| Damii a întrebat:

Am si eu o intrebare.
De la inceputul clasei 5 am o prietena foarte buna. Pot sa spun ca ne intelegeam de minune.
Problema a inceput atunci de cand m-am imprietenit cu o alta fata, deoarece sunt cele mai mari dusmance.
De cand ma distrez si cu noua mea prietena, adica ies cu ea in parc...vechea mea prietena moare de ciuda.
Asa, ea, prietena mea cea mai buna, a inceput sa ma injure si sa vb urat la adresa mea.Chiar mi-a spus pe mess ca nu sunt o persoana importanta pentru ea...
Ce sa fac?
Nu vreau sa ma cert cu niciuna dintre ele...
Dau bineinteles, funda
Scz de categorie

Răspuns Câştigător
| Coriine a răspuns:

Buna draguta!;*
Dece sunt certate prietenele tale? Ce motiv au pentru care nu isi comunica? Este absolut normal sa iti faci multi amici,nu spun prieteni deoarece prietenii se gasesc foarte rar(acele persoane carora le intereseaza persoana ta,si iti doresc binele).
Intreaba`le pe amandoua de ce nu se inteleg bine.Iar tu dupa ce ai aflat motivul incearca sa gasesti o modalitate de a comunica cu ele dandu`le un sfat,explica`le ca nu este bine sa poarte ranchiuna,spune`le ca tu vrei sa te intelegi bine cu toata lumea, ca sa ai sufletul impacat si linistit, intreaba`le de ce nu vor si ele sa aiba sufletul impacat stiind ca sunt apreciate de toti cei ce le inconjoara? Explica`le ca inca nu au o varsta atat de mare incat sa aiba motive atat de serioase pentru a nu`si comunica.Incearca sa le spui ca pe tot parcursul scolii,si intotdeauna in viata,de vor certa cu cineva,si atunci ce vor face? se vor inchide pe tot parcursul intregii vieti in casa fara sa mai tina legatura cu nimeni? sa nu aiba de la cine cere un sfat in momente grele? Este imposibil.Dar sa stii ca exista un proverb care spune ca intotdeuna cel mai destept cedeaza. Daca acea fata care spui ca iti este cea mai buna prietena,tine la tine si iti vrea binele,spune-i sa se impace cu fata aceaa.Iar daca nu vor vrea sa se impace tu va trebui sa fii mai desteapta si sa te retragi din prezenta lor,si sa stii ca atunci cand vor vedea ca te-ai saturat de atatea certuri isi vor da`seama ca au gresit, si te vor intelege, probabl ca se vor impaca.Nu le mai lua in seama daca inca continua sa nu se inteleaga, daca te intreaba de ce nu vorbesti cu ele spune-le ca un adevarat prieten este cel care te iubeste si iti vrea binele, iar daca ele iti sunt prietene adevarate se vor impaca pentru tine.Sa vezi ca atunci vor percepe altfel lucrurile;*. Succes, si incearca sa faci ce iti spune inimioara ta happy!

2 răspunsuri:
| IrOnHiDe a răspuns:

Pai iesi cu aman2 si spune-i pr tale cele mai bune ca daca ea are un conflict cu ea nu trebuie sa ai si tu unul... daca ea nu se intelege bine cu toata lumea tu de ce ai faceo?, chiar daca e pr ta nu trebuie sai dai numai ei atentiefao sa inteleaga si nu o ignora... sper ca te-am ajutat funda?

| JustForMe a răspuns:

Incearca sa-i spui prietenei tale mai vechi ca te intalnesti si cu alte persoane si nu te intalnesti numai cu ea! Cu muritul de ciuda am patit-o si eu! Adu-le fata in fata sa-si ceara scuze.Asa am facut si eu si acum s-au imprietenitbig grin