4 oua, 2 cani de zahar, 1 cana fanta, 1 cana ulei, 3 cani faina, zahar vanilat, 1 praf de copt.
Bati bine ouale intr-un lighean, apoi pui zaharul si amesteci pana se topeste, pui cana de fanta, uleiul si amesteci cu mixerul pana amestecul devine omogen. Pui si zaharul vanilat (cat crezi tu) si faina si amesteci bine cu lingura (de lemn ) Inainte de a pune in tava stinge si praful de copt in putin lapte si pune-l peste toata compozitia.
Reteta asta e foarte buna si de chec normal, dar si de tarta (cu visine). Pt. chec pui in 2 tavite mai mici ca de cozonac, iar pentru tarta cu visine in tava intinsa.
Sa ai grija sa pui hartie de copt pe tava.
*Pt. chec pune jumatate de compozitie, iar celalalta jumatate amestec. o cu putina cacao si apoi completeaza.
Poti adauga mieji de nuca, ii da un gust bun.
Pofta mare!
Hei.pai ai putea face un chec nOrmal...adica reteata unui chec simplu, iar dupa ce pui implutura in tava sa presari visine peste ea`. apoi daca vrei niste cacaO. spOr la gatit>:*
Reteta de chec si deasupra pui visine(la visine se scot samburii se amesteca cu putin zahar, sa lasa putin apoi se scurg de zeama lasata).
Reteta de chec si deasupra pui visine(la visine se scot samburii se amesteca cu putin zahar ,sa lasa putin apoi se scurg de zeama lasata).