai belele tot timpul.
Păi 1. De unde știi că e bootabil?
2. Poate l-ai scris la o viteză prea mare iar dvd-romul tău nu poate citi.
neodesignstudio întreabă: