Vai vai, si eu eram asa. Tot clasa a 7a . Intodeauna am fost cel mai mic din clasa, cel mai batjocorit si cel mai batut. Trebuie sa stii sa le dai replica, dar nu cred ca va rezolva ceva, doar ii va intarata si mai tare. Incearca sa razi la ce zic ei si sa le dai si tu o replica, nu prea jignitoare, dar sa fii cu zambetul pe buze . Eu asa, razand, am inceput sa ma imprietenesc mai bine cu colegii. In legatura cu bataia, in ultima vreme nu prea mai au curaj sa dea in mine, ca m-am batut odata cu un cocalar (ma facea tigan, negru, handicapat, boschetar) si eu nu-l bagam in seama ziceam doar "Aham. aham" si m-a injurat de mama. Am iesit afara din clasa la el, si l-am batut pana cand a trebuit sa mearga la dentist . Tata imi zice intodeauna "Daca te supara cineva, da-le-n gura, si daca ajung la politie, dar sa stiu ca nu te lasi la toti handicapatii". Daca incepi sa dai in ei, te sfatuiesc sa dai si cu pumnul, si cu picioarele. Pumnul e rapid, piciorul e puternic. Oricum, eu pe ala din pumni l-am terminat . Dar, ca sa nu te sfatuiesc sa ajungi la violenta, mai bine le-ai da replica, si doar cand vezi ca dau ei in tine, doar o data, mergi si le dai, dar le dai calumea . Ulitma riposta e bataia. Cand iti mai zice ala boschetar tu sa-i spui "Apuca-te tu si invata ca in clasa a 8a o sa ai mustata mai mare ca gura" sau "Uita-te la tine ce zdrenturos esti, mai spala-te si dupa vorbesti cu mine, ca puti" . Bafta!
Apropo de fata, n-am citit toata intrebarea, m-am grabit, scuze. Daca iti place de ea invit-o la un suc sau in oras, sa nu te intereseze ce zic ceilalti. Fetelor le place sa vada ca esti stapan pe situatie, cand aia te badjocoresti le spui "Copii copaci, eu aici incerc sa vorbesc cu cineva, valea! N-am chef sa imi pierd timpu cu niste retardati ca voi" si nu-i bagi in seama. Ea va observa ca esti matur si stapan pe situatie. Glumeste cu ea (nu exagera cu glume perverse, fiindca nu la toate fetele le plac glumele perverse, iti zic din propria experienta ). Cand iti vei face curaj sa-i marturisesti sentimentele, vezi sa fiti doar voi doi, fara alti retardati care sa inceapa sa rada sau ceva de genul. Incepi cu "Hei, vreau sa-ti marturisesc ceva. Eram prea timid sa-ti spun inainte, dar uite ca imi place de tine de ceva vreme" Dar sa-i zici asta doar dupa ce incepeti sa vorbiti, sa comunicati si sa va intelegeti foarte bine. Nu poti sa mergi la un necunoscut si sa-i spui "Buna, imi place de tine, vrei sa fim impreuna?". In viata fara tupeu si fara un zambet pe fata nu se poate. Ai o singura viata, profita de ea! Iti urez noroc. Apropo, multumesc pentru funda.
Eu zic sa nu cedezi. Ai auzit de Iov? Nici un om nu a mai fost asa de greu incercat ca el. Si a fost om la fel ca si noi. El spune:
"Si acum!… Am ajuns de rasul celor mai tineri decat mine, pe ai caror parinti nu-i socoteam vrednici sa-i pun printre cainii turmei mele." (Iov.30:1) Da, vinovati pentru caracterul acestor copii cu care te confrunti tu -si scolile sunt imbacsite de ei- sunt tocmai parintii lor. Pentru ca pe ei parintii nu i-au iubit -ca si cum ar fi fost copii nascuti din curvie- de aceea nici nu s-au ocupat de educatia lor, si nici n-au fost pedepsiti vreodata, nici nu le-a pasat vreodata de ei. Astfel, fiecare s-a 'dezvoltat' dupa cum vezi si auzi -adica la voia intamplarii, la voia sortii.
Te sfatuiesc ca sa nu le raspunzi cu aceeasi moneda. Noi stim ca nu este bine sa le facem rau celor ce ne fac rau; si mai stim si ca nu trebuie sa punem la inima tot raul acesta. Intrebarea este: "Cum sa procedam ca sa fie bine?" Nu este in firea noastra ca sa ii iubim pe cei ce ne fac rau -caci aceasta ni se cere: " Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc". (Luca.6:27)
"Voi insa iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine.[...] Si rasplata voastra va fi mare si veti fi fiii Celui Preainalt; caci El este bun si cu cei nemultumitori si cu cei rai." (Luca.6:35)
Ca sa poti avea stapanire de sine -ba inca sa-i intelegi pe ceilalti- si sa te bucuri de pacea aceea de care avem nevoie cu totii, trebuie sa ceri aceasta de la Dumnezeu.
Asculta-ma bine ce-ti spun: umilinta este ceea ce avem nevoie in viata fiecare dintre noi. De aceea nu te ingrijora ca esti umilit in fata acelei fete la care tii si in fata celorlalti colegi. Nu te ingrijora pentru lucrul acesta. Dumnezeu urmareste cu un interes profund intreaga actiune. Ingerii din ceruri noteaza cu o deosebita exactitate fiecare intentie, fiecare cuvant si fapta ale colegilor tai. Colegii tai nu isi dau seama de lucrul acesta; dar in ziua judecatii, acestia vor vedea raportul lor scris, si vor tremura cu groaza ca ei au pierdut mantuirea din pricina acestor lucruri.
Domnul Isus spune: "Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut." (Matei.25:40) El Se identifica cu fiecare om. Tu pleaca-te pe genunchi si cere ajutorul lui Dumnezeu in rugaciune. In cuvintele tale cere-I ca El sa intervina in relatia dintre tine si colegii tai. El nu va ezita sa iti raspunda, deoarece a promis. "De aceea si Eu va spun: cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. (Luca.11:9) De aceea iti spun: cauta-L cu staruinta; cere-I si fa-o cu staruinta zilnic; cerul ti se va deschide si vei fi umplut cu binecuvantari.
Nu actiona din impuls. Spune-le colegilor tai ca este vremea sa invete sa faca binele. Spune-le ca este timpul sa isi formeze caractere frumoase daca vor sa fie placuti. Spune-le ca "ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" (Proverbe.19:22), si nu spiritul de batjocura. Spune-le ca batjocoritorii nu sunt placuti nici oamenilor si nici lui Dumnezeu; si cu siguranta nici lor insisi nu le place de ei. Spune-le ca sa se impotriveasca dorintei de a face rau, si sa nu se lase stapaniti de cel rau daca vor sa fie fericiti. Daca iti vor spune ca ei nu sunt tot timpul asa rai, spune-le ca se mint pe ei insisi; caci din acelasi izvor(din aceeasi inima) nu poate sa iasa si apa dulce si apa amara. Ei nu fac mereu aceste lucruri, ci doar cand au ocazia; adica mereu. Mi-e teama ca printre acesti copii se afla unii care cu greu se inteleg cu parintii; altii au tot felul de probleme care ii duc pana la sinucidere. De aceea iti spun sa nu-i urasti; ci invata-i cum sa traiasca frumos in lume. Daca nu te asculta, atunci printeaza ce ti-am scris si citeste lucrul acesta la ora de dirigentie. Vorbeste cu dirigintele de lucrul acesta. Spune-i ca raspunsul l-ai primit pe internet. Spune-i adevarul.
Auzi.prima varianta ar fi sa îți chemi părinți la școala sa ii zici la diriginte.2.Cheama 2 aurolaci de aia cu punga, si dale câte doua sute de mii si sa vezi ca îți baga toți colegi in spital câte 2 luni
Nu asculta bug mafia no sa te faca mai intarit.Eu iti sugerez sa le spui dar in asa fel incat sa te lase in pace.Cât despre fată...păi poti recunoaste ca eşti timid şi nu le-ai putut tine piept lor dar te-ai schimbat si acum le poti ţine piept si lor nu ai putut marturisi ce simti.Dar asta sa fie intre noi.
Concluzie Orice ar fi sa nu te lasi calcat in picioare de nimeni mai ales de repetenti spune-le jignestei cum te-au jignit dar asa.De ex iti spun prost.Tu le spui.Te rog nu ma fă ca pe tine. Orice jignire asa le spui.Iar daca observi ca nici cun nu inceteaza vorbeste cu diriginta.In cazul fetei spune-i ce simti sau. scoate-o la suc.
Sper ca te-am ajutat.Te sustin.Toate cele bune.
Fiecare asculta ce vrea, asta e. Daca lui ii place B.U.G Mafia atunci are tot dreptul sa asculte melodiile lor. Melodiile iti schimba caracterul, pentru ca omul simte muzica, si practic, il schimba (nu prea mult, dar ii schimba modul de gandire). E tot una sa asculti o melodie mai lenta sau una hard rock inainte sa te pui la culcare sau ceva de genul? Cu diriginta degeaba vorbeste, nu le face nimic si chiar de aia ei o sa-l badjocoreasca mai tare si o sa-l loveasca pentru ca a fost paracios.
Sa ai o zi buna. >
Nu-l baga in seama evital, daca se ea mai tare de tine rupei gura savureaza victorea la tinta finala.
E foarte bine ca ai început sa ripostezi... nu ma înțelege greșit, nu încerc sa îți explic ca prin bătaie se rezolva sau asa ceva. dar poti sa le spui ceva gen : "de ce vorbești despre tine la persoana a-2a (aici dacă zice "tu " sau asa ceva) " sau zici :" stii ca s-a făcut un sondaj și cei care se comporta ca voi au tendința de a fii prosti sau asa ceva? " eu asa fac! Sa vezi cum își i-au talpasita XD dar ma rog, e ok ca placi pe cineva și ca ești asa, dar un pic de "răutate " la adresa nesimțiților nu strica! (și încă ceva, dacă vrei ca fata aia sa te placa... dai un singur trandafir sau ieși cu ea afara, acum ca e primăvară sunt flori în pomi, asa ca rupe unul și îl dai ei, merge întotdeauna! . ) sper ca te-am ajutat!
Dupa parerea mea, ar trebui sa le-o platesti cu aceiasi moneda, spuneai ca sunt repetenti si asa mai departe sau fetele cu fite de la coada vacii, leaga-te si tu de punctele lor slabe. Si usor usor nu o sa te mai tachineze.