Stelute glazurate cu ciocolata (reteta din Kaufland):
Ingrediente:
2 oua,
250 g margarina,
200 g zahar,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilinat,
1/2 fiola esenta de rom,
1 varf cutit scortisoara,
500 g faina,
150 g ciocolata de menaj,
1 lingura ulei,
20 g bomboane decorative argintii,
1 lingura margarina pentru tava,
faina pentru planseta si tava
Preparare:
1. Freci margarina spuma cu zaharul si aromele, adaugi pe rand ouale, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Framanti un aluat, pe care il invelesti in folie de plastic si il dai la frigider pentru cateva ore.
2. Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul in strat de 4-5 mm si tai stelute (sau alte forme metalice pe care le gasesti in comert) cu forma trecuta de fiecare data prin faina. Aprinzi focul la cuptor. Asezi biscutii in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si il coci la foc mijlociu, timp de 10-15 min.
3. Topesti la bain-marie ciocolata impreuna cu uleiul. Glazurezi stelutele cu ciocolata topita si le decorezi cu bomboanele argintii, alune sau nuci tocate marunt.
Sper sa-ti fie de folos.
Sunt delicioase!
alinasandor întreabă: