| RoxanaCher a întrebat:

Cui i s-a mai intamplat sa puna o intrebare si sa primeasca raspunsuri in care sa-ti comenteze scrisul, exprimarea...in loc sa-ti raspunda la intrebare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fratiilor da se mai greseste din neatentie. LOL si profesoarele mele de romana din liceu si din generala(acum sunt la facultate)imi puneau numai 9 si 10 deci nu's analfabetahappy. of of a si am si eu o vestetongue Ceausescu a murithappyso numai fiti asa incuiati, fiecare face ce vrea... vorbeste cum vrea atata timp cat nu face rau semenilor lui, de ex.in Uk sau Norvegia poti sa iesi in chiloti pe strada ca nu se uita nimeni ciudat la tine, sau la o prestigiosa universitate din Uk am vazut un student imbracat gen punk, cu multi cercei si nici un profesor nu a fost deranjat de acest lucru! Daca nu va plac intrebarile sau nu le intelegeti e simplu, nu raspundeti.Eu nu cred ca roxycute98 nu stia ca se scrie ''si'' ci nu ''si'' de asemenea sunt sigura ca la scoala nu scrie''si'' deci nu conteaza.Fiecare se exprima cum vrea.

17 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Din pacate, TPU este un site in limba romana, nu in messengeriana. Daca vrei raspunsuri la intrebari, le formulezi in limba romana.
Si chiar nu inteleg de ce ti se pare jignitor sa fii corectata atunci cand gresesti.
Presupun ca profesoara ta de romana te jigneste zilnic in cazul asta.
Scrisul in viteza pe tastatura nu este o scuza pentru greselile de exprimare sau pentru cele de ortografie.
Reciteste numai intrebarea asta si vei vedea cum este exprimata...In ce limba ai scris-o?
Si, inca ceva: pe acest site exista functia de editare intrebare/raspuns. Foloseste-o cu succes si nu te va mai corecta nimeni daca vei scrie romaneste.

Abh
| Abh a răspuns:

Cand scrii pe mess cu restul amicilor tai anagramati, e problema ta, cand pui o intrebare pe un site unde o citesc o gramada de oameni, esti obligata sa urmezi anumite reguli de bun simt si sa nu ne pui sa ne chinuim vazand cum scuipi limba romana la fiecare doua cuvinte.

Abh
| Abh a răspuns:

Rebeca, ce sa zic ca sa te fac sa intelegi ca a scrie corect gramatical e o chestie de bun simt? Noua, celor care nu mai avem 12-16 ani, ne e greu sa citim si in loc de si. Imagineaza-ti ca vin eu aici si incep sa scriu
M4 der4Nje424 ph04R7E 74re PhelUl 1n k4rE 5cR11.
Intelegi ceva de acolo? Daca esti atenta, fraza are inteles. Ti-ar place sa scriu asa doar pentru ca mi se pare misto si altii ies in chiloti pe strada undeva in Norvegia? In cate minute ai reusi sa intelegi 5 randuri? La fel ma chinui si eu sa va citesc limbajul de mess.
Imi ajunge ca 90% din voi nu stiti cand si unde sa puneti cratime, vorbiti cu regionalisme scoase din punga si fara semne de punctuatie, ca si cum ati vorbi la telefon. Stii cum e sa citesti o suta de cuvinte fara puncte si virgule? Si eu am in vocabular pe**a si pi**a, dar le folosesc in grupuri care accepta genul asta de limbaj, nu incerc sa mi-l impun pe forumuri sau pe TPU doar pentru ca ma cred rebel, iar apoi sa fac scandal ca sunt oprimat de catre sistem.

| oz a răspuns:

Ok...acum poti sa imi explici si mie...de ce folosesti "si" in loc de "si"?

| oz a răspuns:

"cand am vazut ca toata lumea foloseste chestii de astea cand scrie ceva pe net am inceput si eu" spiritul de turma?
De ce ai vrea sa scrii un cuvant din 3 litere, cand poti sa il scrii din 2 si cu "i" in loc de "y". Chiar nu inteleg.
Nici nu ti-a trecut prin cap...ca ti-ar putea "intra in mana" si greselile gramaticale.intelegi?

| M.madallina a răspuns:

Eu niciodata pentru ca eu scriu intrebarile si raspunsurile corect(imi mai scapa cate o cratima...big grin). rebbeca, acei oameni nu vor neaparat sa iti arate ca sunt ei mai cu mot... vor sa iti atraga atentia ca ai gresit

| EUSIATIT a răspuns:

Raspunsurile primite sunt pe masura intrebarii tale.Ca sa nu mai repet si eu ''arnaxur1961''are dreptate. Daca taceai filosof ramineai... macar daca invatai pe vremea lui SPinziratu ca era bine invatai carte si tu siRebeccapt ca tot a comentata ca este la facultate dar. cred ca cu bani ca la stat nu mi vine sa cred //scuze parerea m, ea daca tot s a iritat asa

| moonY a răspuns:

Li se intampla tuturor agramatilor.
si nu, eu nu obisnuiesc sa corectez greselile celorlati, asa cum vei fi tentata sa crezi

| moonY a răspuns:

Lol care'i faza cu notele? lol si eu cand eram la liceu (ajuta cu ceva daca adaug ca st la facultate?), profa de romana dadea cu sacu' 10, elevilor care spuneau :"traNversez ","cealaNta" "claNSoneaza","copi "(in loc de copiez) etc.asadar.ce relevanta au notele?

lol lol si cu punk-eru ala saracu'. care e legatura? tu, fiind la facultate ar trebui sa stii ca pe profesorii universitari nu ii intereseaza moda pe care o adopti. iar aici nu a comentat nimeni avatarul ei, vorbeam despre exprimarea in limba romana, nu de infatisare. lol.
esti total pe langa subiect. lol.
ceausescu? ai vrut sa zici Pruteanu, saracu', ca daca ar trai, ar mai muri o data!

| r8driver a răspuns:

Eu...comentatoarea mea e @furniwinking

| Zodiac a răspuns:

+1 Rebecca.nu mai are rost sa zic acelasi lucru.

| RoxanaCher explică:

Folosesc "si" in loc de "si" pentru ca mi-a intrat in mana pur si simplu! Cand vorbeam pe mess cu cineva mi-a trimis chestia asta si cand am vazut ca toata lumea foloseste chestii de astea cand scrie ceva pe net am inceput si eu si de atunci mi-a intrat in mana! Intelegi? Asa ca numai comentati atata greselile!

| RoxanaCher explică:

In primul rand eu nu am comentat ca cineva mi-a comentat greselile(chiar daca s-a intamplat). Eu am intrebat daca vi s-a intamplat asa ceva? Voi nu stiti sa cititi si mai comentati si felul greselile altora de scriere! Cum a spus Rebbeca nu conteaza aspectul si numai suntem pe vremea comunismului! Eu scriu asa doar pe internet si daca va intereseaza la romana am numai 9 si 10! Abh ce ai scris tu acolo nu se compara cu prescurtarile mele! Prescurtarile sunt facute pentru a si intelege cuvantul! Nu am stiut ca va deranjeaza asa mult chestia asta deoarece pe toate site-urile pe care am fost nu am avut nici o problema cu asa ceva! Terminati cu jignirile astea! Rebbeca iti meriti fundita!

| broscutsaaa a răspuns:

E mai recomandat sa scriem corect big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie si nu suport oamenii astia, fac asta doar ca sa para iei mai interesanti...ca vezi doamne te-au corectat iei pe tine, chiar daca tu pur si simplu ai scrii in graba sau stiu eu...Parerea mea este ca sunt niste frustrati care nu merita bagati in seama, se bucura si iei de ''momentu lor deglorie''apoi se intorc in mizerielaughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat. dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma supar. incerc sa fiu mai atenta pe viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Una din conditiile postarilor pe acest site este chiar folosirea corecta a limbii romane. Aici nu esti pe Hi5 sau Facebook. Take it or leave it!