În Statele Unite și alte țări anglofone, de exemplu, Halloween-ul pune accentul pe dulciurile oferite copiilor care colindă, dar există și unele tendințe moderne de a oferi mici cadouri tematice, cum ar fi pungi cu bomboane, mici accesorii de Halloween, sau decorațiuni. Adulții pot dărui colegilor de birou pungi cu bomboane sau dulciuri, dar această practică nu este universal răspândită și nu reprezintă o obligație.
În România, Halloween-ul este o sărbătoare relativ nouă și adaptată. Oferirea de cadouri nu este încă o practică răspândită, dar dulciurile și micile atenții tematice sunt o modalitate plăcută de a marca această ocazie, mai ales pentru cei care organizează petreceri sau participă la evenimente tematice.
Nuuuu! Te maschezi în schelete sau vrăjitoare și te duci direct in beciul celui Halloweenizat. Dacă dai de damigeana de vin rămâi acolo până dimineața.
Nu. Noi nici nu avem Hlloween, e de la americani adusa.
Asteapta Sf Andrei sau Sarbatoarea Mortilor prin alte tari europene. Sa vezi ce obiceiuri sunt la noi. Sunt mai frumoase, iar superstitia ca fetele isi viseaza ursitul sa stii ca e adevarata
Cei care spun ca sarbatoarea asta este de la americani habar nu au ce vorbesc, dau si ei din gura sa spuna ca zic ceva.Americanii au sarbatoarea asta din Europa, deci nu-i inventata la ei, ca de altfel si SF valentin, c are e tot din Europa de pe la italieni.
Faptul ca americanii sarbatoresc mai cu fast, asta e treaba lor, dar nu-i sarbatoare a lor, inventata de ei.
Ca si Sf patrick care este o sarbatoare irlandeza, unde se face mare tam tam, pe strazi, chestii trestii, deci este tot din Europa.
La mine in RO parintii, buniciinu stiam de sarbatoarea asta la americani, dar si romanii faceau ceva chestii asemanatoare, dovleci cu lumina in ei, cu gauri, chestia asta sigur este din Europa. Bunicii mei asa faceau, dupa ce recoltau porumbul, ramaneau pe acolo, sau aveau prin porumb si dovleci, de aia rosiatici, sau galbeni, le scotea continutu si decorau, faceau forme de floricele, de om, sau asa mai gen ceva infricosator, umblau noaptea, seara cu ei pe afara la joaca, se alergau uni pe altii, in special copii se jucau asa si habar nu aveau aia de americani, sau de sarbatoarea asta la americani.
Dar daca cauti pe google si spune, stai sa dau un ochi sa vad, sa nu spun timpenii sa cad naspa, desi eu asa stiam. Exact cum am spus din Europa este sarnbatoarea nau imventato americanii Nu s e dau cadouri alor tai, doar copiilor care vin pe la usa, ceva cum se colinda si pe la noi prin RO, asa si la sarbatioarea asta, cel putin aici in SUA vin copii mascati cu dovleci, cu lumanari in ei exact cum procedau si romanii acum sute de ani si omu le da bomboane, nuci rahaturi de astea, sai invete pe copii cu dulciuri ca mai tarziu sa devina grasi aia vin cu dovleci cu lumina cu diverse forme scobite, sa alunge duhurile rele.
In RO cum am aratat mai sus, copii se jucau asa, dar ei alergau tantarii seara cand ramaneau mai tirziu pe afara la joaca dar la fel si ei se alergau, cu acesti dovleci care aveau scluptate diverse chestii sa sperii pe celalalt, vorba vine, joaca de copiii.
La americani nu-i sarbatoare cum se bate toba in Ro vai cea mai importanta sarbatoare aia numa timpenii zic, sarbatoarea asta este mai mult asa, gen sati decorezi casa pe afara, sa umbli tu in costum ca si copil pe afara, nu este o sarbatoare de oameni mari.
Eu spun ce vad, faptul ca se vand produse multe de genul si oamenii is decoreaza casa pe afara, prin curte cu diverse chestii, asta da, insa adultii nu sarbatoresc cine stie ce ca nau ce doar copii merg pe la usa pe la vecini, le zice maciuci la tava le dau aia bomboane.
Nui sarbatoare gen Craciun unde sarbatoresc adultii, sau restul de sarbatori, e mai mult pentru copiii ca ei mai cred in mos craciun, in vrajitori si alte povesti.
Nu se ofera cadouri nici in strainatate, doar locuiesc in Australia de peste 30 de ani, dar nu am vazut niciodata sa dai cadouri de halloween.
De halloween copii se costumeaza cu hainute a diferitelor caractere de povesti, basme sau filme de groaza si merg cu colindatul pe la case, primind bomboane si dulciuri.
Cei mari pot face petreceri, daca halloweenul pica in weekend.
anonim_4396 întreabă: