Stai m-a linistit ca cine stie cati prieteni are ala care te pot astepta la orice colt. cel mai bine este sa eviti orice conflict, nu m-am mai batut de un an si e mai bine asa pentru ca mi-am castigat respectul. poti incerca si tu. bine eu am 16 si normal ca nu mai am mintea creata ca a ta dar crede-ma ca am avut-o si eu )))
Dar daca insisti si vrei cu disperare sa te bati, te invat eu, dai cu pumnii cat de repede poti in nas, ficat, nu conteaza important e sa nu ii lasi prea mult timp sa te loveasca, daca il lovesti foarte repede, va fi ocupat sa se apere nu sa te loveasca si daca te tine de maini si nu ai cum sa il lovesti cu pumnii, nu uita ca ai picioare, genunchii in ficat si c**ie sut cei mai eficienti si sa ma ierte lumea ca te invat asa ceva desi nu ar trebui, dar sa zicem ca te invat doar sa te aperi ok?
Ba george daca dai la **** esti p.izz.da rau las-o drk
Bai baiatule daca te bati cu unu mai smecher ca tine dai unde prinzi nu stai sa iei bataie crede-ma
Bai frate, sti ce e in America? aia negrii de mici stiu sa te omoare in bataie...da noi romanii nici de la 40 de ani nu stim...in fine, fa ce iti spune creierul, da cu pumni in sir fara sa te opresti, app da la fata si in coaste, de preferabil in nas ca sa nu mai poata sa se miste
Priveste-ti adversarul in ochi si vei afla multe
Unii iti vor spune ca a-l privi in ochi pe cel care cauta scandal echivaleaza cu o atitudine provocatoare. Asa o fi, dar intre a risca sa-l provoci si a risca sa nu vezi o intentie de lovire, e de preferat prima varianta.
Contactul vizual nu te va ajuta doar sa-ti poti exprima o atitudine de incredere in sine, netematoare, ci te ajuta sa ai in campul vizual linia umerilor celui din fata ta. Orice incercare de lovire, indiferent ca e vorba de lovitura de pumn sau cea de picior presupune o ridicare a umarului.
Daca loviturile de pumn se pot anticipa pentru ca bratele celui din fata ta sunt in campul vizual periferic, o lovitura joasa de picioar ar putea sa te surpinda daca nu vei vedea miscarea semnalizanta a umerilor agresorului.
Pe scurt, fara prea multa teorie, umerii "telefoneaza" miscarile. Mai ales in cazul celor care nu au o pregatire speciala in ceea ce priveste sporturile de contact.
Pumnul e cel mai rapid, piciorul e cel mai puternic
Filmele spectaculoase cu Van Damme sau alti eroi "zburatori" deformeaza mult realitatea luptelor reale. Concret, majoritatea confruntarilor dintre doi tipi neinitiati in dispute de acest gen incep prin impingeri reciproce, una-doua lovituri si apoi lupta la sol.
Ideea de-a lovi cu piciorul asa cum ai vazut prin filmele de actiune este o idee destul de proasta. Loviturile de picior, mai ales cele inalte, trimise spre zona capului, sunt lovituri lente. Viteza de executie a unei astfel de lovituri creste in cazul celor antrenati, dar categoric este o lovitura mai lenta decat cea de pumn.
Bratele sunt rapide si extrem de eficiente, iar mai jos iti voi spune ceva si despre felul in care ar trebui sa le folosesti.
Legat de loviturile de picior, cele mai puternice si mai rapide in acelasi timp sunt loviturile joase. Poti lovi "femeieste" in tibie, poti lovi si mai "femeieste" in testicule.
Totusi, merita sa petreci putin timp pentru a invata cum sa aplici una dintre cele mai de succes lovituri de picior din artele martiale - gedan mawashi geri ( poti lovi pe interiorul / exteriorul coapsei adversarului sau chiar pe articulatia genunchiului).
Executata corect si cu forta potrivita, acest tip de lovitura poate fi socanta pentru adversar si, in cazul celor neinitiati, ii poate face sa renunte rapid la orice atitudine agresiva (am vazut cazuri in care cel lovit n-a mai mers normal si doua saptamani dupa o astfel de lovitura aplicata pe exteriorul coapsei).
anonim_4396 întreabă: