anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Problema mea este urmatoarea: pana acum nu am avut prieteni de la scoala sau de varsta mea, am stat numai cu niste prieteni cu 2 ani mai mici ca mine si doar cu ei ies afara deoarece stau pe langa mine, si peste doua luni o sa intru in clasa a 9-a la liceu, si as vrea sa-mi fac prieteni cu care sa ies afara, la un suc, la un fotbal etc, si baieti si fete, sa iesim ca un grup, insa problema e ca sunt ca rusinos si nu stiu cum sa ma fac placut. Imi puteti da niste sfaturi va rog frumos? Cel mai bun raspuns primeste funda! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Busila_Andrei_1995 a răspuns:

Și eu sunt așa de fel, dar îți dau un sfat: acționează pe moment, fie că îți convine sau nu, încearcă să gândești pozitiv, dar nu PREA POZITIV, să ai postura dreaptă (poate crezi că sună prostesc, dar contează foarte mult și postura), încearcă să fii expresiv, să gesticulezi dar nu prea mult gesticulat. Fii vigilent, atent la detalii dar în același timp fii atent și la interlocutori. Încearcă asta de acum pentru că va fi un drum foarte lung in acest tărâm minunat numit socializare; încearcă să găsești ceva in comun cu ceilalți și să încerci să dezbați sau să faceți acel lucru pe care îl aveți în comun care să vă facă să vă simțiți bine. Încearcă dacă ești stresat sau emoționat sa te gândești la ceva liniștitor, să te gândești că nu este nimic rău, și indiferent cum va ieși, tot va cădea într-un fel în favoarea ta pentru că chiar așa este: acele emoții sunt superficiale (trecătoare), și nu te va afecta pe viitor. Sper că te-am ajutat într-un fel cu acest sfat.

| EddyHighschoollife a răspuns (pentru Busila_Andrei_1995):

Si daca pana acum nu am avut viata sociala? Adica nu prea stiu cu ce se mananca viata sociala si cum sa reactionez in anumite momente. Iar la liceu se fac prietenii? Adica as vrea mai mult sa ies cu cei din clasa si din alte clase prin oras, si nu prea stiu sa socializez. Imi mai poti sa vreun sfat?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru EddyHighschoollife):

Ca sa socializezi nu este o stiinta. Este in firea omului, dar nu in doze egale. Prima conditie e sa zambesti. Si poti spune si 2 vorbe de rupt gheata ca nu se rupe limba. Nu e greu sa spui " -Are noroc bluza asta ca e pe tine ca arata bine " Poti exersa in oglinda. Restul de conversatii pot fi oricat de banale. Fii natural. Daca te uiti incruntat si speriat crede lumea ca ai ceva cu cineva. Gandeste-te ca si altii poate sunt in aceeasi situatie si stres ca tine. Jumate de glob sunt oameni introvertiti. Mai mult. Sau mai putin. Psihologia spune ca pentru ca cineva sa isi faca prima impresie ( care cam ramane ) despre tine sunt suficiente si nu trebuiesc mai mult de 4 minute. Asta e tot efortul. Nu musca nimeni. Cand se constituie clasa a 9 a majoritatea sunt pe aceleasi ganduri care le ai si tu. Fii deschis.

| EddyHighschoollife a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Va multumesc, sper sa mearga!

| Busila_Andrei_1995 a răspuns (pentru EddyHighschoollife):

Tot ce am scris sus se aplică la ce ai scris acum. Încearcă să fii tu însuți și acționează rapid și pe moment, te gândești dacă faci un anumit lucru sau nu rapid pentru că nu vei mai avea vreo astfel de șansă. Încearcă să "intrii in pâine", dar fii conștient că nu toți te vor plăcea, pentru că nu ai cum sa fii pe placul tuturor. Ieși cu cine te simți tu bine, ia-o încet, rațional, calculează-ti bine toate mișcările pentru început, și avansează încet pe "scara socializarii" dacă știi ce zic. Încearcă să te cunoști cu toată lumea la început, să fii amabil, iar pe parcurs să îți faci prieteni, de preferat puțin mai târziu, ca să stai mai mult cu oamenii/colegii de școală din jurul tău și să îi cunoști, ca sa nu faci decizii pripite care mai târziu să te facă să regreți, pentru că fiecare om pe care îl vezi pe strada îl vei vedea in cea mai buna variantă a sa, pentru că toți țin secrete. Sună puțin cam paranoic, dar morala e aceeiași: încearcă să îi cunoști mai întâi, după aceea să te înprietenești, dar nu cred că va fi mare scofală prima dată. Da, vei lega prietenii, foarte multe la început, dar foarte puțini "te vor vor ține de mână" și vor rămâne la final, vei vedea, așa că trebuie să bagi la cap și să te gândești bine ce prieteni îți alegi, să fii precaut

4 răspunsuri: