| tigare a întrebat:

Salut, am o problema.
De 2 ani de cand m-am mutat la bunici, nu mai invat nimic la scoala.Ma duc la scoala, stau toate orele, dar timpul pe care mi-l petrec acasa e in fata calculatorului.
Stau pe un forum de cs, degeaba, ma joc jocuri, nimicuri si din 5 in 5 minute simt nevoia sa dau un refresh pe acel forum, sa ma uit la mesaje, la posturi...
Am incercat sa gasesc alte activitati, sa ma pot oprii din timpul petrecut degeaba aici, dar nu am gasit nimic la fel de interesant.
Problema e ca am inceput sa iau si note proaste, de la 9-10, amu` daca iau 5 e bine, si nu pot sa zic ca-s fercit s-au suparat, dar stiu ca pot mai mult si nu ma pun la valoarea mea.
Intrebarea e " Ce as putea face sa ma determine sa ma las de calculator, sa ma plictisesc de el, sa nu mai stau pe forum si sa il deschid maxim 1 ora pe zi"
Va rog ajutati-ma

3 răspunsuri:
| LTAA a răspuns:

Roagă-ți bunicii să îți blocheze calculatorul cu o parolă pe care doar ei o știu.

| Niculae_Raluca_1998 a răspuns:

In primul rand, trebuie sa ai vointa. Nu vei putea sa faci asta dintr-o data, o raresti usor-usor. Iti faci un program si ti-l lipesti langa calculator si spui :"astazi stau de la ora aia la aia" si iti aloci un timp la fel ca si pentru calculator si pentru teme si invatat. Iei fiecare ora pe care o iei pe rand si vezi ce ai de facut la fiecare. Dupa ce termini si iti faci ghiozdanul si tot ce ai nevoie iar te mai joci, si usor-usor o sa folosesti calculatorul ca pe un mod de destindere din timpul liber, cum ar trebui el sa fie de fapt. Parerea mea happy

| insidetmi5 a răspuns:

Arunca-l pe geam! Scurt si la obiect big grin