| NemNUZ a întrebat:

Salut de mic imi doresc un Rottweiler dar nu am unul pentru ca imi e frica sa nu ma muste ( in trecut am avut o experienta proasta cu un caine) daca aveti cum se comporta ?,cum il dresati sa nu mai muste? sau poate ca nu ar trebui sa am un caine ca acesta,avand in vedere ca nu am mai avut nici un caine pana acum?

Răspuns Câştigător
| dmrtr a răspuns:

Salut petcj! big grin
eu am beagle dar un vecin de al meu are rottwailer si ia scapat intr-o zi pe la poarta si mam spreriat de el... si cand a trecut pe langa mine a venit nici nu m-a bagat in seama laughing

orice caine poti sa il inveti de mic sa nu te muste! dar daca te jocu cu el ziua, in mangai o sa isi dea seama ca il iubesti si nu o sa te muste

bafta! funda?big grin

| NemNUZ explică (pentru dmrtr):

Ok mersi happy

| dmrtr a răspuns (pentru NemNUZ):

Nu ai pentru ce... big grin

5 răspunsuri:
| Neurofunk a răspuns:

Acesti caini pot fi dresati de oameni cu experienta dar predispozitia va ramane. Din proprie experienta (muscat destul de grav din joaca!), nu iti recomand un astfel de caine.

| Flynn2001 a răspuns:

Sunt cei mai buni caini si cei mai tandri si inteligenti.

| Lupan7 a răspuns:

Rottweiler-ii sunt caini extrem de inteligenti si sunt utilizati de secole datorita curajului lor recunoscut ca si caini de paza. De la inceputul secolului al XX-lea, rasa a fost utilizata ca si caini politisti. Rottweiler-ii sunt nerabdatori si doritori sa invete. Din nefericire, unele persoane au ales sa profite de entuziasmul Rottweiler-ului pentru a-i invata si antrena sa fie agresivi. Acest lucru a avut ca rezultat crearea unei reputatii proaste pentru rasa, reputatie pe care proprietarii si crescatorii de caini Rottweiler au incercat cu disperare s-o reabiliteze. Cu un dresaj adecvat, Rottweiler-ul poate deveni un membru al familiei, indragit si devotat.
Datorita taliei lor, dresajul trebuie instituit de timpuriu, inca de cand cainele este mic si trebuie luat in serios pentru a va putea asigura ca exemplarul dumneavoastra nu va deveni agresiv.