Sigmund Freud afirma:"Granita dintre psihicul normal si cel numit bolnav este, pe de-o parte, o delimitare conventionala, si, pe de alta parte, atat de labila, incat fiecare din noi o trece de mai multe ori in cursul unei singure zile." Nu mai stim sa fim oameni obisnuiti, sa avem bucurii obisnuite. In ziua de azi e anormal sa fii normal.
Dar oare stim care e normalitatea, ce standarde si principii inseamna a fi normal? Cred ca e mai interesanta o astfel de intrebare.
Ce inseamna a fi un om normal, pentru a-mi fi teama de normalitate?
E mai bine sa fii anormal decat sa fii ca restul.Normal inseamna banal.Banal inseamna sters.Sters inseamna anonim.Anonim inseamna moartea vietii sociale in ziua de azi
Normalitatea se confunda deseori cu uzualul. Pentru unii normal e sa fumeze dupa ce mananca. Teama de normalitate poate fi normala.
Ce e aia normal? EU nu cred ca exista "normal". Poate "comun"-ul pe care-l au mai multi. Nu mai cred de mult in acel cuvant.
Cu totii vrem sa iesim din tipare, sa ne facem remarcati...cineva care a ajuns sa se teama de normalitate...inseamna ca a realizat de mult ceva ce noi ceilalti nu am putut! numa' bine
E fireasca, suntem inspaimantati intens de normalitate...suntem ingroziti de spectrul unei existente normale, fara sa banuim o clipa ca poate fi ceva mult mai grav: sa fii imun la iubirea de tine si de altii, sa fii etalonul goliciunii interioare, sa fii tinut in brate si sa fii iubit si sa crezi ca ti se cuvine, desi nu oferi nimic, sa razi cand celalalt plange…