Dacă are prieten trebuie să ti-o scoti din minte și inimă. Dacă ai îmbrățișa-o, este ca si cum i-ai spune "Te iubesc!" Si ne este interzis sa despartim prieteniile, tot la fel de mult cum ne este interzis sa despărțim căsătoriile. Este același lucru.
Dacă te-ai pune în locul prietenului ei, ti-ar place să o vezi îmbrățișată cu altul? Nu degeaba v-a așezat Dumnezeu în colturi opuse ale orașului.
Sentimentele trebuiesc înăbușite, si niciodată rațiunea. Trebuie să alegi între aceasta două. Pasiunea ta trebuie înăbușită. Dragostea niciodată nu va face rău aproapelui; îmbrățișarea ta i-ar face rău. Fie ar trezi în inima ei sentimente pentru tine, fie v-ar vedea cineva si bârfa s-ar împrăștia mai înainte de asfințitul soarelui. De aceea este bine să re stăpânești, să-ti ti în frâu sentimentele.
Si iti faci o prietena numai atunci când amândoi sunteti pregatiti pentru căsătorie. Altfel vei trece iarăși prin această experiență; de aceea evită suferința. Sunt multi tineri în situația ta.
Iti recomand cartea "Iubeste inteligent" de pe site-ul www.viatasisanatate.ro.
Daca te vede ca prieten, hug-ul e ok. Dar daca i-ai dat vreodata si cel mai mic semn ca esti indragostit de ea, ramai la buna si o conversatie misto.
Doar daca este un crizat fara coloana vertebrala ar reactiona urat iubitul ei. Pentru ca da, exista gelozie, dar asta nu inseamna ca iubitul/iubita nu are voie sa aiba prieteni barbati sau invers doar pentru ca celalalt se supara. Exista dreptul de libertate. Ce e adevarat mai exista si gelozie daca stii ca altcineva iti place partenerul si il indepartezi de aceea persoana. Daca o placi doar ca o prietena, atunci da te poti duce sa o vezi, dar daca esti indragostit de ea, s-ar putea sa iei bataie si de la ea si de la iubitul ei.
Daca tine la tine, sau simte ce simti si tu, o ea te imbratiseze, dar doar ca si prieteni. Depinde ce fată e ea. Poate prietenul său e mai stric si l-ar deranja daca ar aude. Deci mai bine abtine-te, zic eu. Treci peste, vorbeste cu o alta fata. Din moment ce are prieten, trebuie sa renunti. Pentru ca nu te-a ales pe tine iar daca te bagi in asta o sa fii tu cel vinovat.
Nu,prietenul ei nu este din oras,nu am intrebat-o daca se intalneste cu el sau e un iubit virtual,cred ca ar fi ok sa o imbratisez doar suntem prieteni vechi, dar multumesc pentru raspunsuri, ziceam ca e ok un hug deoarece nu cred ca, il place asa mult cum sa va spun, deoarece sunt virtuali iubiti, cred.
Multumesc pentru funda. Nu pentru funda am scris, ci pentru tine.
Indiferent ca este virtual sau nu, prietenul ei este unul real in carne si oase. Trebuie sa tii cont si de sentimentele lui punandu-te in dreptul lui, si trebuie sa tii cont si de sentimentele ei, si sa nu-i nu-i faci ca inima ei sa se imparta in doua pentru ca ar suferi mult.
Daca ea este pentru tine, atunci Dumnezeu la vremea potrivita ti-o va darui. Dar pentru ca nu stim sigur lucrul acesta, acesta este un timp in care putem sa ne educam ratiunea si sa ascultam de ea mai mult decat ce spune inima cu sentimentele ei. Cum am mai spus, dragostea in sine este rationala si nu face rau nimanui; numai pasiunea este oarba si nu tine cont daca raneste pe cineva sau nu.
Multumesc mult, o sa fiu doar prieten cu ea si nu ii stric relatia, doar asta fac prietenii, fac orice doar sa ii faca sa zambeasca pe ceilalti, nu?
eusebiu27 întreabă: