Si eu am fost in acelasi impas acum 2 ani. Am avut de ales (noi) intre Innov8, N95 8GB si N86 8MP, la un pret intre 1000 (N95 8GB) si 1200 lei (N86 8MP). Am ales Innov8-ul, varianta de 8GB. Raportat la nevoile mele, am facut alegerea ideala. Am un chef nebun la ora asta sa fac un review...
Deci, in ceea ce priveste meniul, Innov8 e identic cu Nokiile. Are tot Symbian, un Symbian S60 9.3, mai nou si mai cosmetizat ca 9.2-ul N95-ului dar mai uratel ca 9.3-ul N86-lui.
Avantaje fata de N95:
1. Calitatea finisarii e impecabila pe Innov8. Nu sunt materiale de lux, dar sunt in concordanta cu pretul, ceea ce nu se poate spune despre Nokia.
2. Camera de 8 MP- este de vis! Lua la calitate compactele low-cost de acum 2 ani si inclin sa cred ca si in ziua de azi este printre cele mai bune camere de telefon. DAR ASTA DOAR DUPA CE AM FACUT UPDATE LA FIRMWARE si am pus o alta varianta de firmware. Firmware-ul initial avea bug-uri la camera - drept rezultat pozele desi erau de 8mp, erau mai neclare decat cele cu Digimobilul. Pana m-am prins care-i treaba (vreo 3 saptamani), am fost atat de dezamagit incat regretam ca nu am luat N95-ul. Dar cu firmware-ul nou te asigur ca bate N95. Eu am nevoie in mod deosebit de camera, mai mult de aia l-am luat.
3. Fiabilitate mai buna. Il am de 2 ani in care l-am frecat intens cu tot ce se poate (mai putin GPS). A facut mii de poze, am un lifetimer de 500 de ore, am castigat de nenumarate ori fel de fel de jocuri tembele, a cantat intr-una... Bateria inca tine 3 zile chiar 4! Si asta in conditiile in care il tin pe 3G si cu accelerometrul activat. Slide-ul inca merge impecabil! Telefonul a avut doua defectiuni: s-a rupt banda si am schimbat-o cu 80 lei (nu mai aveam garantie) si s-a murdarit folia de la taste (am curatat-o cu 25 lei intr-un service, dar cred ca o sa o schimb si pe asta luna viitoare). Poate pare mult, dar tinem cont ca telefonul e folosit ultra-intensiv. Banda e o defectiune frecventa la slidere. Nokiile nu mai stau prea bine cu fiabilitatea. Inainte de Innov8 am avut N73, care a tinut-o din defectiune in defectiune.
4. MicroUSB (spre deosebire de MiniUSB de pe N95 8GB). Se incarca pe MicroUSB (incarcator universal).
5. Innov8 are trackpad optic - te misti prin meniu cu viteza luminii si nu mai uzezi tastele.
6. Memory card de pana la 16 GB. La N95 8GB nu doar ca ramai cu cei 8 GB, treaba e ca nu ai posibilitate de transfer date cu cardul - si nu se stie cand ai nevoie.
6. Semnal bun, sunet de calitate la apel. Vorbesc cu el in metrou si nu am treaba.
7. I8510 filmeaza bine. La vremea cand l-am luat avea printre cele mai bune camere video. Filmuletele slow-motion fac deliciul multora.
8. Ergonomie excelenta - butoane maari si bine pozitionate. E imposibil sa apesi pe ce nu trebuie.
9. Innov8 e mai nou.
Dezavantaje fata de N95 8GB:
1. Piese scumpe si greu de gasit.
2. Nu exista niciun fel de accesorii originale - eu am adaptat de Nokia si merg perfect - am: casti de Nokia ExpressMusic, cablu de date de Nokia 6500 slide, cablu TV-Out de Nokia N95, husa originala Nokia N95, incarcator auto universal.
3. Putine variante de firmware, multe cu bug-uri, updatare foarte costisitoare a firmware-ului.
4. Nu ai soft de navigatie. La Nokia ai Nokia Maps, navighezi moca. Varianta mea nu are soft de navigatie preinstalat, dar pe vremea cand l-am cumparat, cu 200 de lei in plus puteam sa imi fi luat o varianta cu Garmin Full Romania preinstalat. Regret din suflet ca nu am facut asta.
5. Nu ai nGage, deci cam naspa pe partea de jocuri. Se poate flash-ui sa ii pui, dar e costisitor. Ai insa preinstalat Asphalt 4 si Fifa. Merg instalate 99.9% dintre softurile care merg pe Nokia, chiar si temele.
6. Procesor mai prost ca la N95 8GB. Doar ARM 11 de 300 MHz, single core. E mai puturos decat N95 8GB, dar fata de Symbianele vechi gen N70 sau N73 e avion.
7. WLAN si browser infecte. Se conecteaza greu, viteza minuscula, una-doua cade semnalul, se misca groaznic.
8. Camera secundara e doar pentru apeluri video.
Ca o concluzie eu sunt foarte multumit de Innov8. In ianuarie face 2 ani si nu am de gand sa il schimb in urmatorii 2 ani fiindca imi fac treaba cu el. Probabil si N95 8GB este un telefon foarte bun, dar dupa dezamagirea avuta cu N73-ul am decis sa mai caut alternative - si Samsung, cu Innov8 (exemplarul meu Made in Korea) nu a dezamagit.
Pe scurt, ai de ales intre:
Innov8 - hardware minunat dar software "din topor"
N95 8GB - hardware "din topor" dar software minunat.
Desi Innov8 si N95 8GB par desuete, dupa parerea mea sunt niste telefoane moderne, foarte bune, cu care iti poti face treaba bine si care inca pastreaza conceptul de baza de telefon mobil.
anonim_4396 întreabă: