| BUBULINA a întrebat:

Scrisoarea unui copil al străzii către Moș Crăciun

Dragă Moș Crăciun,

Știu că vei veni în seara aceasta și că eu trebuie să am ghetele încremate pentru ca tu să-mi poți pune în ele darul pe care mi l-ai adus. Îți trimit această scrisoare pentru a te anunța să nu mai treci pe la mine deoarece în noaptea aceasta este tare frig și nu-ți pot pune la dispoziție încălțămintea pe care pe care îi port și zi și noapte. Oricum nu cred că ai fi pus ceva în adidașii mei rupți. Eu, nu numai că nu am cu ce să-i încrezem cum fac ceilalți copii dar nici nu am avut cu ce să cumpăr o ață și un ac. Oamenii îmi oferă mai mult resturi de snacksuri, pufuleți, Coca-Cola. Oricum, cred că îți scriu degeaba această scrisoare pentru că tu treci numai pe la case mari, unde copii dorm pe pernă. Apropos, eu cred că te-aș simți dacă ai veni să-mi aduci vreun dar. Când dorm, simt fiecare frunză care cade și fiecare pas care se apropie. De-asta cred că mă eviți, pentru că știi că te voi vedea.

Lumea zice că tu ești cel mai bun om de pe pământ și că ai câte ceva pentru fiecare. Poate că pentru mine mă ai pe mine. Adică în ultimele ocazii în diminețile de Crăciun, în adidași mei m-am găsit pe mine, și sincer sunt mulțumit cu acest dar. Poate că anul acesta mă voi găsi tot pe mine. Te rog, chiar dacă adidașii sunt rupți și nu i-am lustruit, vreau ca mâine dimineață când mă voi trezi să mă găsesc pe mine.

Copilul aruncă câtcolo pixul și mototoli hârtia. Începu să plângă pentru că nu știa adresa lui Moș Crăciun. Vântul suflă puternic și o dată cu gluga ce o ținea pestre creștetul blond luă și hârtia mototolită și o azvârli până aici pe blogul Alt Om. Poate că cineva o va citi și în zilele următoare trecând pe lângă acest copil al străzii își va aminti cât de mult ar însemna pentru el o pereche de ghete ca să pună în ele cel mai frumos dar pe care i l-a dat Dumnezeu: persoana lui… așa murdară și poate urât mirositoare. Totuși, ea este la fel de prețioasă în ochii Lui precum este persoana ta, curată și împarfumată.sad
Off cat de trist sad
trebuie sa invatam sa apreciem ce avem ...Craciun fericit tuturor si sper ca suntei multumiti cu ce a venit mosul pe la voi...

Răspuns Câştigător
| antonia09 a răspuns:

Multumesc din suflet pentur ca mi-ai reamintit cat de mult putem face pentru semenii nostri aflati in imposibilitatea de a-si cumpara ceea ce este vital pentru viata unui om: hrana, apa, imbracaminte si incaltaminte.
Craciunul pentru mine este special deoarece e primul petrecut impreuna cu propria mea familie: fetita de 8 luni si sotul. Pentru mine cel mai mare cadou este chiar ea, nu am nevoie de nimic altceva decat de zambetul si bucuria de pe chipul ei.
Nimic nu este mai frumos decat zambetul unui copil. Sper ca voi avea ocazia sa readuc macar pentru cateva clipe zambetul pe chipurile mai multor copii orfani, prin simplul gest de a dona hainute si incaltamintea ramasa mica fetiteti mele.
Traiesc totusi cu speranta ca va veni o zi in care nu vom mai vedea copii tristi sau suferinzi de pe urma indiferentei celor care au prea mult dar nu vor sa ofere.
Sarbatori fericite!

14 răspunsuri:
| criss:) a răspuns:

Multumesc!
doamne, cand ma gandesc ca noi tindem spre mai multe lucruri(haine si alte prostii)si alti copii isi doresc doar sa ramana in viata...sincer sunt o pers f sensibila si chiar mi au dat lacrimile cand am citit osadbroken heart

| ella_7588 a răspuns:

Eu apreciez ce am chiar daca uneori mai fac mofturi, ma multumesc cu lucrurile existente, nu cred ca ar trebui sa incep sa urlu ca n-am nu stiu ce si mama sau tata sa zica ca imi cumpara imediat, ficare copil sarac ar trebui sa aive macar cateva lucruri din ce avem noi : imbracaminte, incaltaminte, hrana si apa, toti stim din cate vedem si la TV cat de bucurosi sunt cand primesc un codu de la cineva.

| Aliyaa a răspuns:

Multumesc! Saracul copilsad mi au dat lacrimile alti isi doresc masini luxoase, haine. electronice si el nu isi dorea decat o pereche de ghetute pentru ca Mos Craciun sa aiba unde sa i puna darurile!sad

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Trist...sadsadsad
Offf...si cati copii se afla in asemenea situatie.sad
Eu ma multumesc cu ce amhappySi imi pare tare rau de copii sarmani care nici de Crciun nu pot fi fericiti sad

| blue007eyes a răspuns:

Stiam ca Mos Nicolae vine sa puna in ghete(cadouri) si Mos Craciun la brad s-a schimbat ceva si nu stiu eu?

| viatadecacatt a răspuns:

Foarte trist.chiar ma uitam adineauri pe geam cati saraci strigau pe la poarta sa le dam si lor ceva cu copii dupa ei, dar na.nu poti sa dai chiar la toti.am vazut ca si pe la TV se dau tot felul de daruri sau bani pentru cei amarati, pentru cei care Craciunul este doar un vis frumos.Asa este, sa ne multumim cu ce avem nu suntem ca altii vai de ei...

| gyo a răspuns:

Ce poveste tristasadsad

ai dreptate, trebuie sa fim multumiti cu tot ce avem.sunt persoane care nu au nici ce pune pe masa dar sa mai primeasca si cadouri...si din pacate exista multe persoane in aceasta situatie

de copii imi pare atat de rausadsad sunt asa inocenti, puri, mai ales cei care stau pe strada si nu au familie, ei stiu ce inseamna sa o duci rau in adevaratu sens al cuvantului, si cu toate astea multi nu-si pierd inocenta, asta e darul lor cel mai de pret. se pare ca noi uitam asta cateodata...

craciun fericit!:*:*

| zuzu_3087 a răspuns:

Foarte trist...si eu sunt mai sensibila si mi'au dat lacrimilesad

saraci copiicrying

| zuzu_3087 a răspuns:

Foarte trist...si eu sunt mai sensibila si mi-au dat lacrimilesad

saraci copiisad

| drozophyla a răspuns:

De unde are copilu` asta pix si foaie sa scrie? rolling on the floor
daca zice ca nu are ac si ata rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte dragut!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat de trist...:-( alti sunt mult prea ocupati sa se gandeasca si la alti si eu sincer vorbind daca as avea o situatie financiara mai buna as ajuta pe toti copii necajitii si nu numai si batranii din casele de batranii. Dar Dumnezeu e mare si are grija de fiecare.

| Boss_8235 a răspuns:

Da imi place

| Boss_8235 a răspuns:

E foarte tare