Eu cand am pofta de un chec simplu, insiropat cu o crema simpla sau chiar cu un gem imi fac un chec la cana. O minunatie de chec! :X
Reteta am gasit-o pe net si am zis sa incerc...
Uite aici reteta :
In fiecare cana puneti 4 linguri (rase) de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase) si cate 1/2 lingurita de praf de copt.
Amestecati cu vigoare ingredientele uscate.
Adaugati oul (cate unul la fiecare cana)
Amestecati din nou, pana cand intreaga compozitie s-a omogenizat, adaugati apoi 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecati din nou - si gata!
Cana merge la cuptorul cu microunde setat la 850 de wati ( merge si la 700 de wati ) pentru exact 4 minute.
Dupa trecerea timpului regulamentar nu se mai admite nici o prelungire, extragem cana cu grija, ca e fierbinte, si o introducem pe urmatoarea, pregatita la fel.
O lasam sa se raceasca 1-2 minute si extragem checul din cana (iese foarte usor, treceti doar o lama de cutit de jur imprejur)
Se poate taia felii, pudra cu zahar praf, unge cu gem sau nutella, etc.
Un chec pe care nu doar l-am incercat, dar pe care il si fac foarte des pentru ca e foarte ieftin, usor de facut si mai ales GUSTOS!
Ingrediente:
2 Oua
1 cana de zahar
Jumatate cana lapte
Jumatate cana ulei
2 cani faina
1 plic praf ce copt
cacao...
Ouale intregi le amesteci cu zaharul, (mixezi putin), adaugi laptele si uleiul, amandoua o data, apoi faina si praful de copt. Amesteca totul pana devine omogena compozitia. Tapetezi o tava de copt speciala pentru chec cu ulei si faina, torni copozitia in tava, dar lasi cateva linguri din compozitie, pe car ele amesteci cu cacao, apoi torni pe mijloc si restul compozitiei.
Faci testul cu scobitoarea ca sa vezi daca sunt coapte... oricum u dureaza foarte mult! POFTA BUNA!
daNNusa întreabă:
AliceSimina întreabă: