Initial a fost un curent in muzica... a insemnat ceva, totusi de un timp adolescentii emo il percep ca fiind doar o privire pesimista a lumii, o revolta impotriva adultilor sau a colegilor. Cei mai multi dintre tineri nu stiu de unde a plecat aceasta miscare in schimb au retinut doar aspectul exterior - frizuri, moda...
Altii, mai pesimisti, privesc aceasta apatenenta la curent ca pe ceva care incurajeaza suferinta, sinuciderea... A fost mare scandal pe la televizor... din cauza ca unii copii s-au sinucis. Sunt si multe bancuri... ca doar de suntem romani:
"Ce fac cinci emo intr-o camera?
Patru se duc in colturi sa planga, iar al cincilea, pentru ca nu are colt unde sa planga, se duce in mijlocul camerei sa-si taie venele"
Umor negru... sa zicem
Oricum toti am fost, in adolescenta, in special, revoltati, ne-am simtit neintelesi de parinti... Totusi nefericirea noastra nu a luat un nume, nu a creat o moda. Cat despre tunsorile emo (care de obicei ascund un ochi)... ar trebui sa fie interzise de oftalmologi
Trist... Dup parerea mea, Emo inseamna acei oameni care nu pot trai(sau simt ca o fac foarte greu) intr-o societate pe care nu o inteleg si care la randul ei nu ii intelege.
Inseamna o revolta interioara(nu fac rau la nimeni, eventual lor insile) exteriorizata printr-o atitudine mai deosebita prin care incearca sa atraga atentia asupra problemelor lor... Emo NU tine de varsta, ci inseamna acei oameni emotivi, linistiti si pasnici care nu pot intelege salbatici, barbaria si murdaria unei societati in care au avut ghinionul sa se nasca.
Dar n-ai vazut niciodata o persoana imbracata-n patratele, cu tot felul d inele sau bratari mai ciudate? ele asculta rock, sunt mai retrase.nu prea au prieteni si nu sunt comunicative, ...au frezuri ciudate, creste mov, rosii, au tendinta d a s taia cu lama daca cv nu mege bine.cam atat...[s machiaza cu negru excesiv]
EMO vine de la Emotional ...si cica sunt tipii care iubesc si aia pe care ii iubesc nu-i suporta si isi urasc viata(asta in America cu sinucideri blabla ...ca in Romania s-a adoptat doar stilul hainelor si parului)
O prostie mare si prostii se iau cu ea! orice ar fi sa stii ca nimeni nu e cu adevarat simpatizant al curentului emo doar prefacuti
Nu neparat, eu nu sunt emo, dar sunt o persoana mai retrasa, intredevar m am taiat cu lama, sh asta doar ca sa nu ma razbun p altii, o fac eu p mine insumi., toti ma striga emo sh prostii... dar mie nu mi place, desi nu sunt emo, am toate carecateristicele unui emo, plang din orice, ma tai cu lama, dar nu sa se ajunga la sinucidere, o fac doar ca sa simt eu ceva decat sa ma razbun p altcineva...
Emo sunt multe cuv de a sp ca esti emo. nu e chiar sinucidere sau etc e doar o drama care o traiesc copii e doar o tulburare a minti. dar ei asa isi exprima suferitza care a traito o data asta stiu eu pote si mai mult pentru ca am fost emo si stiu cum e dar am trecut de tema asta dar acum vad ca o iau de la inceput. pentru ca.etc [... ]
Ce va tot luatsi de noi persoanele emo e adevarat ca ne marginalizam de cei ce nu ne accepta si suntem diferiti dar emo nu inseamna neaparat sa iti tai venele sau *** ce tot ziceti voi vedeti sa nu stiti si glumele voastre ne fac sa ne facem proprile noastre grupuri pentru ca voi nu ne acceptato ne marginalizati si ne badjokoriti si noi suntem oameni stiti
Multe dintre acestea sunt adevarate in mare parte dar a fi emo nu inseamna doar sa iti tai venele sa te sinucizi inseamna un grup de adolescenti care isi impartasesc durerea sentimentele etc eu una pot spune ca sunt emo cel putin pe jumatate si nu ar trebui sa ii criticati doar pentru ca sunt diferiti
helllauuu întreabă: