| IntrebareIntrebatoare a întrebat:

ro! O sa trec direct la subiect...este vorba de sportul pe nume parokur, as vrea si eu sa practic! Stiu ca este periculos, dar am vazut peste tot ca practica, si eu care am vointa de fier, de ce sa nu practic? Pot sa fac pana la 200 abdomene, si 50 geniflexiuni, dar sa recunosc, nu pot sa fac nici macar o flotare! Momentan, ma doare mana stanga, si nu pot, dar dupa ce o sa`mi treaca o sa incerc sa fac flotari. Ce mi-ati recomanda [in afara sa slabesc], ce exercitii sa fac? Cu ce "scheme" de parkour sa incep? Pana acum stiu doar sa dau grade cu prindere. Aaah. da, era sa uit, timp de 4 luni am sarit la trambuline si stiam o groaza de chesti, de asta m`am motivat. Sper sa ma intelegeti si sa`mi ziceti ce e mai binehappy.

5 răspunsuri:
| waXonwaXoff a răspuns:

Inainte sa-l practici invata sa-l scrii.

| Teils a răspuns:

Poti incerca, esti liber... dar trebuie macar sa faci si tu o flotare, traxiune, pentru a practica acest sport trebuie sa ai niste bicepsi tricepsi de otel + un abdomen destul de format... Sugestia mea: Ia-ti niste pantaloni de trening si niste adidasi buni si rupe gardurile thumbs up

| NIMENII a răspuns:

Este 1 sport foarte rar și periculos, am încercat sa îl învăț și eu când eram mai mic dar am căzut și mi-a venit mintea la cap... dar dacă tot vrei sa înveți poți începe prin fuga și sărituri (adică fugi spre 1 obiect ex: o banca și fugi pe ea și apoi sa sari cât poți de departe), dar ai grija cum aterizezi (pentru asta trebuie sa inveti sa cazi în asa fel încât sa nu te lovești de loc)...:)) dacă vrei sa escaladezi, trebuie sa poți face flotări si tracțiuni ( nu neapărat multe măcar 10 tracțiuni și 20 flotări. dar dac ai zis ca nu poți o sa fie cam dificil, dacă ai zis ca ai voința atunci o sa reușești dar nu-ti fa mari speranțe o sa dureze ani ca sa iți iasă ceva prefect. După ce ai sa reușești sa faci ce ti-am zis da-mi pm și am stai mai zic dar asta sper sa fie peste câteva săptămâni ca în câteva zile egal cu nimic, daca il practici la sala ia de aici si invata http://www.youtube.com/watch?v=RDhF7OZKbao&feature=fvst

| StefiDarkSoul a răspuns:

Pai, cateva trick-uri de inceput ar fi speed vault, lazy vault, dash vault, reverse si kong.Dar pentru a practica asa ceva, trebuie sa ajungi, undeva la 50-70-100 flotari, si mai mult de 100 genoflexiuni, iar cu abdomenul stai bine.Dupa conditionarea fizica, trebuie lucrate precizia, echilibrul. Daca nu iti antrenezi tot corpul corect, te poti accidenta grav (proprie experienta). oricum, ramai motivat, si succes in continuare!

| Thunderstruck a răspuns:

Cand o sa intelegeti ca parkour-ul nu e periculos? Periculos e freerunningul