Porumbeii care ii gasesti pe strada, cazuti pe jos, sunt pui bolnavi. De regula, ei pica din cuib sau ii parasesc parintii dintr-un anumit motiv. Am gasit si eu mai de mult un porumbel pe jos, si stiu ca nu pare a fi puii, dar na... Am incercat sa am grija de el si avand papagali, am incercat sa ii dau manacre de la ei, inca i-am deschis usor ciocul si i-am dat cateva graunte, dar din pacate, a doua zi de dimineata l-am gasit mort . Eu zic sa nu iti faci prea multe sperante, dar eu totusi sper sa nu moara.
Incearca sa ii dai niste faina de malai sau niste mamaliga (mamaliga poti sa o combini cu un pic de apa, dar foarte putina)
Sper ca ti-am fost de ajutor
Deschide-i ciocul incet, si baga-i in gura cate o bobita de porumb sau ce hrana ai tu. daca e pui sau e speriat nu mananca singur.imi pare rau dar nu prea sunt sperante sa-ti traiasca daca e ranit. du-l mai tarziu la veterinar si vezi daca e bine.
Eu in locul tau l-as duce la veterinar sau daca nu vrei asa chiar daca asta e cea mai bun solutie pentru supravietuirea porumbelului atunci incearca sa ii dai seminte sau mei si daca nu vrei cascai tu ciocul si baga-i in cioc dar sa vezi sa nu ii bagi mancarea direct pe gat pentru ca poate sa se inece si sa moara deci baga-i mancarea direct in cioc si daca vezi ca o scuipa ei bine atunci du-te la veterinar sper ca ti-am fost de ajutor!
Este un doctor de porumbei, foarte bun, eu am salvat multi porumbei cu ajutorul lui. Iti las adresa de mailul, tratamenteporumbei@ymail.com