| SergioNow14 a întrebat:

Îmi e foarte, foarte frica de furtuni puternice.Frica asta o am de când eram singur acasa de atunci a venit un vânt foarte puternic o ploaie foarte puternica si sa luat si curentul. Uneori când vad nori negri începe sa imi fie frica sau când ma uit la vreme si vad ca maine vine o furtună, începe sa imi fie frica.Mereu închid geamul când bate vântul tare.Cum pot scapa de frica asta?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Re-gandeste tot ce s-a intamplat atunci, cand te ai speriat. Secunda cu secunda, milimetru cu milimetru. Adica sa re-traiesti cele intamplate, dar de data asta constient.
Poti apela la ajutorul unei persoane ascultatoare de incredere sau la un psiholog/psihoanalist.

| Sn4k3 a răspuns:

Pari traumatizat laughing, incearca un psiholog daca ti-e chiar asa de frica.

| R0R0 a răspuns:

Și eu am patit la fel ca tine. De aceea cand e furtuna, mereu stau cu cineva.Dar, cu timpul, nu mai am nicio problema. Mi-am dat seama ca trebuie sa imi inving frica asta, mai ales ca eu sunt cea mai mare parte a timpului singura acasa.
Du-te la un psiholog. O sa iti prinda bine o discutie cu acesta.

| untu a răspuns:

Daca va e frica de furtuni puternice, mergeti intr-o camera, aprindeti o lumanare sfintita de la INVIERE si incepeti sa va rugati TATAL NOSTRU si apoi cititi o rugaciune din care aveti acasa (Psaltirea sau Biblia-psalmii17, 21,30, 50,62, 68,85, 98.) Furtuna se va potoli, Cand bunul Dumnezeu va auzi rugaciunile dvs!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand simti acea frica, gandeste-te cat este de irationala, cat de normal este fenomenul si ca nu are ce sa ti se intample.

| Miruna07 a răspuns:

Asta este doar în psihicul tău, se încăpățânează să îți inducă ideea de teamă, ca ți se poate întâmpla ceva rău sad, ceea ce nu este chiar așa, trebuie sa ai încredere în tine și să îți spui tu ție ca este bine, că nu are ce să se întâmple, ca este o simplă ploaie de vară... Capul sus seară frumoasă

| Malinaoibieran a răspuns:

Incerarca sa te gandesti la lucruri frumoase si nu uita ca nu are ce sa ti se intample rau si ca o furtuna nu iti face nimic. sunt doar niste nori din care cad niste stropi de apa, fulgerele sunt mai periculoase dar atat timp cat esti la loc sigur nu ti se intampla nimic, iar de tunete nu ai de ce sa te temi pentru ca ele sunt doar sunetele ce le scoate fulgerul doar ca se aude mai intarziat pentru ca lumina e mai rapifa ca si sunetul, iar vantul nu iti face nimic.
Daca esti afara pe timp de furtuna nu te ascunde sub copaci si cauta un magazin in apropiere si stai inauntru pana se calmeaza furtuna.
Daca se va lua curentul nu te speria doar ia o lanterna si gandeste-te la lucruri frumoase sau canta un cantecel pe mine asta ma face sa uit de frica.