anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit de foarte multe ori de la diferite persoane că Dumnezeu nu există , prin acest fapt reiese că nici Raiul nici Iadul nu există la fel cum nu există viaţa eternă şi restul. Dar ia spuneţi-mi voi cei care spuneţi că nu exista cuvintele " Suflet " "Dumnezeu" "Rai" cum explicaţi faptul că atunci când iubiţi pe cineva şi vă este dor de acea persoană simţiţi o durere in partea stângă a abdomenului mai exact în locul unde este inima. Dacă nu primiţi lovituri in zona inimii ( Cutiei Toracice ) şi nu suferiţi de nici-o boală de inimă atunci de ce apare acea durere când vă este dor de persoana iubită şi mai exact ce anume va doare ? Dacă nu există suflet în fiecare om atunci ce ne doare atunci când vrem să fim lângă persoana iubită ? Mai există o zicala " Mi se umple sufletul de bucurie " dacă sufletul nu există atunci ce anume ni se umple , şi cu ce ? Inima , ca orice alt organ vital ( Plămânii , Ficatul ş.a.m.d. ) poate funcţiona normal , întâmpinând dureri doar atunci când suntem loviţi sau suferim de diferite boli cardio-vasculare pe lângă asta simţim o durere în plus dată de sentimentul de dor sau de ură atunci când suntem dezamăgiţi de o anumita persoană.
Vă las pe voi să mă lămuriţi dacă există suflet sau nu ! :-)
Iar dacă nu exista spuneţi-mi ce ne doare , şi cum se manifestă/incepe durerea.
Cel mai bun răspuns , va fi premiat ! :-D

8 răspunsuri:
| pedobear a răspuns:

Tl;dr

| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

Exista suflet, normal!

| Arthur a răspuns:

Sufletul este prizonierul acestui corp trecător şi supus plăcerilor efemere dar odată cu trecerea în nefinţă a trupului pe care îl însoţeşte pe tot timpul vieţii devine liber, dar cu încărcătura de fapte bune şi rele pe care a acumulat-o prin scurta trecere prin această lume.
Corpul uman este format din trei trupuri de fapt care convieţuiesc : trupul material, trupul energetic ( asupra căruia acţionează bioterapeuţii accesând energiile organismului ) şi trupul spiritual, conştiinţa sau sufletul, cum vrei să-i spui. De fapt nici după legile fizicii nu ar avea cum să dispară în neant acea energie acumulată şi stocată în timpul vieţii prin cunoaştere. Nimic nu se creează, nimic nu dispare, totul se transformă...

| hunterpainting a răspuns:

Cand ti-e dor de cineva creierul gandeste "pfoai n-o sa mai fac lucruri cu persoana de care mi-e dor"
acelasi creier indoctrinat de religie si filme si carti cu iubire iti da impresia ca te doare inima(ca doar e simbolul iubirii)

| Stein a răspuns:

Religion will never undertand science and science will never give a *** about religion

| TheAvenger a răspuns:

Sincer,eu nu am simțit niciodată acel sentiment pe care îl numești tu dragoste, sau cum s-o numi el.și nu, sufletul nu există.cel puțin eu așa cred. poate e de la simplul fapt că mie nu-mi pasă aproape de nimeni și mi se rupe de toate chestiile care se întâmplă în jurul meu.winking

| axll a răspuns:

Pentru ca sentimentele/dragostea/iubirea si alte bla-bla-bla-uri au un substrat hormonal. ti se inunda creierul cu endorfine si ai o senzatie de bine etc. daca te doare in zona toracica nu e de bine. e de consultat un doctor. este normal sa simti activitate in cavitatea toracica, pentru ca creierul este supus unui stress, indiferent de natura lui. este inundat cu endorfine, serotonina si alte substante care te fac sa te simti bine. prin urmare, avand o activitate crescuta iti va creste si pulsul si tensiunea arteriala. adica activitatea cardiaca se mareste pentru a asigura creierului surplusul de oxigen necesar. si ca o mica nelamuruire...sunt persoane care sufera de gastrita sau ulcer pe sistem nervos. acestea, cand au emotii foarte puternice sau in conditii de stress incep sa simta dureri de stomac. inseamna ca sufletul este in stomac in cazul lor?

| sanatatesiviata a răspuns:

Dumnezeu exista in tot si in toate (inclusiv in noi, avem suflet si corp), dar unele persoane nu cred pana "nu vad", dar il putem vedea pe Dumnezeu i norice context in viata pentru detalii ascultati conferintele:

- Pr. Nicolae Tanase: http://www.sanatatesiviata.ro/familie-si-educatie/122-pr-nicolae-tanase

- Maica Siluana Vlad: http://www.sanatatesiviata.ro/familie-si-educatie/127-maica-siluana-vlad

E bine sa-ti simplifici cat mai mult viata, si sa se invete sa se pastreze calmul (rabdarea, linistea sufleteasca) in orice situatie.

Urmeaza un stil de viata nesanatos, alimentatie nesanatoasa vezi urmatoarele linkuri:

- Despre cum se vindeca si alte afectiuni, prin stil de viata sanatos, alimentatie sanatoasa, vindecarea oricarei afectiuni ("boli" - leziuni la nivel celular) explicatii simple de inteles pentru oricine, efecte pentru o sanatate exceptionala:
http://www.sanatatesiviata.ro/......generation

ADEVARUL DESPRE BOLILE CARDIOVASCULARE si cum se pot preveni, regresa si vindeca - Make Yourself Heart Attack Proof - Dr. Caldwell Esselstyn, fost sef chirurg la clinica Cleveland - Prezentare video - 62 minute

Afla cum poti preveni, ameliora, regresa si mai ales cu poti vindeca bolile cardiovasculare (fara operatii si medicamente, doar prin stil de viata sanatos) cum ar fi afectiuni: ale inimii, cerebrale si alte afectiuni ale sistemului circulator si nu numai.

Pentru detalii a se vedea urmatorul link:
http://www.sanatatesiviata.ro/......-62-minute

Echipa SanatateSiViata.ro