Nu o sa poti face nimic. Cu cat o sa detesti mai mult porecla cu atat o vor folosi mai mult. In momente din astea... nu stiu daca e bun sfatul, dar eu am observat ca daca fac o prostie sau ceva si vede mai multa lume nu stau sa mi fie rusine sau jena de ce am facut (daca nu e mare) ci o tratez ca si pe ceva ce numai eu as fi putut face. E mai greu de facut asta, dar dupa un timp incepi sa inveti sa nu iti mai fie rusine de unele lucruri. Acum in situatia ta in loc sa te enervezi si sa le faci pe plac ai putea sa fii de acord cu ei, sa ii aprobi si sa le arati ca iti place porecla (chiar daca nu e asa). arata-le ca doar tu poti sa pari neafectat de ceea ce spun ei, ca nu iti pasa ce zic. Ai prea multe puncte in plus ca sa te deranjeze un anumit de nume strigat de mai multi oameni in cor. Ca si exemplu intr-un film a fost odata unu care s-a scapat pe el in curte, in mijlocul tuturor, era cu pantalonii in vine, nu mai stiu situatia cum a ajuns acolo. Dar ceilalati cand au inceput sa rada de el el nu s-a simtit jenat, in schimb s-a intors spre "produs" si a exclamat cu putere aratand cu degetul spre ceea ce a facut ca si cum doar el ar fi reusit sa faca asta, cam in acelasi mod in care un alergator la de sprint sarbatoreste cand castiga o cursa. Astfel ceilalati au vazut ca nu e afectat de ceea ce a facut si nu doar ca nu a fost batjocorit intr-un anume fel a fost si admirat. Sigur, e doar o intamplare din film dar se poate aplica bine in viata de zi cu zi. Trebuie doar saincerci si sa vezi cum. Iti trebuie totusi un psihic mai aparte pentru asta, si asta ti-l formezi dupa ce patesti mai multe lucruri stanjenitoare, ti se pun porecle, capeti batjocura. Dar daca esti tare pe picioare si nu tesimti afectat... nu ai de ce sa te temi. E greu la inceput, dar cu cat e mai greu cu atat ai sentimentul : "pot sa fac asta, doar eu pot sa fac asta". Iti creezi o individualitate si atunci devii o persoana mai puternica. M-am lungit prea mult. Pace
Sa nu te intorci cand te striga, asta inseamna ca nu te simti. Iar daca insista, zi asa la un prieten de-al lor: "Ba, vezi ca te striga astia"
Simplu! Te strigă, nu le răspunzi decat dacă te striga pe nume! Şi, ca să fie şi mai uşor, întoarce foaia . Dă'le o poreclă şi mai jenantă, încat să se simtă foarte prost, şi la un moment dat, vor înceta. La mine, a mers. Succes! :*.
"Simplu!" doar pentru tine. Depinde ce minte au colegii din clasa ai mei gandesc ca niste copii de 7 ani
Mda, dacă gandesc ca nişte copii de şapte ani, nu prea ai ce să le ceri .
Sa folosesti porecla respectiva in favoarea ta astfel incat la un moment dat cei care o folosesc sa se simta jenati ca iti spun asa...asta inseamna ca trebuie sa fii tare si sa nu arati in nici un moment ca te identifici cu respectiva porecla.Cred ca ai nevoie de mai multa incredere in tine...
Pe mine ma striga "Matei concentreaza-te" de la reclama cu nescaffe dar nu ma deranjeaza
Zii si tu ca,, porecla'' s-a mutat la alta scoala, iar in locul lui ai venit tu,, laurian ''. Nu stiu, eu asa am facut si a mers ..si daca imi mai zice uneori asa le spun,, porecla'' s-a mutat la alta scoala eu sunt sora ei geamana si m-am mutat aici.
Ultima faza nu prea merge cu sora/fratele geaman, in cazul meu o sa rada aia mai tare de mine cred
Zi-le vreo doua cuvinte sa-i lasi cu gura cascata sa vede daca iti mai spun asa.sau spunle parintilor lor, sau daca e la scoala a diriginta/dirigu.deci bafta in viitor, papa!
Inventeaza si tu o porecla "Apreciata"
Trebuie sa fii si indiferent+Incearca sa te faci mai "apreciat" (Sa fi un om tare @_@)
Eu ma enervez foarte repede, in locul tau i-as bate pana imi spun ''nene iarta-ne''
Eu zic sa ma ajuti la porecla iar tu faci reclama la articole de imbracaminte?
Fii indiferent, e greu dar cam astea e singura solutie :d.
Deci fii indiferent.
Cel mai bun sfat de la mine sa sa razi impreuna cu ei cand iti spun asa ..stiu cum e asa am patit si eu fi atent cum a inceput..la ora de fizica in loc sa imi zica miruna mi-a zis mircea si asa imi spun acum si invernteaza tot ferlu mircea c si co*iele de aur si din astea ..africana bla bla. succes!!
anonim_4396 întreabă: