Daca vrei sa desenezi cat mai profesionist, ai nevoie de 4 creioane (daca este vorba de grafica) : unul HB cu care sa faci schita, unul 3B pentru detalii nu foarte accentuate, 4B pentru detalii cum ar fi la un portret sprancenele si unul 7B pentru cele mai inhise puncte. Succes la desenat!
Am uitat sa spun ca toate costa maxim 15 lei, deci nu e o investitie mare. Nu iti recomand tot tacamul de creioane, sunt de ajuns pentru inceput, eu am fost la Olimpiada de Desen la sectiunea grafica si am luat locul I doar cu creioanele astea
Multumesc mult de raspuns
Pentru schita, iti recomand creioane HB...:)Pentru hasur, iti recomand 2B, 3B, 4B, 5B, 6B,7B,si 8B e cel mai inchis...depinde de contrastul pe care vrei sa il obtii. Daca esti incepator/incepatoare in ale desenului, iti recomand sa te ghidezi dupa acest blog http://alegsadesenez.com/ (incepi de la ultima postare sa citesti, iti spune tot ce ai nevoie, e simplu si distractiv).:) Succes~
Nu. Eu folosesc creioane HB pentru desenat, sunt cele mai bune, dar poti folosi orice fel de creion.
Nu! Ai nevoie doar de un creion normal si de o guma de sters.
P.S. daca vrei sa dai putina culoare foloseste creioane colorate.
Da..creioane HB, H, B, H4...,le poti gasi la magazinele de birotica. sper ca te-am ajutat. FUNDA?
Yurisa întreabă: