E bine că vrei să-ţi faci un program. Te felicit pentru alegerea asta.
În primul rând, cred că e esenţial să stabileşti ora celor trei mese (ideal ar fi să ai 3, nu mai puţine ).
Ora la care te trezeşti o ştii, trebuie să te gândeşti şi la ora la care te culci. Teoretic, ai nevoie de 8 ore de somn pe noapte. Teoretic. Dacă 22:20 ţi se pare prea devreme...e alegerea ta Numai să fie o oră rezonabilă, să nu dormi pe tine a doua zi la şcoală.
Apoi, cel puţin de o oră-două pe zi o să ai nevoie pentru teme/învăţat. Eu îţi recomand să îţi faci o parte din teme în weekend, ca să ai mai mult timp în timpul săptămânii. O să îţi dai tu singur(ă ) seama de cât timp ai nevoie, zilnic, pe timpul săptămânii, pentru asta.
Fiind clasa a 8-a, bănuiesc că s-ar putea să ai meditaţii. Tu ştii. Trebuie să ţii cont de ele când îţi realizezi programul. Dacă NU-ţi pui meditaţii, poate vrei să mai lucrezi câte tu câte 30 de minute pe zi la română/matematică, pentru examen. Ar fi bine.
Bun. Atât cu şcoala. Ai putea să aloci un timp (nu prea mult) pentru odihnă. Mai pierzi vremea pe TPU, alea, alea
În rest, pune şi tu alte activităţi care îţi plac ţie. Citeşte, plimbă-te cu bicicleta, ieşi afară cu prietenii, poţi să te apuci de un sport (dacă nu practici deja unul)...Tu ştii cel mai bine care sunt hobby-urile tale.
Uite, îţi recomand să faci sport, mişcare. Eu n-am făcut niciun fel de sport în clasa a 8-a, pe motiv că "să am timp să învăţ pentru examene" şi am regretat asta. Din experienţă îţi spun că reuşeşti să înveţi cu mai mult spor şi uşurinţă dacă faci mişcare. Dacă stai toată ziua în casă...mai greu.
Baftă!
Da dar ma refeream in genul asta:
15:00 -15:15 pranz
si asa mai departe
Tu ai întrebat CUM să îl faci, nu ne-ai rugat să ţi-l facem noi. Eu nu te cunosc ca să ştiu cu ce vrei tu să îţi ocupi tu timpul liber.
Mai întâi, fă-ţi pur şi simplu o listă cu ce vrei să faci în fiecare zi (ţi-am explicat pe larg în primul răspuns), şi după câteva zile de "program", când te lămureşti cam cât îţi ia fiecare activitate, completezi şi cu ore.
Sau pui orele de la început, cu aproximaţie, şi faci ulterior unele modificări, dacă e nevoie.
6:20 trezire
(aici faci tu spalat, plecat la scoala, scoala )
15.00 gata scoala
15.15 pranz
15.45 teme (maxim pana la 17.00 )
17.00 free time
23.00 culcare
Pai dupa ce vii de la scoala poti iesi in oras cu prieteni, colegi, poti viziona un film impreuna cu ei. la unul din voi acasa sau daca ai vreun hobby cum ar fi(dansul, desenul, muzica) poti incerca sa-ti creezi un grup format din copii la fel de talentati si sa creezi ceva frumos.te poti inscrie la niste lectii de ce vrei tu, eu stiu ce-ti place tie, astfel incat sa faci si alte activitati in afara scolii:p.
Pai dupa ce vii de la scoala mananci, presupun, iar apoi stai 15-20 minute, te apuci de teme, iar apoi iesi afara sau te joci pe calculator, faci ce vrei, apoi pe la 21:00 asa vi acasa si inveti, depinde cat ai de invatat, daca ai mult ti-as sugera sa vii mai devreme tinand cont la ce ora te trezesti. Sper ca te-am ajutat.