| teddutzu a întrebat:

Vreau sa spun ca atunci cand eram mic nu ma prea pricepeam la fotbal, dar de un timp am realiza ca ma pricep foarte bine in poarta (sunt inalt si am reflexe destul de bune) am constatat asta dupa ce mi-au zis mai multi colegi si dupa ce au vrut ca eu sa stau ca portar la CUPA DANONE laughing. Nu asta e prea important, ci as vrea sa stiu daca ma poti ajuta sa devin mai bun. Te rog, pune si tu aici orice m-ar putea ajuta(fotografii, clipuri, tehnici, orice). Merci mult! PS: ca sa stiti...am 12 ani.

Răspuns Câştigător
| Derye a răspuns:

Ca sa fii un portar bun trebuie sa stii in primul rand unde joci. Pe teren de fotbal sau in sala. Iti voi arata cum sa faci pentru. ambele locuri.

1) Teren de fotbal

In primul rand, trebuie sa faci exercitii saptamanale. Cel mai bun exercitiu, dupa mine, este urmatorul: iti iei 2-3 friends, pui pe unul capra, alergi 3-4 m, sari peste el, si apoi cand aterizezi jos un friend iti arunca mingea USOR pe jos iar tu faci plonjon sa o prinzi (nu la 100 m de tine, ci la 2 m distanta de locul unde te aflii tu). Apoi ar mai fii vestimentatia: pantaloni scurti (nu pana la glezne, optional, daca vrei lungi sa fie ori largi, ori pentru. portari [se gaseste in magazine, au niste bureti la coapse care te protejeaza cat de cat, adica te doare daca te loveste mingea puternic, dar nu te ustura dupa aia]), manusi neaparat [nu de lana, de portari, la fel 20-30-40 lei in magazine].
Inainte de meci, faci o incalzire: ceva alergari, stretching, cateva prinderi, 2-3 suturi, etc.
Important e ca sa faci alergari regulat. Daca esti portar nu inseamna ca trebuie' sa ai burta si sa nu te poti misca! Alergatul te mentine in forma, si e si sanatos.

2) In sala

Pentru sala e mult mai simplu. Vestimentia nu e la fel de importanta, pentru. ca mingea e diferita si nu prea doare, iti trebuiesc manusi mult mai subtiri, pantaloni scurti, lungi, pentru portari (niciodata nu porti pantaloni pana la glezne, caci te impedica sa te misti). La fel trebuie sa joci REGULAT in sala, cand te antrenezi o faci in sala, totul faci in sala, altfel, cand vei incepe sa joci te vei sufoca, nu vei mai putea face efort, si te pierzi! Faci exercitii inainte de meci:stretching, suturi (le zici sa nu te bubuie de la 7 metri, ori dau suturi plasate [ incet, si cu o directie] ori dau tare, dar de la o distanta mai mare! Daca dau tare si sunt si aproape nu ai nici o sansa si faci si efort degeaba. In meci e alta, caci sunt altii care impiedice suturile, iar chiar daca dau tare de aproape, tu, avand antrenament ai sansa sa le iei, ai si noroc, ma rog mai multe. Antrenamente in sala nu ar fi prea multe, pentru. ca nu faci plonjoane. Poarte fiind mica bagi piciorul si o iei. Trebuie sa ai reflexe FOARTE BUNE pentru. sala, fa exercitii pentru. reflexe (suturi tari de la distante mici, dar NU in tine, ci cat de cat plasate, adica pe jos, oriunde pe colturi, numai nu pe mijoc).
Poti face si ce ti'a recomandat ciprian1994!

@ciprian1994: Ala e antrenamentul tipic de portari. Daca cumperi o carte despre antrenori gasesti acolo acele exercitii.

Hai bafta, si succes la meciuri!

8 răspunsuri:
| xlmpq a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=gKFTLQzghL0
roga un coleg sa arunce mingi cum e in asta :)

| andreii2 a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=oFrQ8nR8O64

Te poate ajuta asta.
Inscriete la o grupa de fotbal din orasul tau. Vorbeste cu parintii despre asta.
Succes,

| RikarDo a răspuns:

Cel mai importat lucru ca portar este sa nu iti fie teama sa plonjezi.Ca sa ai un plonjon excelent trebuie sa fi mai mereu pe varfurile picioarelor si sa ai[ceea ce vad ca ai]reflexe bune.Cu placere!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Derye! eu nu cred ca ai ceva in comun cu fotbalul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bravo

| RaDu12 a răspuns:

La unii portari le e frica de mingile puternice.Ca sa aperi o minge puternica trebuie sa iti incorzi toti muschii corpului si sa iti intingi mainile in fata mingii.Sa nu iti fie frica.

| lola landers a răspuns:

Multi inaintelaughing

| iSaN a răspuns:

@Derye tu nu stii nimic despre portari, adica cum ma pe teren mare din 2-3 plonjoane e portar? si jos? fii serios. Portar esti atunci cand faci plonjon unde vrei tu, si stii ca esti capabil de asa ceva. Si nu e asa cu burta, am 14 ani si 90 de kg, 1, 83. Si crede-ma ca plonjez foarte usor la vinclul portii mari, si ma pot misca. Ca sa fii mai bun, mergi la un stadion, la o poarta mare, si iti iei un prieten cu tine. Stai pe mijloc, fugi la bara din dreapta, o atingi apoi el iti arunca mingea in stanga, iar tu trebuie sa plonjezi, plonjonul e dificil pentru incepatori. Iti lasi toata greutatea pe partea pe care vrei sa plonjezi iar cu picioarul de sprijin iti fortezi saritura. cam asa e. Nu-l asculta pe Derye, nu stie nimic alea is exercitii de copii de 5-6 ani. Fii destept si foloseste metode ingenioase. Am avut zeci de antrenori de portari, si crede-ma ca dupa 2-3 iti vei vedea si rezultatele, plonjoanele dupa aia ti s-ar parea o nimica-toata.