| ADY_5784 a întrebat:

Salut, am fumat in camera, si acum nu stiu cum sa scap de miros. Ce metode stiti pentru a scapa de mirosul de tutun din camera?

4 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Uite aici cateva solutii :

1. Spala tot ce poti. E o metoda infailibila – dar cam greu de pus in practica. Fumul de tigara ramane in perdele, draperii, covoare, lenjerie de pat, tapiserii, fete de masa etc. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci ca sa scoti mirosul este sa speli toate aceste textile. Asta nu va fi o activitate prea usoara, mai ales in ceea ce priveste tapiseria masinii, desi exista niste sprayuri cu spuma curatatoare care isi fac treaba destul de bine. Insa rezultatele vor fi mai mult decat satisfacatoare.

2. Da cu aspiratorul pe unde poti. Microparticule solide ale fumului de tigara pot fi inlaturate, macar partial, prin aspirare. Covoarele, canapeaua, fotoliile si scaunele din masina pot fi aspirate. Nu uita nici de covorasele autoturismului.


3. Otetul. Un castron cu otet de vin sau otet sintetic, lasat peste noapte in camera in care s-a fumat, va absorbi surprinzator de bine mirosul de tutun. Daca in paralel se lasa si o fereastra deschisa, dimineata aproape ca nu se va mai simti mirosul.

4. Lamaile si portocalele. O varianta cu destul succes este si cea bazata pe coji de lamaie, portocala sau grapefruit, puse in camerele in care s-a fumat sau in masina si lasate pana cand se deshidrateaza complet. Nu va face minuni, dar se va simti efectul.


5. Bicarbonat de sodiu. Bun la atatea si atatea lucruri, acest praf alb este folosit si la indepartarea mirosurilor neplacute – si nu ma refer numai la tigari. Trebuie presarat pe zonele care miros urat, lasat cateva ore sa absoarba compusii chimici cu arome neplacute si apoi indepartat cu ajutorul aspiratorului.Dar aveti grija sa testati inainte de a pune bicarbonatul pe tesaturi, pentru ca unele materiale textile isi pot pierde culoarea din cauza bicarbonatului. Iar cand testati, puneti o lingurita de bicarbonat pe un colt de material si lasati tot cateva ore, nu va asteptati ca rezultatul de dupa cateva minute sa fie concludent!

6. Zatul de cafea. Suna ciudat, dar se pare ca da roade. Nu trebuie imprastiat ca bicarbonatul, ci trebuie pus in filtre de hartie bine legate, iar acestea trebuie asezate acolo unde e mirosul mai puternic.


7. Carbunele. Nu va fi foarte estetic sa tii in casa un castron sau o tava cu carbuni, dar are efecte minunate in ceea ce priveste absorbtia si neutralizarea mirosurilor. De exemplu, pentru casa de vacanta sau casa de la tara: trebuie sa plecati repede si nu aveti timp sa aerisiti. Puneti carbuni pe jos cand plecati si, dupa o saptamana, mirosul va disparea.


8. Becurile. Becurile incandescente au un efect cu dublu sens in privinta mirosului de tigara. Pe de o parte, cand sunt aprinse, ele sunt foarte incinse si functioneaza ca un magnet pentru reziduurile de fum. Pe de alta parte, chiar atunci cand nu se mai fumeaza, ele tot incinse sunt si elibereaza mirosul strans deja. Asa ca nu uitati sa le stergeti cu o carpa in timpul zilei, cand sunt stinse si reci!

| GoguStrigoi a răspuns:

Deschide geamul pentru a aerisi sau da cu ceva prin camera(cu parfum...etc)

| HuskyBoy99 a răspuns:

Dai cu odorizant

| LastChance a răspuns:

Să deschizi fereastra, geniule!
Poţi să deschizi şi fereastra şi uşa să se facă curent, apoi dai cu spray de cameră şi ai scăpat.