8(x+6)+4(x-11)=40
8x+48+4x-44=40
12x+4=40
12x=40-4
12x=36
x=3
Cred ca e corect. N-am facut proba, dar din matematica pe care o stiu cam asa se rezolva.
Salut!
8(x+6)+4(x-11)=40
8x+48+4x-44=40
8x+48+4x=40+44
12x+48=84
12x=84-48
12x=36
X=36:12
X=3
paa
Pai incerc eudeci:
8(x+6)+4(x-11)=40
8x+48+4x-44=40
8x+4x=40+44-48
12x=36
x=36 : 12
x=3
imi pare rau ca nu ti'am explicat cum sa o faci dar nu prea ma pricep la asta
era mai bine sa intelegi ca sa poti rezolva si altele de genul asta
8(x+6) + 4(x-11) = 40
8x + 48 + 4x - 44 = 40
12x + 4 = 40
12x = 40 - 4
12x = 36
x = 36 : 12
x = 3
Chestie cea mai grea probabil a fost ideea de desfintare a parantezelor si schimbul semnelor. Sper ca te-ai prins >
anonim_4396 întreabă: