| BestHelper a întrebat:

Salut baieti care aveti cunostinta. aveti idee cat de departe poate trage o arbaleta dinasta noua care se gaseste la un pret de 2500 3000 de euro, stiu ca o arma cu luneta duce glontul destul de departe si poti vedea prin luneta cam la 3 kilometrii o tinta destul de grea.Va multumesc anticipat si dau funda.Scuzati categoria

5 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Nu stiu cine ti-a zis tie de 3 km o arma cu luneta
http://en.wikipedia.org/wiki/Longest_recorded_sniper_kills
daca recordul mondial este mai mic de 2.5km cu o arma atat de performanta, cu ceva de calibru mediu nutreci de 800 metri.
cu o arbaleta? este mortala de la 100 metri, asta ti-o zic sigur. dar nu cred ca dupa 400m mai simti ceva

| BestHelper explică (pentru JohnnyBi):

Pai recordul ala il stiu si eu de 2, 4 dar glontul il duce mai departe si de vazut vezi pentru ca ala cand a omorat talibanii de la 2.4 km nu a vazut fix pana in ei vede si mai departe dar cu cat e mai departe tinta cu atat e mai greu s-o nimeresti.

| JohnnyBi a răspuns (pentru BestHelper):

Teoretic magnumul de calibru 50 ar trebui sa poata propulsa un glont pana la 5 km. dar niciun studiu practic face teoria sa ramana doar un mit. dupa distantele din record glontul pierde din viteza si il ia vantul. teava ghintuita propulseaza glontul rotindu-se, dar dupa 2.4 km se pare ca rotirea se incetineste si glonsul isi pierde traiectoria. deci chiar daca zboara mai mult, nimeni nu stie schimbarea traiectoriei cum are loc.

acum scoate 1 cartus de 10 cm lungime din care zboara un glont de 1/4 din lungimea aia si adauga o sageata de 20-30 cm, care are un varf si pene si materialul mult mai prost calitativ decat un glont. scoate praful de pusca drept sursa de detonare a cartusului si adauga un material sintetic de lemn/carbon cu o coarda. arbaletele sunt misto ca sport, dar limitate de proiectul "istoric". oricat le mofici, vor fi mereu mult inferioare unei arme moderne

| Fernando9Torres a răspuns:

Stii ca iti trebuie si permis pentru ea nu? Si ce vrei cu arma, sa iti "urmaresti" prietenele cu luneta si sa il "rezolvi" pe amant, daca are? ca altfel nu cred ca ai fi postat la "Dragoste si Sex", nu?

| BestHelper explică (pentru Fernando9Torres):

Am zis scuzati categoria daca nu stii raspunsul nu mai vb