| VreauMulteRaspunsuri a întrebat:

TPU vreau sa citesc cat mai multe carti, dar nu pot sa ma inscriu la biblioteca oraseneasca deoarece nu vor parintii mei.Cum fac sa fac rost de carti pe care sa le citesc? FundaVOT repede! Pentru cel mai bun raspuns.Si chiar as vrea sa citesc cartea "La rascruce de vanturi" de Emily Bronte.

3 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

In viata ai de ales. Ori insisti, spui adevarul si ceea ce iti doresti, ori astepti un moment care posibil sa nu vina niciodata.
Am invatat asta de foarte putin timp si ajuta.
Daca parintii tai nu te lasa sa te inscrii la biblioteca nu-i o problema.
Tu doar te duci acum frumos la ei si le spui "Nu ma lasati sa ma inscriu la biblioteca, dar mie imi place sa citesc. O sa va ascult, dar vreau sa ma ascultati si voi pe mine. Sigur aveti voi motivele voastre, asa ca o sa imi procur singur/a cartile. Imi trebuie multe coli si o imprimanta".
Daca treci pe la librarii, cel mai probabil o carte te-ar costa mult mai mult.
Asa ca, cupara-ti o imprimanta, imprimeaza-ti si pe o parte si pe cealalta pagini ale cartilor, si citeste.
Daca citesti pe pc, iti faci ochii praf, si crede-ma sunt in masura sa-ti spun asta pentru ca eu nu mai vad la 2 metrii un semn pe care scrie ceva.
Acum le spui sa aleaga, ori asta ori te lasa sa-ti faci abonament la biblioteca.
Sau daca au bani multi de cheltuit, te apuci si citesti pe net, iti distrugi ochii si hai sa-ti luam ochelari, sau du-te la librarie, si da comenzi de carti sa vedem cat te costa.

| SuperMagicSmile a răspuns:

Daca ai peste 14 ani(ti-ai facut buletinul) nu iti trebuie acordul parintilor sa-ti faci abonamentbig grin Din experienta mea, te intreaba doar locul de munca al parintilor, telefon(il poti da pe-al tau), adresa, si iti cer doar buletinul.Iar daca nu depasesti termenul de imprumut, nu vad ce motive ar avea sa te sune.Si daca te intreaba de unde ai facut rost de carti, poti spune ca le-ai imprumutat de la prieteni.
Daca ai mai putin de 14 ani totusi,ar trebui sa vorbesti cu ai tai si sa le explici ca un permis de biblioteca ar fi cel mai profitabil pentru ei,din moment ce nu ar trebui sa dea banii pe carti,hartii, ochelari, etc.laughing Oricum, ar trebui sa fie mandrii de tine, prea putin copiii citesc de buna voie in zilele astea...happy

| Vasybulan a răspuns:

Pai roaga un prieten sa iti faca un abonament pe numele lui. Daca nu poti asa, cauta sa descarci cartile, in format digital.