| Msedium95 a întrebat:

Stie cineva ceva despre varcolaci? Ceva despre ei, orice dar va rog fiti seriosi. Orice informatie cat de cat reala e acceptata.Nu vreau raspunsuri banale.

6 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Uite o informație „cât de cât reală" și pe care ți-o ofer având atitudinea cât se poate de seriosă: Vârcolacii nu există.

Salutare.

| blackcat99 a răspuns:

Buna! Si pe mine ma pasioneaza creaturile astea (vampiri, varcolaci, mumii). Vârcolacul este, în mitologia românească o ființă fabuloasă, un demon care mănâncă Soarele și Luna, generând în acest fel fazele Lunii și eclipsele. Multiplele reprezentări ale acestei creaturi, de la animale reale (lupi, câini), la cele fantastice (zmei, balauri) au condus la un mister asupra formei demonului. Vârcolacul este reprezentarea răului care disturbă ordinea firească a lumii, iar orice abatere de la ordinea stabilită de comunitate poate genera un vârcolac.
Varcolacii sunt un fel de "rude" cu strigoii si moroii, alte creaturi din traditia romaneasca. Primele date istorice cu privire la aparitia acestor varcolaci au aparut in timpul dacilor, care isi faceau un fel de goarna, dintr-un cap de lup suspendat pe un lemn subtire, prin care suflau, suierul astfel provocat semanand cu un fel de urlet care sa sperie dusmanii. Bye!

| Inutza0102 a răspuns:

Simbol al multor popoare razboinice din vechime, lupul a a exercitat mereu o atractie stranie asupra omului, prin puterea fizica, inteligenta si privirea sa absolut fascinanta. Urletele haitelor de lupi, ochii lor sclipind, fosforescenti, in noptile geroase de iarna, i-au ingrozit vreme de secole pe pamanteni. Fiinte atat de diferite, unite insa de dorinta de a domina celelalte vietuitoare, oamenii si lupii s-au dusmanit intotdeauna si in acelasi timp au avut, unii fata de altii un respect izvorat din teama. De aici au izvorat poate si legendele, foarte numeroase in folclorul balcanic, despre asa numitii „oameni-lup" sau varcolaci cum au mai fost ei numiti. Chiar daca par niste personaje fantastice, exista persoane convinse ca apartin acestei rase bizare, printre ei numarandu-se si un barbat de 48 de ani din Cluj.

Fiara din mine ma mana sa fug de oameni

Iulian Valcu (nume predestinat, se pare, intrucat in limbile slave „valc, volc" inseamna chiar lup) s-a nascut in Bucovina si a venit sa locuiasca in Ardeal inca din tinerete, cand a lucrat ca lacatus-mecanic la o fabrica din Satu-Mare. Apoi s-a mutat la Dej, pe urma la Cluj, unde s-a stabilit si si-a intemeiat o familie. Intre timp fabrica unde lucra s-a desfiintat si, la vsarsta lui, n-a mai vruit nimeni sa-l angajeze. „Am ramas la 45 de ani cu o familie numeroasa de intretinut(domnul valcu are 5 copii) si de angajat, cine sa te mai primeasca? In cele din urma mi-am gasit de lucru ca bodyguard si stau si pazesc noaptea diverse obiectve. Eu am cerut de lucru noaptea, findca ziua nu-mi place defel, ca nu ma simt in largul meu", spune el si o lucire bizara i se aprinde in ochi. Interlocutorul nostru nu face nici un secret din faptul ca, dupa cum sustine el, apartine neamului varcolacilor.
„Asa om fi blestemati din neam, dsau cine stie ce om avea, ca nu ne-am dus prin doctori, sa ne cautam, ca altminteri am fost cu totii, si tata si bunicul, sanatosi tun. Tata mai traieste inca, bunicul a murit la aproape o suta de ani, au fost oameni ai codrilor, munteni din Bucovina, tarani adevarati, si nu le era teama sa se bata in parte cu fiarele salbatice. Noi, cum sa va zic, in unele nopti ne vine sa fugim in padure, in salbaticie, si sa urlam ca lupii. Eu am avut multe probleme din cauza asta. In armata au zis ca-s somnambul sau ca am multe minuni la cap si m-au tinut o luna la Psihiatrie. Dar eu nu eram nici somnambul, nici nebun ci doar varcolac. Atunci simteam in mine dorul padurii,, fiara din mine ma mana sa fug de oameni. Pe urma, a doua zi nu mai aveam nimic. Asta se intampla de obicei in noptile cu luna plina, simt asa cum creste o putere in mine si urlu ca lupii. Uneori, ca sa nu sperii copii si vecinii, urlam in perna, innabusit, si nevasta-mea care-mi stie naravul, ma lasa si pleca in alta camera. Ii era si ei cam frica, desi i-am zis care-i treaba cu mine inca de cand m-am insurat…"

Hotii fug cand il aud cum urla

In rest, domnul Valcu se recomanda a fi un om cumsecade, bun ca painea calda si foarte onest. „ Sa stiti ca, daca ar fi oamenii precum fiarele, mult mai bine ar fi pe lumea asta. Degeaba zic unii ca lupii-s rai si vicleni. Lupii nu fac pradaciune decat atat cat le trebuie si in padure nu rapun niciodata animale sanatoase, decat pe cele bolnave care oricum ar muri. Cand sunt manati de foame doar, si nu ucid decat atat cat sa-si stampere foamea. Oamenii, cand merg la vanat, lasa in urma multime de mortaciuni si de ce? Ca sa-si ostoiasca pofta lor de sange…" crede interlocutorul nostru. Domnul Valcu este foarte apreciat de patroni, care spun ca pe schimbul sau nu au existat niciodata probleme. „ Este un om exceptional. Da, stiu, are el fixul ala cu lupii, dar in rest, ca angajat, nu am ce sa ii reprosez. Colegii il mai iau peste picior, il ironizeaza, el nu se supara. Este cel mai bun angajat al nostru. Pe schimbul sau nu s-a furat o caramida", spune patronul firmei de bodyguarzi unde lucreaza Valcu si care are printre obiective, si un depozit de materiale de constructii de langa Cluj. „ Va dati seama, acolo sunt bunuri in valoare de miliarde de lei, caramida, piatra, scandura, var, tot felul de materiale si hotii au o atractie deosebita pentru asa ceva. Am avut foarte multe spargeri pe celelalte schimburi, dar cand lucreaza nea Valcu nu lipseste nimic. Hotii se tem de el, s-a raspandit zvonul asta cu varcolacii si uite ca i-a pus pe fuga", rade patronul.

Leaga cainii ca sa nu se incaiere cu ei!

Si ceilalti colegi ai barbatului sunt de parere ca acesta, desi zarghit, face treaba buna. Eu lucrez cu el de un an si va spun sincer, atata curaj n-am vazut la nimeni. Mie mi-e frica sa merg noaptea prin depozit, sa nu-mi deie vreun hot una-n cap sa ma lase lat, ca astia sunt nebuni, te-ar omori pentru o punga de var. Dar cand e nea Valcu de serviciu, nu se arata prin zona. Pai, cand o incepe
El sa urle ca lupii, ti se zbirleste parul pe tine. Eu l-am auzit! Juri ca-i lup! Acum, ori ca s-o preface, ori ca o fi zarghit, nu stiu, dar nimeni nu se apropie de depozit. Si mai are o ciudatenie. Noi, tocmai ca sa ne pazim de hoti, avem vreo patru dulai, d-astia maidanezi, dar mari cat viteii. Ii dezlegam noaptea, cand suntem de serviciu. Cand intra el ii leaga, ca sa nu se ia la harta cu ei, asa zice… O fi chiar lup, ce spuneti?", ne intreaba, cu o privire mirata, Vasile Murgeanu, unul dintre colegii „bodyguardului-varcolac" din Cluj. O intrebare la care n-am stiut ce raspuns sa dam…

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vreau sa te ranesc, dar varcolacii nu exista!
Daca vrei informatii despre ei, gasesti pe internet o multime.

| YunoGasaiEceaMaiTARE a răspuns:

Pai uite; de te referi la cum aratau ei uite cum:aveau parul mare:faceau ca lupi; aveau gheare; si erau furiosi. Si uite ceva poate te intereseaza:daca un vampir musca un varcolac acela se transforma in lup; iar daca un varcolac sgaraie un vampir o duce la varsta initiala. Sper sa te ajute.

| aKylie a răspuns:

Varcolacii ucid vampirii
sunt foarte rapizi si stau in haite unde au si un bossrolling on the floor) care conduce gen si ei fac ce zice bossul rolling on the floor
Nu exista oricum, asta stiam dintr-un serialrolling on the floor
aa si mai sunt si vanatori care vaneaza varcolacirolling on the floor))))))))