| Villy0po a întrebat:

Cel ma bun prieten mi-a spus recent ca el nu mai suporta si nu se mai suporta. simte ca e prizonierului propriului trup si ca mereu (de cand s-a nascut a fost o fata in corp de baiat). Uraste sa i se lateasca umerii si toate celelalte schimbari pe care "le intampina" baietii. Mai exact ar vrea sa-si faca schimbare de sex. Pana si cand era mici mereu zicea ca ar fi vrut sa se nasca fata, atunci o luam ca pe o gluma dar vad ca treaba devine serioasa. Mie imi pare rau de el, pentru ca il cunosc si il stiu pe el si e un baiat chiar destept si chiar arata bine, adica nu e vreun ciudat, nebun, penibil. Chestia asta la el nu e de azi pe mainemereu a fost asa. Doar mie a avut incredere sa-mi spuna (chiar daca mai are 2 surori si un frate). Ce poate face? Sau cum pot sa-l ajut. (va rog sa raspunde-ti civilizat si sa incercati sa va puneti in pielea lui ). Familiei nu are cum sa-i spuna nu ar intelege clar...pentru ca a vorbit cu ai lui pe subiectul asta in urma unei emisuni tv cu oameni de gen si au fost complet revolati ai lui.Nici nu prea stiu ce si cum sa explic pentru ca nu cunosc sentimentul, dar vad la el ca nu e ceva placut deloc. FUNDA!

6 răspunsuri:
| aumih16 a răspuns:

Fa orice numai sa nu il lasi sa se mai gandeasca la asta s-a nascut baiat asa ca ar fi trebui sa ramana asa

| aumih16 a răspuns:

Oricum daca el vrea sa fie fata atunci probabil asta va dori dar totusi e c-am aiurea nasol etc ce se intampla e pacat ca vrea sa fie fata nu stie ce pierde daca face asta dar repet daca el vrea nu-l poti opri sau obliga poate sa incerce niste hormoni de schimbare a sexului dar nu neaparat operatii pai ori isi face operatie ori i-a hormoni de schimbare a sexului una din doua nu le poate alege pe amandoua e insa alegerea lui totusi

| ioana21S a răspuns:

Buna...nu prea stiu ce sa zic dar iti dau un mic sfat.Incearcati sa faceti lucruri de baieti impreuna sa zici tu "ce bine e sa fiu baiat " puteti sa faceti sport, baietilor le place sa faca sport.Cumpara-i o camasa(tricou, bluza) ce ii place lui sa poarte, dar una masculina sa ii puna in evidenta corpul.Invata-l sa isi iubeasca corpul, sa ii placa cand se uita in oglinda.Sa fiu mandru ca e baiat.Fa-i cunostinta cu cineva dragut si simpatic. Poti sa il intrebi "te vezi imbracat in rochie de miresa?" sau " ai putea sa te machiezi in fiecare zi folosind tuburi intregi de fond de ten, rujuri, farduri?"
"Ai putea sa iti expui trupul fara nici o retinere?" Daca zice da, e clara treaba cu el, il vei ajuta la aceea "transformare".(parerea mea)
Bafta!

| magazinulDepeBlog a răspuns:

Buna, ce varsta are prietenul tau?
O operatie de schimbare de sex + tratamentul aferent sunt traumatizante atat la nivel fizic cat si psihic..si trebuie, in mod clar, sa fie ultima alternativa - adica pana acolo se pot face foarte multe "artificii" - majoritatea persoanelor care au aceste inclinatzii folosesc travestirea deoarece pot functziona normal in societate in relatziile de zi cu zi iar ce fac ei nopatea (si cu cine) la ei in dormitor ii priveste direct si personal.
Probabil ca punctul de plecare al unei conversatzii cu el trebuie sa fie aflarea motivelor pentru care ar vrea sa faca lucrul acesta - nu motivele "oficiale" ce ai scris tu mai sus... ci motivele reale, cele care au la baza o anumita frustrare/explorare/deviatzie sexuala. Adica vrea sa faca o operatie de schimbare de sex dar nu il intereseaza ca partenerii sai o sa fie femei sau barbati?
Si inca ceva important daca imi plac barbatzii si i-ar vrea ca parteneri, cred ca ar trebui sa-si accepte orientarea sexuala inainte de orice.
Oricum pentru a-l face sa se simta ok in momentul in care abordezi o asemenea tema de discutzie trebuie sa ai o anumita lejeritate in exprimare si in comunicare - scopul tau este sa afliiiii nu sa judeci; daca o sa iti spuna adevaratele motive o sa-ti fie mai usor sa-l ajuti daca o sa aiba nevoie de ajutorul tau.

| magazinulDepeBlog a răspuns:

Nota: cred ca o discutzie cu un psiholog i-ar putea face bine; l-ar putea ajuta sa se inteleaga el pe el sau sa se vada dintr-un alt unghi.

| XcrisSSx a răspuns:

Pai parerile mele sunt in felul urmator:
1.Trebuie sa stim cati ani are.
2.Trebuie vorbit cu parintii pentru ca nu conteaza cei la televizor deoarece parinti isi ajuta mereu copii indiferent ce ar fi acum asa este la mine in familie.
3Impreuna cu familia trebuie sa se duca la psiholog deoarece il va ajuta enorm de mult.
4. Operatiile de schimbare de sex sunt foarte periculoase pot duce la coma chiar moarte.
5.Stai cu el, fi alaturi de el orice ar fi daca esti cel mai bun prieten al lui pentru ca sigur are un motiv serios daca vrea sa fie fata.
Deci cele mai importante puncte ar fi cam toate sper ca te-am ajutat dar in special pe el.Si incearca sa-i spui ca trebuie sa fie mandru ca este baiat.